Şampiyonların zorlu hikayesi

-Kadir DEVİR-   Şanlıurfa'da yapılan ikinci amatör liginde Şampiyon olarak birinci amatör ligine yükselen Memsin Spor Yeni Hal Spor Reha Gençlik

-Kadir DEVİR-

Şanlıurfa’da yapılan ikinci amatör liginde Şampiyon olarak birinci amatör ligine yükselen Memsin Spor, Yeni Hal Spor, Reha Gençlik, Telekom Spor’a GAP Arena 1 numaralı sahada düzenlenen törenle kupalar ve madalyaları verildi.

Ligin son haftasında karşılaşma öncesinde yapılan törenle takımlar şampiyonluklarını kutladı. Zorlu bir sezonun ardından birinci amatör ligine çıkan Memsin Spor, Yeni Hal Spor, Reha Gençlik, Telekom Spor’a kupa ve madalyaları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından verildi.

İkinci amatör liginde şampiyon olarak birinci amatör ligine yükselen bir diğer ekip olan Halfeti Spor yapılan kupa töreninde yer almadı. Şampiyonluk töreninde takımlar sezon sonunda elde ettikleri başarıların sonucu olan kupayı kaldırırken coşkulu anlar yaşadı. Takım hocaları elde edilen zaferin coşkusunu oyuncularına sarılarak kutladı.

İkinci amatör ligine damgasını vuran ekip ise Telekom Spor oldu, gurupta namaglup olarak şampiyon olmayı başaran Telekom Spor 16 karşılaşmada ne beraberlik ne de maglubiyet görmedi.

Ligde rakiplerine kök söktürerek şampiyonluğu elde eden Telekom Spor çıktığı 16 karşılaşmada da galibiyet alarak sahadan ayrılan taraf oldu. Rakiplerine gol yağdırarak şampiyonluk kazanan Telekom Spor, 16 karşılaşmada attığı 73 golle grubun en çok gol atan takımı olmayı başardı. Çıktığı 16 karşılaşmayı galibiyetle tamamlayan Telekom Spor toplamda 48 puana ulaştı.

Grubun en gol yiyen takımı olmayı başaran Telekom Spor 16 karşılaşmada kalesini adeta gole kapatarak kalesinde sadece 9 gol gördü. İkinci amatör ligi B gurubun flaş takımı olmayı başaran Telekom Spor kırılması güç bir rekora imza attı.

İkinci Amatör Ligi B grubunun bir diğer şampiyon ekibi ise Yeni Hal Spor oldu. Müslüm Çoban yönetiminde başarılı bir grafik çizerek şampiyonluğu elde eden takım çıktığı 16 karşılaşmada 12 galibiyet 1 mağlubiyet 3 beraberlikle sahadan ayrıldı. Şampiyon olarak birinci amatör ligine çıkmayı başaran Hal ekibi, toplamda 37 puana ulaşarak final çizgisini rahat geçti.

Grupta şampiyonluğu elde eden Yeni Hal Spor rakiplerine 16 karşılaşmada 43 gol atarak güzel bir performans gösterdi. Ekip 16 karşılaşmada kalesinde 25 gol görmeye engel olamadı. 2015-2016 sezonunda birinci amatör liginde mücadele verecek olan ekip, kadroyu güçlendirme yoluna gidecek.

Toplamda 3 takımın birinci amatör lige çıktığı, ikinci amatör ligi a grubunda ise Memsin Spor, Halfeti Spor ve Reha Gençlik takımları şampiyonluğa ulaştı. Birbirinden zorlu takımların mücadele verdiği grupta ilk haftadan itibaren zirveye adını yazdıran Memsin Spor ligi rahat tamamlarken, geriden gelen Reha Gençlik ekibi şampiyonluğa ulaştı.

Son haftalarda elde ettiği önemli puanlara şampiyonluğa yürüyen Reha Gençlik ekibi grupta rakiplerine soğuk duş etkisi yaratmayı başardı. Üst üste aldığı galibiyetlerle birinci amatör ligine yükselen takım zorlu maçların üstesinden gelmeyi başardı.

A gurubunda başarılı bir performans sergileyen Memsin Spor, grupta çıktığı 18 karşılaşmada 12 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Elde ettiği galibiyet ve beraberliklerle toplamda 40 puana ulaşan takım, rakiplerine gol yağdırmayı başardı. 18 karşılaşmada 69 gol atmayı başaran ekip kalesinde 28 gol gördü.

Grubun bir diğer etkili olan ve ikinci amatör liginden birinci amatör ligine yükselen tek ilçe takımı olan Halfeti Spor, 18 karşılaşmada 12 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet alarak sahadan ayrılan taraf oldu. Toplamda 38 puana ulaşan takım rakip filelerle meşin yuvarlağı 51 kez buluştururken, kalesinde 23 gol görmeye engel olamadı.

Reha Gençlik, Habip Kavak yönetiminde geriden gelerek gruptan çıkmayı başaran bir diğer takım olan sarı siyahlı ekip A gurubunda şampiyonluk biletini alan son takım oldu. Grupta çıktığı 18 karşılaşmada 11 galibiyet 3 beraberlik 4 mağlubiyet alan takım 36 puana ulaştı. Zorlu karşılaşmaların üstesinden gelen Reha ekibi, rakiplerine 18 karşılaşmada 42 gol atarken kalesinde 23 gol görmeye engel olamadı.

Urfanatik Gazetesi ailesi olarak birinci amatör ligine yükselen Telekom Spor, Yeni Hal Spor, Memsin Spor, Halfeti Spor ve Reha Gençlik Spor’a başarılar dileriz.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=DVcQ0Uc0lt4&feature=em-upload_owner#action=share[/embed]

#

28 May 2015 - 13:59 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.