İyi Bir Kaleci Nasıl Olunur?

İyi bir kaleci hangi tür özelliklere sahip olmalı?

Messinin kardeşi
Haber albümü için resme tıklayın

İyi bir kaleci hangi tür özelliklere sahip olmalı? Kalecilerden başlarsak; Futbol bir takım oyunu olduğu gerçeği bir yana, bir maçta son dakika kurtarışı ile takımını kurtarabilen ya da yediği bir golle de mağlubiyete neden olabilen futboldaki en zor mevkide oynayan kalecileri ayrı tutmak gerekiyor. Bir takımın başarılı olması iyi bir kaleciye sahip olmasından geçer. Mükemmel bir takımınız olabilir fakat iyi bir kaleciniz yoksa attığınız kadar da yiyebilirsiniz. İyi bir kaleci nasıl olunur ? sorunusun cevabı: İyi bir kalecide olması gereken özelliklerin başında kalecinin oyunu iyi okuyabilmesi geliyor. Uzun boylu, refleksleri çok iyi olan bir kalecinin oyun zekası yeterli değilse sahip olduğu avantajlar pek de bir işe yaramaz. İyi bir kaleci öncelikle topa ve oyuna göre çok iyi pozisyon almalıdır. Bunun yanında pozisyonları olabildiğince önceden sezebilmelidir. Önsezileri güçlü ve oyunu okuyabilen iyi bir kaleciye gol atmak çok zordur. Oyun zekasıyla beraber kalecinin fiziksel özellikleri (zıplama, refleks, top kontrol vb) birleştiğinde, gol atmanın çok da kolay olmadığı mükemmel kaleciler ortaya çıkar. İyi bir kaleci, hem zihinsel hem de fiziksel özelliklerin hepsine sahip olmak zorundadır. Bunda oyun zekası çok önemlidir. Çünkü kalecinin fiziksel özellikleri antrenmanlarla geliştirilebilir. Yani bir kaleci iyi bir antrenman ile daha çevik, daha iyi zıplayabilen bir özelliğe ulaşabilir. Fakat oyun zekası kalecinin altyapıda futbola başlamasıyla başlar. İyi bir kaleci ilk gelişim sürecine paralel olarak oyun zekâsı da gelişmelidir. Bu gelişme de zamanla kazanılabilir.

03 Kas 2016 - 12:31 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.