Onun hayatı Şanlıurfaspor…

Şanlıurfaspor'un yıldızlar takımında futbol hayatına başlayan ve profesyonel olacakken teknik direktörünün söylediği söz üzerine futbolu bırakan

Onun hayatı Şanlıurfaspor…
Video için play'e tıklayın

Urfanatik Gazetesi muhabiri Harun Kevrek’in sorularını yanıtlayan Karadağ, Şanlıurfaspor’un kurtuluşunun futbolu bilen yönetim ve Şanlıurfalı futbolcu olduğunu savundu.

İşte o röportaj;

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

“ Ben Mehmet Karadağ 1 Ocak 1966 Şanlıurfa Doğumluyum”

Arkadaşlarınızın arasında adınız anıldığında Şanlıurfaspor akla geliyor bunun nedeni nedir?

“ Ben futbol hayatıma Urfaspor’un miniklerinden başladım. Vedat hoca vardı Küçük Vedat bizim antrenörümüzdü Urfaspor için büyük emekler harcamıştır. O döneme yetişenler hatırlar onun döneminde Şanlıurfaspor amatöre, a takıma çok sayıda oyuncu vermiştir. Bende miniklerden, yıldızlara, yıldızlardan amatöre kadar tüm takımlarında futbol oynadım”

Peki, profesyonel lisans çıkaramadınız mı?

“ Ben amatörde eşyalarımı topladım A takım ile antrenmanlara gittim. Eski 11 Nisan stadının tribün karşısı bizim soyunma odamızdı. Orada soyunma odasının hemen yanında Selahattin Hoca, Bedih Abi ve Kaptan Recep işte ikinci bir emre kadar dediler orada bir ayağımızı kaydırdılar hevesimizi kırdılar”

Profesyonel futbol hayatınız hiç olmadı mı?

“Annem 1984’te hastalandı biz İstanbul’a gittik. Seyran Tepe’de Fenerbahçe’nin alt yapısı antrenman yapıyordu. Adamları eksikti bizde orada top oynuyorduk. Beni o iki takım arasına aldılar. Orada bir top oynadım çok beğendiler beni. Bana dediler ki git lisansını al gel. Ben geldim Bedih abiye dedim ki benim lisansımı verin ben İstanbul’a yerleşmek istiyorum. Fenerbahçe’nin alt yapısında oynayacağımı söyledim bana ne yapacaksın boş ver dedi ondan sonra hevesim kalmadı”

Hangi mevkide oynadınız?

“ Sol iç oynadım, sol açık oynadım, orta sahada oynadım. Yani benim dönemim de beni tanıyanlar iyi bir futbolcu olduğumu çok iyi bilirler. Çok seviyordum futbolu”

Urfaspor’un başarısızlığının nedeni sizce nedir?

“ Bizim dönemimizde bir kaynaşma vardı. Urfalılara değer veriliyordu. Şimdi ben ceza evinde arkadaşlarımla oturuyorum 1461 Trabzonspor bizim grubumuzda arkadaşlarım var Of’lu bizi de çok seviyorlar Urfa bizim ikinci takımımız diyorlar. Memleketin takımı ileri gelenler neden takıma sahip çıkmıyor diyorlar biz de bu duruma üzülüyoruz. Bugün Urfaspor’a iyi bir teknik adam, iyi bir başkan getirip halkı arkasına alsın Urfaspor’un neyi eksik”

O dönem birçok futbolcu A takıma yükseltti. O dönemden sonra bir türlü futbolcu yetişmedi bunun nedeni nedir?

“ Şimdi 2016 yılındayız 2020’ye kadar 4 yılımız var. Gidin getirin amatörden futbolcuları. İlçelerimizi bir sürü takımı var seçin oralardan futbolcuları. Urfa’da Şanlıurfaspor’da oynayacak çok futbolcu var. Bizim Urfa halkında biraz çekememezlik var. Bir birimizi çekemiyoruz. Biraz bu konuda kendimizi aşarsak Urfa’da çok kaliteli genç futbolcular var. Bir zamanlar Topçu Meydanı’ndan, Bağlarbaşı’ndan, Kamberiye, Büyükyol’dan ne güzel futbolcular yetişiyordu. Bizim zamanımızda en az 6-7 futbolcu ilk 11’de banko oynuyordu. Bu futbolcular ciğerden candan oynuyorlardı. Şimdi bakıyorum dışarıdan futbolcu getiriyorlar. Oynadığı futbolu izliyoruz insanın yüreği cız ediyor”

Futbolcu yetiştirmemiz için hangi çalışmaları yapmamız gerekiyor?

“Amatör liglerde 62 takım var. Her bir takım U15, U16, U17, U18, U19 ve A takım olmak üzere ortalama 4 grupta mücadele ediyor. Buda en az 500 futbolcu var demek oluyor. Bir futbolcu küçükken kaliteli bir futbolcu olduğunu belli eder. Top sürmesi top tutuşuyla futbolculuğunu gösterir. Şanlıurfaspor bu futbolcuları keşfederek alt yapısına almalıdır. Bu futbolcuları kaliteli hocalar elinde işlersek Şanlıurfaspor’a en büyük katkıyı sunmuş oluruz”

Sizce Şanlıurfaspor hak ettiği konumda mı?

“ Tabi ki hayır. Şanlıurfa şu anda düşmemeye oynuyor. Neden ilk 2’de olmasın neden süper ligde olmasın. Ben Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye de sesleniyorum Şanlıurfaspor’umuza bir gelir sağlasınlar. Ben olsam eski stadın yerinde yapılacak olan otoparkın gelirini Şanlıurfaspor’a bağışlarım. Oranın geliri Şanlıurfaspor’a yeter”

Sizin döneminizde Şanlıurfa’nın 2. profesyonel takımı var mıydı?

“ Bizim dönemimizde Viranşehirspor 3. Ligdeydi. Sonra onun yanına Şanlıurfa Belediyespor girdi. Sonra Siverek geldi. Bu takımların Şanlıurfaspor’a faydası büyük oldu. Mesela Viranşehirspor’da İsmet vardı geldi Şanlıurfaspor’da oynadı. Aslan gibi bir futbolcuydu. Ben sadece Şanlıurfaspor takımının içinde 5-6 tane futbolcu olmadığına üzülüyorum”

Amatör ligleri takip ediyor musunuz?

“Ben 10 yıldır cezaevindeyim şimdi izine geldim. Tabi buradan namusu ile cezaevinde yatanların Allah yar ve yardımcısı olsun, Allah kurtarsın diyorum”

Bölgesel Amatör Lig 3. Lige son adımdır. Şanlıurfa’yı Karaköprü Belediyespor ve Suruç Gençlik Temsil ediyor. Bu iki takımda da Şanlıurfaspor’da olduğu gibi yabancı sevdası var. Sizce bunun nedeni nedir?

“Şanlıurfa’nın amatör takımları dışarıdan futbolcu mu getiriyor? Çok yanlış. Bizim futbolcularımızın onlardan neyi eksik. Amatör takımlarda eski futbolcuların tek tek görüşlerini aldı. 30 tane sağlam futbolcu getirsinler amatör takımlardan Şanlıurfaspor’a annesine babasına desinler çocuklarınız bize emanet. Aylıkta cüzi miktarda para bağlasınlar bu çocuklar 5 sene sonra Şanlıurfaspor’a çok faydalı olacaklardır”

Yönetime sizce eski futbolculardan takviye yapılmalı mıdır?

“ Benim gördüğüm kadarıyla Fethi Şimşek bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat bu işi bilmiyor. Ben yerinde olsam çıkar ben bu işin hakkını vermiyorum derim ne yapmışsam ne etmişsem ona çizgi çekerim. Ben Allah için yaptım der çekilirim. Kemal Saraçoğlu mesela güzel işler yaptı. Şimdi ismi anıldığında güzel konuşuluyor. Kesinlikle bilinçli futbolu bilen yönetim gelmeli ve eski futbolculardan takıma takviye yapılmalıdır. Şanlıurfaspor’un kurtuluşu Urfalı futbolcu ve futbolu seven kalpten yönetebilecek yöneticilerdir”

09 Oca 2016 - 09:24 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.