ŞUÇGAD’tan Tugay Kerimoğlu’na tepki

Şanlıurfa'da yaptığı çalışmalarla adından oldukça söz ettiren Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği gazeteci ve Şanlıurfalıların sorunlarına

ŞUÇGAD’tan Tugay Kerimoğlu’na tepki
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’ya geldiği günden buyana sürekli kamuoyunu işgal eden Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Tugay Kerimoğlu’nun yerel basına karşı tutumu, gazetecilerin tepkisine neden oluyor. Gazetecilerin sesi olan

ŞUÇGAD

Kerimoğlu’nun Urfalı gazetecilere karşı tutumunu gündeme getirdi.

ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak yaptığı açıklamada hiç kimsenin Şanlıurfaspor’dan üstün olmadığını ifade ederek, Şanlıurfa Halkının haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

“Şanlıurfaspor’da Teknik Direktörlük görevine getirildiği günden bu yana Tugay Kerimoğlu’nun Urfa basınına karşı yapmış olduğu keyfi uygulamaları hayretler içerisinde izlemekteyiz.

PTT 1. Lig’de mücadele eden Şanlıurfaspor’da göreve başladığı günden beri meslektaşlarımızı keyfi bir tutumla Şanlıurfaspor Tesislerine almayan, idmanları basına kapalı olarak yapan Tugay Kerimoğlu, geldiği ilk gün ‘Haftada bir defa basın mensuplarıyla bir araya geleceğiz’ sözünü vermiş ancak halen bir defa bile olsun gazetecilerle buluşmamıştır. Kerimoğlu, 3-2’lik Samsunspor yenilgisinin ardından da kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra soru almadan basın toplantısı odasını terk etmiştir.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Akşam gazetesi spor muhabirine röportaj veren Kerimoğlu’ndan, ulusal basına verdiği değeri yerel basına da vermesini istiyoruz.

Mesleki ilkelerine bağlı, basın ahlak ve yasalarına uygun hareket eden basın mensubu arkadaşlarımızın, tesislere alınmamasından dolayı Şanlıurfa halkının haber alma özgürlüğü kısıtlanıyor. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği, halkın haber alma özgürlüğünü savunmak ve bu konuda gerekli tedbirleri alma zorundadır. İşini yapmaktan başka hiçbir derdi olmayan meslektaşlarımızın, keyfi bir tutumla Şanlıurfaspor Tesislerine ve idmanlara alınmaması, üstelik bu yasakçı tavrın sürekli hale getirilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir”

“HİÇ KİMSE ŞANLIURFA’NIN EN BÜYÜK MARKA DEĞERİ ŞANLIURFASPOR’DAN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

Tugay Kerimoğlu’nun Şanlıurfaspor’a geldiği günden bu yana çıktığı 15 resmi karşılaşmada sadece 2 galibiyet aldığını belirten Gülebak; “Şanlıurfa basınının yanı sıra Şanlıurfaspor Yönetimi ile de iyi geçinemediği görülen Tugay Kerimoğlu, Şanlıurfaspor’un başında bugüne kadar 15 maça çıkarken; bunların 2’sinden galip, 4’ünden beraberlik ve 9’undan da mağlubiyetle ayrıldı. Şanlıurfaspor’da başarısızlığın baş mimarı olarak da gösterilen deneyimsiz teknik direktör Kerimoğlu’nun, kamuoyu tarafından istifa etmesi isteniyor.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak; İşimizi en iyi şekilde yaparak yaşadığımız kentin çıkarlarını koruyacak, Şanlıurfaspor’u hak ettiği Süper Lig’e el birliğiyle çıkarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Şanlıurfaspor takımıyla, taraftarıyla, yöneticileriyle ve basınıyla bütünleşmiş bir camiadır. Hiç kimsenin bu bütünlüğü bozmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Bu nedenle; Biran önce Tugay Kerimoğlu’nun da bu keyfi uygulamalarından vazgeçerek, kulübün kapılarını yeniden basın mensuplarına açmasını bekliyoruz.

Hiç kimse Şanlıurfa’nın en büyük marka değeri Şanlıurfaspor’dan üstün değildir.”

16 Şub 2016 - 12:07 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.