Filenin "Sessiz" Şampiyonu

Türkiye Voleybol 2. Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Haliliye Belediyespor'un işitme ve konuşma engelli oyuncusu Fatih Yiğiter elektronik posta yoluyla

Türkiye Voleybol 2. Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Haliliye Belediyespor'un işitme ve konuşma engelli oyuncusu Fatih Yiğiter, elektronik posta yoluyla ulaştığı takımda gösterdiği azim ve fedakarlıkla elde edilen başarıda büyük pay sahibi oldu.

Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesi bünyesinde geçen yıl kurulan ve bölge şampiyonu olarak Türkiye Voleybol 2. Ligi'ne yükselen takım, bu sezon 26 maçta 24 galibiyet alarak 1. Lig'e çıktı.

Forma giyen 12 voleybolcunun bulunduğu ekipte yüzde 100 işitme engelli oyuncusu Fatih Yiğiter (26), kendisine takımda önemli destekler sunan yüzde 60 duyma kaybı yaşayan arkadaşı Metin Razbanyalı'nın (31) yardımlarıyla şampiyonlukta önemli rol oynadı.

Elektronik posta belediyeye ulaştı

Fatih Yiğiter, takım arkadaşı Metin Razbanyalı aracılığıyla işaret diliyle AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye elektronik posta yoluyla ulaştığını, kendisiyle yakından ilgilenilmesinin ardından takımla maçlara çıkmaya başladığını kaydetti.

Takımla çalışmada zorlanmadığını vurgulayan Fatih, "Oynayabileceğime inandım ve orta oyuncu olmaya karar verdim. İlk önce başkana elektronik posta attım daha sonra tanışma yoluyla takıma girdim ve kabul edildim. Burada çalışmaya başladım. Şu an çok zorlanmıyorum. Takım arkadaşlarıma işaret dilini yavaş yavaş öğrettim ve herkesle bu şekilde anlaşıyorum." ifadesini kullandı.

Metin Razbanyalı: "Fatih olmazsa olmazımız"

Metin Razbanyalı ise engelli sporcuların müsabakalarda çok fazla yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Arkadaşı Fatih'e her anlamda yardımcı olmaya çalıştığını aktaran Metin, şöyle devam etti:

"Yardıma çok ihtiyaç oluyor çünkü düdüğü duymuyor, antrenmanın kesilmesini, topun gelmesini ve sekmesini duymuyoruz. Antrenmanın gidişatına ilişkin bilgilendirmeyi, hocanın anlattıklarını Fatih arkadaşıma ben işaret dili bildiğim için anlatıyorum. Fatih, şampiyonluk sürecinde olmazsa olmazımızdı. Her zaman oyunda şans bulan bir arkadaşımızdır."

Baysan: "Katkıları büyük"

Haliliye Belediyesi Spor Birim Sorumlusu Şavak Baysan da ekibin henüz daha 27 aylık bir takım olduğunu belirtti.

Engelli sporcuların takıma büyük katkı sunduğunu vurgulayan Baysan, "Bu arkadaşlarımızın tecrübelerinden özellikle finallerde çok yararlandık. Bize çok büyük katkıları oldu. Tabii burada diğer sporcularla işaret diliyle anlaşmada ufak tefek problemler yaşansa da o zorlukları sezon içerisinde aştık. O anlamda bize çok büyük katkıları oldu." diye konuştu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da salon sporlarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Belediyenin adeta bir spor okulu gibi hizmet verdiğini anlatan Demirkol, gençleri sporla buluşturmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

29 Mar 2017 - 16:05 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.