Güneydoğulu Spor Yazarlarından Taraftar Yasaklarına Tepki

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Doğu ve Güneydoğu takımlarının taraftarlarına verilen deplasman yasaklarına tepki göstererek TFF'yi ve

“Kardeşlik Ruhuna Aykırı Bir Tutumdur”

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), Doğu ve Güneydoğu takımlarının taraftarlarına verilen deplasman yasaklarına tepki göstererek ,toplumda tepkilere neden olan bu yasakların son bulması için Türkiye Futbol federasyonu (

TFF

) ve ilgili birimlere çağrıda bulundu. Açıklamada,” Son süreçte yaşanan taraftar yasakları futbolun ruhuna ve gelişmesine hiçbir katkı sağlamadığı gibi ülkemizin futbolda gelişimini engellemektedir. Türkiye’de en popüler spor branşı durumunda olan ve milyonların takip ettiği, takım tuttuğu futbolun getirilen seyirci yasaklarıyla tribünlerin boş kalması taraftarların takımlarını izlemesinin engellenmesi barış, kardeşlik ve sporun ruhuna zarar vermekten başka bir şey değildir” denildi.

“Anlamsız Yasaklar Büyük Zarar Veriyor”

“Süper lig müsabakasında Fenerbahçe taraftarı 2 bin 500 kişi ile Galatasaray stadyumunda maç izleyebiliyorsa alt liglerde mücadele eden takımlarda bu haktan mahrum edilmemelidir” denilen açıklamada Amedspor,Diyarbekirspor ve diğer bölge takımlarının bu konuda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi. Açıklamada,”Özellikle bölgemizde son yıllarda misafir olan takım taraftarları en güzel şekilde ağırlanmakta ve kol kola maçlar izlenmekteyken maalesef bölge takımlarımız gittikleri deplasmanlarda anlamsız taraftar yasaklarıyla engellenmektedir. En güzel örneklerden biri Kocaelispor ve Serik Belediyespor taraftarlarının Diyarbekirspor maçında taraftarlar tarafından ağırlanması ve misafir takım taraftarlarının vermiş olduğu teşekkür, birlik, beraberlik ve kardeşlik demeçleri futbolda olması gerekendir.

“İnsanların Maç İzleme Hakkını Ellerinden Almak Büyük Haksızlık”

58 maçtır taraftar yasağı getirilen Amedspor’a, son haftalarda aynı uygulamayla karşı karşıya kalan Diyarbekirspora ve bölge takımlarına getirilen bu haksız uygulamaların artık son bulması ve ülkemizin bütünlüğü birliğine uygun bir ruhla her vatandaşımızın Türkiye’nin her stadyumunda maç izleme hakkının sağlanması en büyük dileğimizdir.

Özellikle bu konuda Türkiye Futbol Federasyonunun gerekli hassasiyeti göstererek il mülki amirleriyle irtibata geçmesi ve bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini dilemekte olduğumuzu Kamuoyuna sayılarımızla belirtiriz” ifadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

06 Kas 2018 - 16:07 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.