Urfa’nın Fatih Terim’i başarıya doymuyor…

Şanlıurfa Süper Amatör Ligde mücadele eden 11 Nisanspor ligin bitimine 4 hafta kala Şampiyonluğunu ilan etti. Adeta profesyonel bir takım gibi yönetilen

Urfa’nın Fatih Terim’i başarıya doymuyor…
yılmaz demi
Video için play'e tıklayın

Gittiği tüm takımları Bölgesel Amatör lige yükselten Teknik Direktör İsmail Doğan son olarak 11 Nisanspor’u Süper Amatör Ligde ligin bitimine 4 hafta kala şampiyon yaptı. Doğan, Şampiyonluğun yönetim, teknik heyet ve futbolcunun bütünleşmesiyle geldiğini savundu.

Karaköprü Belediyespor ve Suruç Gençlikspor’u şampiyon yaparak Bölgesel Amatör Lige yükselten İsmail Doğan, son olarak 11 Nisanspor’u Süper Amatör ligde şampiyon yaptı. Üst üste başarılara imza atan Doğan, spor kamuoyunda Urfa’nın Fatih Terim’i olarak anılmaya başlandı.

Urfanatik Gazetesi Muhabiri Harun Kevrek’in sorularını yanıtlayan 11 Nisanspor Teknik Direktörü İsmail Doğan takım hakkında bilgi verdi. Teknik Direktör İsmail Doğan, takımın isminin Akçakalespor olarak değiştirileceği söylentilerine de açıklık getirdi.

İşte o röportaj;

4 hafta kala şampiyonluğunuzu ilan ettiniz. Şampiyonluk için neler söyleyeceksiniz?

“ Bu takım şampiyonluğu hak etti. Futbolcularımın ayağına yüreğine sağlık. Gerçekten sezon başından beri en iyi şekilde idmanlar oluşun maçlar olsun, bunun meyvesini de 4 hafta kala en yakın takipçimize 12 puan fark atarak aldık.”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor ligin en başından bu yana tek rakibiniz olarak gösteriliyordu. Şuanda da Belediyespor tesislerinde antrenmanınızı yapıyorsunuz. Belediyespor ile ikili ilişkileriniz nasıl?

“Bazı insanlar var saha içi ve saha dışı dostluklarını karıştırıyor. Halbuki çok farklı bir şey. Sahada ki dostluk farklıdır, saha dışındaki dostluk farklıdır. Bunun en büyük örneğini de Belediyespor gösteriyor. Evet bizim lig başından bu yana şu ana kadar en büyük rakibimiz Belediyespordu, ama hiçbir zaman saha dışında Büyükşehir biz rakibiz havasını yaratmadı. Nasıl diyeceksiniz? İşte bugün gördüğünüz gibi. Büyükşehir Belediyespor tesislerinde antrenman yapıyoruz. Sağ olsunlar biz ne zaman arayıp tesisi istesek bize hemen vermişlerdir. İşte buda futbolun güzel yanı. Saha içi ve saha dışını ayırt ede biliyoruz. Buradan Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Reşat Özmen’e çok çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda tesis şefi Levent Tablamacı’ya teşekkür ediyorum. Futbolun saha içi rekabet olduğunun göstergesidir bu”

Ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunuzu ilan ettiniz. Bundan sonraki maçlarınız prestij maçları olacak. Bu maçlarda gençlere şans verecek misiniz?

“Maçlarımızı takip ediyorsanız biz Ceylanpınar maçından bu yana, matematiksel olarak şampiyonluğumuz gerçekleşmemişti ama biz gene de gençlerimizi oynatmıştık. Ceylanpınar’da 3 tane benim en önemli futbolcumu oynatmadım. Döndük Akçakale’de yine 3 tane oyuncumu oynatmadım. Burada Birecik maçında 2 tane en iyi oyuncumu oynatmadım, Siverek’e gittik ve 4 banko oynayan oyuncumu oynatmadım. Maç 0-0 iken 70. Dakikada 15 yaşındaki genç arkadaşımızı oynattım. Buna rağmen Allah bize mağlubiyeti göstermedi. Sadece Birecik maçında ben her zaman diyorum oda bizim nazarımız olsun. Gençlere iddia varken de değer veriyordum. Çünkü ben gençlerden yana biriyim”

Bundan sonraki süreç 11 Nisanspor için nasıl işleyecek. Önünüzde bir play-off maçı var. Suruç Gençlikspor ile oynayacaksınız?

“Bizim tek temennimiz Karaköprü Belediyespor’un çıkmasıydı. Şu an için bir şey belli değil ama Karaköprü, Adıyaman’a yenildikten sonra işini zorlaştırdı. Büyük ihtimalle biz play-off oynayacağız. Bundan sonraki maçlarımızda play-off maçımızın hazırlığı gibi oynayacağız. 2015-2016 Süper Amatör Şampiyonluğu 11 Nisanspor aldı ama şampiyonluğa bir hava getirmek için play-off önemli bizim için. İnşallah şampiyonluğumuzu BAL Ligi ile süslemek istiyoruz”

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladınız mı?

“Şimdi önümüzde bir Play-off maçı olduğu için hani akıbetimizin ne olacağını bilmiyoruz. Play-off tan çıkarsak BAL ligine hazırlanacağız. Çıkamaz isek Süper Amatör ligde kadro kuracağız. Bu nedenle şimdi ne konuşsak yalan olur. Önümüzdeki Play-off maçından sonra çalışmalarımızı başlatacağız”

Maddi konuya da geçmek istiyorum. Maddi sıkıntı var mı 11 Nisanspor’da?

“ Ben biraz derine ineyim o zaman. Sezon başında bu takımın başına geçtiğimde insanlar işte toplama takımdır, şampiyon olamaz. Galibiyetler gelmesinin ardından işte yok efendim mahalli takımdır, şahsi takımdır, paralar ödenmez. Çok şükür şuana kadar zerreyi miskal maddi atımız da 1 gün gecikme bile olmadı. İşte insanlar konuşuyor. Ama sağ olsun Başkanımız hiçbir şekilde masraftan kaçınmıyor. Tüm imkanları bize sağlıyor. Maşallah çok şükür dediğim gibi meyvesini alıyoruz. Ondan sonra bazı insanlar yok efendim çok iyi takım kurdular, Urfa’daki en iyi futbolcuları aldılar, tamam biz iyi takım kurduk ama önemli olan bu takımı sezon boyunca korumak. Herkes evinde dinlenirken, tatilinde denize girerken, biz herkesten 20 gün önce çalışmalarımıza başladık. Urfa’da kar yağdı herkes bilir kimse dışarı çıkmazken, biz o karda çamurda idmanlarımızı yaptık. Kimse sanmasın 11 Nisanspor buralara güle oynaya geldi. Bu şampiyonlukta bu çocukların çok büyük emeği var”

11 Nisanspor’un maddiyat açısından başkanın üzerinde olduğunu biliyoruz. Başkan maddi konuda bir şey esirgemiyor fakat takım maddi konuda hiç destek aldı mı?

“Ben o işin tam detayını bilmiyorum yanlış bir şey de konuşmak istemiyorum. Maddi anlamda hiçbir kurumdan hiçbir belediyeden, mesela bazı takımlar futbolcularını İŞKUR’dan işe alıyor. Bizde hiçbir şekilde sadece başkanımız ve başkanımızla beraber gönül dostu olan birkaç insanın verdiği paralarla bu takım kuruldu ve bu takım bu başarıyı gösteriyor”

Önümüzde Trabzon örneği var. Trabzon’un birçok takımı var liglerde bu da Trabzonlu futbolcuların yetişmesinde büyük rol oynuyor. 11 Nisanspor Şanlıurfa’ya ikinci bir profesyonel takımı getirebilecek mi?

“Zaten biz bu yola çıkarken başkanımız ile birlikte Bölgesel Amatör Lig oradan da 3. Lig. İlk hedefimiz şehrimize bir profesyonel takım kazandırmak. 1 buçuk milyon nüfusa sahip bir şehiriz. Şanlıurfa’ya 1 tane ikinci lig, 2 tane üçüncü lig, 2 tanede BAL ligi takımı lazım. Şanlıurfaspor her zaman yarışmacı bir takım hiçbir zaman yetiştirmeci bir takım değil haklıda çünkü bu memleketin bir Süper Lig özlemi var. Yaşım 33 daha ben Süper Ligde Urfaspor’u görmedim. Doğal olarak gelen her yönetim hedefe oynadığı için Şanlıurfalı gençlere şans veremiyor. Bunun için ne yapmak lazım ikincil lig, üçüncü lig, BAL ligi takımlarının olması lazım. Ben Urfaspor yerinde olsam, Belediyelerin, Kurumların, STK’ların yerinde olsam Karaköprü Belediyespor bu kadar 3. Lige yaklaşmışken, maddi manevi bütün gücümle destek olurdum çıkarırdım 3. Lige. Kendi alt yapımdaki oyuncuları 3. Ligde oynatır, PTT 1. Lige futbolcu getirirdim. 2 yılda, 3 yılda bize 1 tane futbolcu yetişmiş olsa 2-3 trilyon Urfaspor karda demekti”

11 Nisan Şanlıurfa’nın kurtuluşu. İsminizin ağırlığı çok büyük. Spor kamuoyunda 11 Nisanspor’un Bölgesel Amatöre çıkmasıyla ismini Akçakalespor olarak değiştireceği konuşuluyor. Bu ne derece doğru birinci ağızdan öğrenmek istiyoruz?

“11 Nisan ismi bize gurur veriyor. Dediğiniz gibi Fransızlardan kurtuluşumuzun günüdür. Geçtiğimiz gün duydum bize birde İstiklal Madalyasını verdiler bu da ayrı bir gurur. Bunu herkes bilsin bu takımın ismi hiçbir şekilde Akçakalespor olarak değişmeyecektir. Ama yarınlar bize başka bir isim getirir mi onu bilmiyorum”

29 Mar 2016 - 11:52 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.