Tokucu, Göbeklitepe koşusunu değerlendirdi

Şanlıurfa Atletizm İl Temsilcisi Murat Tokucu Pazar günü yapılan 5.Göbeklitepe maratonunu değerlendirdi.

Tüm olumsuz şartlara rağmen yapılan 5. Göbeklitepe maraton koşusu için büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Tokucu, “Şanlıurfa’da yapılan Göbeklitepe maratonun öncesi yaşadığımız talihsizliklerden biride 16 Ekim de KPSS sınavına denk gelmesi oldu. Belki de 2 Kasım 2015 seçime denk geldiği için iptal olan bu maratonu bu yıl tarih değişikliği tekrar yapsaydık şehir dışından gelen misafirlerimizin Uçak biletleri iptal olacağından başlama saatini 10.30 almak zorunda kaldık.
Tüm trafik önlemleri alınmasına rağmen trafikte sıkışma olmasından dolayı misafirperverliği ile meşhur olan şehrimizin bazı kendini bilmezler tarafından küfürlü ve kendisine yakışmayan fevri hakaretleri hiç bir sporcu yâda Urfa sevdalı olan misafirlerimize yapılması hoş bir davranış değildi. 10 Milyon kişini yaşadığı İstanbul’da Boğaz köprüsü bile kapanıyor. Kimse dönüp bu kadar tepki vermiyor. Şehirlerde maraton etkinlikleri yapmak sadece gelip koşmak değil, O şehrin kültürünü, tarihini, mutfağını, örf ve adetleri görmek bu ambiyansı yaşamaktır. Şanlıurfa bir maraton şehri olmuştur. Çünkü birçok il yılda bir maraton düzenlemezken Şanlıurfa bu yıl 11 Nisan 11 km Kurtuluş koşusu ve Göbeklitepe Yarı maratonunu düzenlenmiştir. İnşallah kısmet olursa 3. yarış olan patika koşumuzu da gerekli sponsoru bulunca Tek Tek dağlarında yapacağız. Belki bugün bizlere tepki veren insanlar önümüzde ki yıl maraton koşacaktır.

5.Göbeklitepe maratonu gelip görenler çeşitli şehirlerden gelip renk katan tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşanan ufak tefek olumsuzluklara rağmen 16 gün gibi kısa sürede 5.Göbeklitepe maratonu yapmamızda büyük katkısı olan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Spor Şube Müdürü Murat Bağış, Haliliye Belediye Spor Müdürü Şavak Baysan‘a teşekkür ediyorum.
Çok kısa sürede bir organizasyon kolay bir şey değil. Şanlıurfa’ya gelerek bu organizasyonda yer alan 7 den 70’e demeyeceğim 7’den 89’a kadar çünkü 89 yaşında olmasına rağmen gelip koşan Safter Kartoğlu abimize teşekkür ederim” dedi.

23 Eki 2016 - 12:27 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.