Şanlıurfa’da İlk Ragbi Takımı Oluşturuluyor

Şanlıurfa'da farklı sporların yaygınlaştırılabilmesi amacıyla Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Harran Üniversitesi

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şanlıurfa’da farklı spor dallarının yaygınlaştırılması için her geçen gün yeni bir spor dalını Şanlıurfa’ya kazandırıyor.

Son olarak Harran ÜniversitesiBeden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (

BESYO

) müdürü İsmail Gökhanla görüşen Spor Şube Müdürü Murat Önen, BESYO mezunu antrenör Mustafa Sağır’ın da destekleriyle Şanlıurfa’nın ilk Ragbitakımı oluşturulacak.

Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)’nun oluşturacağı Ragbi takımı farklı illerdeki üniversitelerle yapılacak müsabakalarda Şanlıurfa’yı temsil edecek.

RAGBİ NEDİR?

Ragbi, iki takım arasında, oval bir topun el ve ayaklarla kontrol edilerek sayı yapılması esasına dayalı olarak oynanan takım oyunu. Ragbi birliği ve ragbi ligi olmak üzere farklı kurallara ve oyuncu sayısına sahip iki türü vardır. Gol atmak için ise, topun kale direkleri arasındaki çıtanın üzerinden aşırtılması gerekir.

13 Kas 2017 - 13:39 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.