Engelli Ali Demirtekin, Hokey Tutkusuyla Örnek Oluyor

Çocukken geçirdiği kısmi felç nedeniyle yürüme ve konuşma güçlüğü çeken 14 yaşındaki Ali Demirtekin hokeye olan sevgisi ve tutkusu dolayısıyla

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Suruç Bilgi Ortaokulu'nda okuyan Demirtekin, çocukken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu kısmi felç oldu. Yıllar süren tedavi süreci sonrası güç de olsa yürüyebilen Demirtekin, diğer uzuvlarını kullanmakta ve konuşmakta sıkıntı yaşıyor.

Geçtiğimiz yıl tanıştığı hokeyi çok seven Ali, takım antrenörü Abit Bostancı'ya hokey oynamak istediğini söyleyince takım antrenörü tarafından hemen takıma alındı. Kendisine lisans da çıkarılan küçük Ali, okul hokey takımıyla birlikte deplasman maçlarına da gidiyor. Adeta takımın maskotu haline gelen Ali'nin gelmediği maçlarda takım arkadaşları ve antrenörü yokluğu hissediyor.

Osmaniye'de düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkek ve Kızlar Hokey Grup Müsabakaları'na katılan takımını yine yalnız bırakmayan Ali Demirtekin, maçlar boyunca takım arkadaşlarına destek oldu.

Ali, kendisine yardım eden hocasına ve takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Okulda hokey takımının antrenmanlarını izlerken merak ettiğini anlatan Ali Demirtekin, hocasına başvurması sonucu en azından antrenmanlarda takımla birlikte bu sporu yapmaya çalıştığını aktardı.

Ali Demirtekin, "İlk gün kendime güvenememiştim. Dedim bari eğleneyim. Gerçekten de çok eğlendim. Takımın gittiği her yere gitmeye çalışıyorum. Bu sporu herkese tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

Takımı adına destek istediğini dile getiren Ali, "Biz artık kendi sopalarımızla oynamak istiyoruz. Bu konuda herkesten destek ve yardım bekliyoruz. Bu turnuvada bir maçımız kaldı. Allah'ın izniyle onu da kazanacağız." dedi.

Antrenman için evinden getiriliyor

Takım antrenörü Bostancı da Suruç'taki tek hokey takımının kendileri olduğunu, ilçeyi temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Geçen yıl ilçede bu sporu başlatırken takıma çok önemli bir oyuncunun dahil olduğunu dile getiren Bostancı, şunları söyledi:

"Ali, bizim Suruç'ta takımı kurabilmemizde, Suruç'a hokeyi tanıtmamızda adeta yüzümüz oldu. Katılmadığı hiçbir antrenmanımız yok. Eğer ki katılmadığını görürsek gidip evinden getiriyoruz. Hem saha içinde hem saha dışında kimle irtibata geçiyorsa, hokeyin tanıtımı açısından destek istiyor. Ali bizimle birlikte olduğu için çok mutlu ve şanslıyız. Ali gibi birçok sporcumuzu da Türk sporuna katılmasını istiyoruz."

Bostancı, Ali'nin katıldıkları bütün turnuvalarda takımla birlikte geldiğini belirterek, "Bundan sonra da bizimle olacak. Katılamadığı turnuvalarda büyük üzüntü yaşıyor. Onla birlikte biz de yaşıyoruz ama bir şekilde de olsa onu turnuvaya getirtiyoruz." diye konuştu.

15 May 2017 - 16:27 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.