Şanlıurfa’nın Profesyonel, Amatör takımı

Şanlıurfa'da yıllardır faaliyet gösteren ve Şanlıurfa'ya birçok futbolcu kazandıran DSİ Spor Kulübü bu sezon Süper Amatör de mücadele ediyor.

Şanlıurfa’nın Profesyonel, Amatör takımı
Video için play'e tıklayın

HABERİN GALERİSİ

Şanlıurfa’nın Profesyonel, Amatör takımı

Yönetimsel ve tesisleşme anlamında tamamen profesyonel olarak çalışan DSİ Spor birçok profesyonel takımın dahi bulamadığı tesislerde idmanlarını yapıyor. Süper Amatör ligde mücadelesini sürdüren DSİ Spor kulübünün tek amacı Şanlıurfa’dan futbolcu yetiştirerek gençleri kötü alışkanlıktan kurtarmak.

Urfanatik Gazetesi Şanlıurfa’da amatör futbol kulüplerini konu almaya devam ediyor. Amatör futbolun tek adresi olan Urfanatik.com’un bu haftaki durağı DSİ Spor oldu. Urfanatik.com Muhabiri Harun Kevrek bu hafta DSİ Spor Kulübü Başkanı Nihat Çakır, Yöneticisi Muhittin Karakuş, Takım Koordinatörü Halil Baturay ve Teknik Direktör İmam Bakır Unkur ile takımın son durumunu değerlendirdi.

Yıllardır DSİ Spor Kulübü içerisinde faal olarak görev yapan ve uzun süredir takımın başkanlığını yapan Nihat Çakır kulübün hedeflerini açıkladı. Takımın Şanlıurfa gençleri için var olduğunu belirten Çakır;” DSİ olarak amacımız gençlere hizmet etmektir. Bu sorularla sık sık karşılaşıyoruz. Bizim BAL ligi, 3. Lig gibi bir amacımız yoktur olamazda. Statü buna izin vermiyor” dedi.

İşte o röportaj;

-Sizi tanıyabilir miyiz?

“Ben DSİ Spor Kulübü Başkanı Nihat Çakır”

-DSİ Spor’un hedefi nedir?

“DSİ Spor’da yıllardır görev yapıyorum. DSİ olarak amacımız gençlere hizmet etmektir. Bu sorularla sık sık karşılaşıyoruz. Bizim BAL ligi, 3. Lig gibi bir amacımız yoktur olamazda. Statü buna izin vermiyor. Kamu kurumuyuz. İdarenin de bizden böyle bir talebi olmuyor. Bizim tek hedefimiz gençlere hizmet etmek ve Şanlıurfaspor’a katkı sağlamaktır”

-Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

“Ben Muhittin Karakuş DSİ Spor’un İdare kısmında çalışıyorum.”

-DSİ Spor’un idari kısmında görevlisiniz idari anlamda sıkıntı yaşıyor musunuz?

“DSİ Spor olarak gençlere önem veriyoruz. İşte görüyorsunuz çimlerimiz, tesislerimiz, soyunma odalarımız hepsi mevcut. Ben işin idare kısmında olduğum için lisanslarla ilgileniyorum şu anda her hangi bir sorun yaşamıyoruz. Gönderdiğimiz lisanslarımız 2, 3 gün içerisinde elimize ulaşıyor. “

-DSİ’inin profesyonel takımların imkanına sahip olması futbolcuya bir etkisi oluyor mu?

“ Tabi ki mutlaka oluyor. Bu çim saha kimseye nasip olmaz. Ama futbolcular her şeyden önce parayı ön planda tutuyorlar. Futbolcuya diyorsun tesisimiz var her şey mevcut, futbolcu diyor bana kaç para vereceksin. Benim dikkatimi birde şu çekti gençlerin belli bir amacı yok. Ben bu futbolcu gibi olacağım gibi bir amaçları yok. Bunun sebebi ise Urfaspor’da alt yapıdan futbolcunun olmayışı, BAL liginde iki takımımız var bu takımlarında yüzde 80’i, yüzde 90’ı yabancı futbolculardan oluşuyor. Alt yapıya önem verildiğini düşünmüyorum bu da ister istemez amatör futbolcuları etkiliyor.”

-Sizi tanıyabilir miyiz?

“Ben Halil Baturay Takım Koordinatörü olarak görev yapıyorum”

-DSİ Spor tamamen profesyonel çalışıyor diye bilir miyiz?

“Çalışma olarak evet profesyonel çalışıyoruz. Hocalarımız, Genel Kaptanımız, Genel Koordinatörlerimiz, zaten tesisimizi görüyorsunuz. Takımımıza profesyonel imkanlar sunmaya çalışıyoruz”

-Öncelikle sizi tanıyalım?

“Ben İmam Bakır Unkur Teknik Direktör olarak görev yapıyorum.”

-Kaç yıldır DSİ Spor da görev yapıyorsunuz?

“DSİ Spor’da 15 sezon futbol oynadım son 6 yıldır Teknik Direktörlüğünü yapıyorum. DSİ Spor’da yönetici abilerimizle birlikte sistemli bir şekilde çalışıyoruz. DSİ Spor’umuzun hedefi genç bir takım oluşturmak Urfalı kardeşlerimize spor yaptırmak. İmkanlar neticesinde gençlerimize ne verirsek diye düşünüyoruz.”

-Takımın son durumundan memnun musunuz?

“ Takımın şu anki durumu ve konumundan memnunum. Genç bir takımız. Gönül isterdi ki tecrübeli futbolcu arkadaşlarımızı aramızda görelim ama imkanlar buna müsaade etmiyor. Geçen yıldan Şampiyon olan takımımızdan 3,4 arkadaşımız tek kalmadı. İstedik ki o arkadaşlarımızla da çalışmalarımıza devam edelim ama olmadı.”

-Son hafta Hilvanspor’u 6-3 mağlup ettiniz o maçı nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Hilvanspor Süper Amatör kümenin maddi sıkıntılar nedeniyle güçsüz bir ekibi. Ama bu yıl Süper Amatör de takımlar denk kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Bu hafta Akçakale’de Akçakalespor ile karşılaşıla saçağız. Umarız oradan puan ya da puanlarla döneriz”

-Hocam işin mutfağındasınız DSİ Spor’u da katarak Şanlıurfaspor’da direk oynayacak amatör futbolcu var mı?

“Şu anda Urfaspor’da oynayacak genç kardeşlerimiz yok. Çünkü hazır değiller. Tabi birkaç arkadaşımız çıkabilir ama bunların biraz Şanlıurfaspor alt yapısında pişmesi gerekiyor. Şanlıurfa Büyük bir şehir, bu kadar nüfusa sahip bir şehirden futbolcu çıkmıyorsa yazık bize”

U19 ve U15 takımlarınızın son durumu nedir?

“U19 takımımıza bu sezon fazla ağırlık veremedik. U19 takımındaki arkadaşlarımızı zaten zaman zaman üst takımda oynatıyoruz. 2 maç üst üste olduğu için o çocukları oradan çekerek üst takımda oynatıyoruz. Bu nedenle bu yıl çok iyi değiliz. Ama bizim takıma en büyük desteğimiz alt yapıdan futbolcu çıkmasıdır.”

18 Ara 2015 - 17:10 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.