Milli Takımın Bileği Bükülmedi

Bularistan'ın Sofya Şehrinde düzenlenen Bilek Güreşi müsabakaları sona erdi. Tıp Doktoru Bilek Güreşi Sporcu  Said Erkam Bıyıklıoğlu Henüz

Mustafa Aydın
Haber albümü için resme tıklayın

Bularistan’ın Sofya Şehrinde düzenlenen Bilek Güreşi müsabakaları sona erdi. Tıp Doktoru Bilek Güreşi Sporcu Said Erkam Bıyıklıoğlu, Henüz 21 Yaşında Hem Genç Erkeklerde Avrupa Şampiyonu Hem de büyük Erkeklerde Avrupa Şampiyonu oldu.

Bulgaristan’nın Sofya Şehrinde düzenlenen 28. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasına Güreş Milli Takımı damgasını vurdu. Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor sporcuları Avrupa 2.si olurken, Tıp Doktoru Bilek Güreş Sporcusu Said Erkam rakiplerini bir bir eleyerek, hem Genç Erkeklerde Avrupa Şampiyonu hem de büyük Erkeklerde Avrupa Şampiyonu oldu.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkan Vekili Sait Akdağ, Bulgaristan’nın Sofya Şehrinde sona eren 28. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında Urfanatik’e yaptığı açıklamada, Milli Takım olarak Sofya’da Ay Yıldızlı Türk Bayrağımız dalgalandırdıklarını söyledi.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkan Vekili Sait Akdağ, Tıp Doktoru Bile Güreşi Sporcumuz henüz 21 yaşında olmasına rağmen Genç ve Büyük Erkeklerde Avrupa şampiyonu olduğunu belirtti

Akdağ, “Said Erkam Bıyıkoğlu Sivaslı YİĞİDO'muz bilek güreşine Milli takım antrenörü Mustafa AYDIN'ın yanında başladı. Kısa sürede güçlü olduğunu fark eden antrenörü Mustafa Aydın daha çok çalışarak Said Erkam BIYIKOĞLU'na başarılı olabileceğini söyledi. Bilek güreşi antrenmanlarını yaparken eğitim hayatını da asla aksatmadı.

Hem bilek güreşine devam etti hem de eğitime ara vermeden üniversite sınavlarına çalıştı.

Girdiği üniversite sınavında Uludağ üniversitesi tıp fakültesini kazandı. Kısaca bugün Said Erkam BIYIKOĞLU'nu kaleme almamızın sebebi spor hayatımız eğitim hayatımıza zarar vermiyor tersine faydalı olduğunu görüyoruz.

Üniversite hayatına devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye'ye transfer oldu.

Buradan da Yalova ilimizin medar-ı iftiharı Bilek güreşin efsanevi sporcusu yürüyen kütüphane 12 kez Dünya şampiyonu 9 kez Avrupa şampiyonu olmuş Engin TERZİ ile tanıştı. Engin Terzi'den gerekli destek ve tecrübelerinden faydalanmaya başladı.

Said Erkam BIYIKOĞLU hem tıp doktorluğunu okuyor, hem milli sporcu, aynı zamanda Avrupa ve Dünya şampiyonu.

2017 yılında Bilek güreşi federasyonu tarafından Fair-Play yılın en centilmen sporcusu seçildi.

Said Erkam BIYIKOĞLU henüz hayatın ve yolun başındayken bu kadar başarılı olmasını Cenab-ı hakkın bir Lütfü olarak görüyorum.

Said Erkam BIYIKOĞLU'na maddi ve manevi destek veren kulüp, yönetici, antrenör ve Federasyon Başkanı Niyazi KURT'a hasetten teşekkür ediyorum.

Said Erkam BIYIKOĞLU'nu bir yıldız olarak izlemeye devam ediyorum ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. “dedi.

BAŞKAN KURT SPORCULARINI TEBRİK ETTİ

Bulgaristan’ın Sofya Şehrinde düzenlenen Bilek Güreşi Şampiyonasında Milli Takım takım sıralamasında Avrupa 3. Olmuştur.

1-2 Haziran 2018 tarihleri arasında, Bulgaristan’ın Sofya şehrinde düzenlenen 28. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında yarışan Büyük Bayanlar Milli Takımımız ;

Takım sıralamasında Avrupa 3.olmuştur.

Genel toplamda Türk Milli Takımı Şampiyonayı

Avrupa 3. Olarak tamamlamıştır.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Emeği geçen, başta SPORCULARIMIZ olmak üzere tüm ANTRENÖRLERİMİZİ ve idarecilerimizi canı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

03 Haz 2018 - 09:44 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.