Saraçoğlu, “Tesiste antrenman yapmadan istifam istendi”

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=5ygV_fG-fwk[/embed] Şanlıurfaspor'u Şampiyon yaparak PTT 1. Lig'e çıkaran Şanlıurfaspor Eski Başkanı Kemal

[embed]//www.youtube.com/watch?v=5ygV_fG-fwk[/embed]

Şanlıurfaspor'u Şampiyon yaparak, PTT 1. Lig'e çıkaran Şanlıurfaspor Eski Başkanı Kemal Saraçoğlu, basınla iftarda bir araya geldi. Saraçoğlu iki yıl aradan sonra konuştu, Şanlıurfaspor’a “Tesisi biz kazandırdık antrenman yapamadan istifamız istendi” dedi.

İftara saatinde bir restaurantta düzenlenen yemekli toplantıya ulusal ve yerel basının yanı sıra bazı spor yazarları ve yorumcular katıldı.

12 Temmuz'daki kongre ile ilgili, açıklamalar yapan Saraçoğlu; “Ben takımı bırakırken 6 Bin lira borç ile ayrıldım şimdi 25 Bin Lira borç var toplanan 40 Bin lira hariç şimdi ise istifa ediyorum diyorlar hani takımı şampiyon yapacaktınız yok öyle yağma ya takımı şampiyon yapın yada borcu sıfırlayın öyle gidin”dedi.

“Tesiste antrenman yapmadan istifam istendi”

Saraçoğlu; " Göreve geldiğimizde 3 yılda süper lig dedik. Bizim bunu yapacak hem gücümüz vardı, hem bilgi birikimimiz vardı, hem de yüreğimiz vardı. Her şeyden önce yöneticiliğin kalple yapıldığını biliyoruz. Buna sadece cep yetmez. Bu görevin sadece cep ile yapıldığını zannedenlerin her zaman sonu hüsran olmuştur. Ben her zaman bunu söylüyorum kalbini, bilgi birikimini yüreğini ortaya koyacaksın. Bunu yapmadığın zaman başarı gelmez. Biz göreve gelmemizin hemen ilk yılında takımı şampiyon yaptık. Biz görevimiz süresinde şuan ki tesisin hem temelini attırdık hem de bitirdik. Oranın çimine kadar biz aldırdık. O dönemin Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu biliyor. Oranın çim seçimi, eşyalarını hepsini biz belirledik tam tesis bitti bir idman bile yapamadan istifamız istendiğini " belirti.

"Şanlıurfaspor'u 6.6 Trilyon Borç ile Teslim Ettik"

Saraçoğlu; "Bugün kulüp başkanı bir basından gene açıklama yapmış. Demiş ki ben kulübü 7 trilyon borçla aldım. Bu borcu ödeyemedik borç faiziyle 14 trilyon oldu. Bakın arkadaşlar bugün ben dernekler masasına giderek bizim bıraktığımız yılki borcumuzu çıkardım. Bizim kongrede ibra ettiğimiz rakam bu 6.6 trilyon, gerçek olan borç budur. Benim kızdığım 3 yıl aradan sonra çıkıp biz kulübü şu kadar borçla aldık demek başarısızlığa kılıf aramaktır. Yine bize diyorlar ki futbolcu bırakmadılar. Kendilerine bıraktığım 18 kişilik kadrom. Bu zaten üsteki 11 ilk Adanaspor maçının kadrosu. Altta da 7 tane futbolcum bunların tamamı benim futbolcum. Bize takımı boş verdiler denmesin ara transfer döneminde 18 futbolcu ve 6.6 trilyon borçla bu takımı bıraktık. Bu bıraktığım takım içerisinde Serdar Özkan gibi bir futbolcuda vardı. Serdar Özkan bugün 26, 27 yaşında satsan 3 trilyon para eder. Serdar'ı 120 milyar alacağına karşılık serbest bıraktılar. Kıvanç Karakaş'ın, Alfred Sankoh'un bonservisi de elimizdeydi"dedi.

"Bu yönetim hatadan başka ne yaptı"

Kemal Saraçoğlu; "Şimdi gelelim bizden zorla alınan görev sonrasında geride kalan 2 buçuk yılda yapılanlara. Şimdi arkadalar mevcut yönetim göreve geldiğinden bu yana ne yaptı, yanlış sayarsak saymakla bitmez. Ama bana doğru say deseniz 1 doğrusu bile yok. Kimse bana takımın doğru yaptığı 1 şeyi bile gösteremez. Ama ben suçu Fethi Şimşek kardeşimde de bulmuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde kulübün 44 yıllık tarihinde hiçbir maçına gitmemiş, 44 yıllık tarihinde kulübe 1 lira bağış vermemiş, bir arkadaş delege değil Urfa'da oturmuyor tanımıyorum Fethi Beyi saygı duyuyorum kişiliğine şahsına. 44 yıl sonra bu arkadaş dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şekilde benim param var ben Urfaspor'un başkanı olacağım demiş yada dememiş görülen o ki bu adam paraşütle mi getirildi, emir vaki mi getirildi bilmiyorum ama getirildi kulübün başkanı edildi. Hiç kimse demedi ya bu arkadaş ne takımın alt kademesinde görev yapmış, ne delege, ne takımın bir maçına gelmiş, ne 44 yıllık tarihinde takıma 1 kuruş yardım yapmış ya neden hemen bu arkadaşa hemen bu kulüp veriliyor" diye belirtti.

" TFF Gelirlere Bloke Koydu"

Kamal Saraçoğlu; "Bugün bir şey daha öğrendim ve çok üzüldüm futbol federasyonundan banka kredisi blokesi konulmuş Urfaspor'un gelirine. Yani bu ne demek 12 Temmuz'daki kongreyi Ahmet, Mehmet biri alırsa federasyon ve iddiadan 1 kuruş para alamayacağını" belirti.

"Görev verilirse ben kaçmam"

Saraçoğlu; "Biz her zaman Şanlıurfaspor'un emrindeyiz. Bizim gibi Urfa'da bu işi yapacak birçok kişi var. Ben her zaman Şanlıurfa için elimi taşın altına atarım. Yani Urfaspor başkanını bir dar döngüde düşünmeyelim. Fethi Şimşek taktir ettiğim bir iş adamı ama maalesef kulübü iş yerleri gibi idare edememişler. Kulüpte aşırı bir savurganlık yapılmış ben inanıyorum ki Fethi Başkan'da bunun farkında ama Fethi Şimşek'in belediyeden valilikten para isteyeyim yoksa bırakırım şantajını doğru bulmuyorum. Fethi Başkan ya takımın borcunu bizim bıraktığımız borçlara çeksin anahtarı bıraksın. Ben kaçmam ne zaman bana görev verilirsen ben o görevden kaçmam tabiki bıraktığım şekilde olursa"dedi.

#

01 Tem 2015 - 21:16 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.