Urfalının muhteşem başarısı...

Şanlıurfa'da çocukken mahallede futbol oynamak isteyen ancak erkek arkadaşlarının 'Sen kızsın futbol oynayamazsın' demesi üzerine hırs

memet
Haber albümü için resme tıklayın

Merkez Karaköprü ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Bedriye Çam, küçük yaşta futbola ilgi duymaya başladı. Evde babasıyla maç izleyen, okulda erkek arkadaşlarıyla futbol oynayan Bedriye'nin futbola olan ilgisi her geçen gün arttı.

Mahallede futbol oynayan erkek arkadaşlarına katılmak isteyen Bedriye, takımda eksik oyuncu olmasına rağmen arkadaşlarının "Sen kızsın futbol oynayamazsın" demesi üzerine ağlayarak eve gitti.
Bu duruma şahit olan mahalle sakini Mehmet Ata, Bedriye Çam'la konuşup onu Şanlıurfa Gençlikspor Bayan ve Erkek Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Mustafa Abak'a götürdü. Bedriye, Abak'ın kendisini takıma kabul etmesi üzerine futbolculuk hayaline ilk adımını attı.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) 2013'te lisansını alarak Şanlıurfa Gençlikspor Bayan Futbol Takımı kariyerine başlayan ve hala bu takımda mücadele eden Bedriye, başarılı performansı sayesinde 2014'te 17 Yaş Altı Milli Takım kaleciliğine seçildi.
Bedriye Çam, özellikle geçen yıl ekim ayında 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın Andorra'yı 5-0 yendiği Bayanlar Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Grup eleme maçında gösterdiği performans ve yaptığı kurtarışlarla dikkati çekti.

- "A Milli takımda kaleci olmak istiyorum"

Milli kaleci Bedriye Çam, yaptığı açıklamada hayallerinin peşinde koşmanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu söyledi.
Futbola aşık olduğunu vurgulayan ve onu çocuğu gibi gördüğünü belirten milli sporcu Bedriye, şunları kaydetti:
"Küçükken erkeklerle futbol oynamak istiyordum. Erkekler bana 'sen kızsın futbol oynayamazsın' deyince beni bir hırs tuttu. Mahallede bulunan Mehmet amca, beni Mustafa hocaya yönlendirdi. Şu an 17 Yaş Altı Milli Takım kalecisiyim. Allah kısmet ederse A Milli Takım'da kaleci olmak istiyorum. Şanlıurfa'da aileler kızlarının futbol oynamasına pek izin vermiyor. Futbol çok güzel, eğlenceli bir oyun. Bu nedenle sadece erkekler futbol oynamamalı. 'Futbol kız işi değil' diyorlar ama kızlar erkeklerden daha iyi oynayabilir."

- "Akrabalarım 'Muslera'mız geldi' diyor"

Bedriye Çam, futbol kariyerinde en büyük destekçisinin ailesi olduğunu bundan dolayı onlara her zaman minnettar olduğunu dile getirdi. Futbolcu olmak isteyen genç kızların hayallerinin peşinde koşması ve asla pes etmemesi gerektiğini bildiren Çam, futbolun şans işi olmadığını söyledi.
Ailelerin mutlaka kızlarını sporun bir dalına göndermesini istediği aktaran Çam, "Futbol asla şans işi değildir. İdmanlar sonucu herkes bir yere gelebilir. Ben 4 yıldır oynuyorum eğer bu başarıyı elde etmişsem onların da başarılı olması kolaydır. Herkesi futbola davet ediyorum, hiç kimse bırakmasın. Sınıfta beni gören herkes adımla değil de bana 'milli' diye hitap ediyor. Aile arasında akrabalar beni gördüklerinde 'Muslera'mız geldi' diyor."
Bedriye Çam, Galatasaray'ın kalecesi Fernando Muslera hayranı olduğunu sözlerine ekledi.

- Bölgedeki gençlere örnek oluyor

Şanlıurfa Gençlikspor Bayan Futbol Takımı Teknik Direktörü Sadık Aslan da Güneydoğu'da kızların zor şartlar altında futbol oynadıklarını anlattı.
Takımı oluşturmak için ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Aslan, Bedriye Çam'ın 17 Yaş Altı Milli Takım kalecisi olmasının kendilerin tüm zorlukları unutturduğunu ifade etti.
Bedriye'nin A Milli Takım'da oynayacak kapasitede olduğunu aktaran Aslan, "Bedriye bizim için vizyon olarak Türkiye'ye açılan kapımızdır. Kentte futbol merakı olan kızlar Bedriye sayesinde futbolu sormaya soruşturmaya başladı. Bedriye bize ilk geldiğinde futbolcu olarak geldi. Birkaç defa tesadüfen kaleye koyduk. Geçmişinde voleybol oynadığı için ona büyük avantaj sağladı ve kaleye koyduk. Şu anda onunla gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Gençlikspor Bayan Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Mustafa Abak ise Bedriye Çam ile gurur duyduklarını ve onun bölgedeki genç kızlara örnek olduğunu sözlerine ekledi.

05 Şub 2016 - 13:33 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.