Edessaspor Şampiyon Oldu

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi 2. Amatör kümede şampiyonluk mücadelesi veren Edessaspor Suruç Pirsusspor ile oynadığı baraj maçını 4-2 kazanarak şampiyonluğunu

urfalı
Haber albümü için resme tıklayın

ŞanlıurfaEyyübiye Belediyesi 2. Amatör küme maçları sona erdi. 24 takımın mücadele ettiği 2. Amatör küme müsabakaları 3 grup halinde oynandı. A grubunda Bozova 75. Yıl Mesleki ve Teknik Lisesi, C Grubunda Eyyüpspor şampiyon olurken, B Grubunda sezonu Suruç Pirsusspor ile Edessapor 36 puanla tamamlandı

Amatör kümede genel averaj olmadığından Pirsusu ile Edesaspor arasında oynanan ikili averaja bakılır. İki takımın oynadığı iki maçın averajı da eşit olduğundan dolayı baraj maçı oynandı.

Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu 1 nolu sentetik sahada Suruç Pirsusspor ile Edessaspor arasında oynanan baraj maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdiler. Her iti takım sahaya kazanmak ve şampiyon olmak için çıktılar. Maça hızlı başlayan Edessaspor takımı önce Pirsusspor ataklarına yerinde cevap vererek, zaman zaman yakaladığı kontrataklarla etkili olmaya başladı.

Maç boyunca yakaladığı gol pozisyonlarını golle çevirerek Pisusspor’u 4-2 mağlup eden Edessaspor şampiyonluğunu ilan etti.

Maç sonunda şampiyonluğunu ilan eden Edessaspor kulüp başkanı Ferhat Eyyüpoğlu emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başladıklarını ve zor bir lig geçirdiklerini söyleyen Edessaspor külup başkanı Ferhat Eyyüpoğlu şu görüşlere yer verdi, “Biz Edessa ailesi olarak her zaman centilmenliği ön planda tuttuk ve tutmaya devam ediyoruz. Oynadığımız bütün maçlarda biz bunu sahaya yansıtmaya çalıştık ama rakiplerimiz bize aynı centilmenliği göstermediler.

Gerçekten zor bir sezon yaşadık. Şampiyonluğa oynayan yaklaşık 5 takım vardı grubumuzda hepsi de birbirinden kaliteli ve iyi takımdı. Sezonu Pirsusspor ile aynı puanda tamamladık. Aramızdaki oynanan maçta eşit olunca baraj maçı oynamaya hak kazandık. Oynadığımız baraj maçında futbolcuların sahaya yüreklerini koyarak maçı 4-2 kazanmanın mutluluğunu yaşarken şampiyonluğumuzu ilan ettik. Aynı başarıyı 1. Amatör kümede sürdürmek için çalışmalara başlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.

PİRSUSPOR BARAJI GEÇEMEDİ

Bu sezon Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi 2. Amatör kümede yaptığı flaş transferlerle kadrosuna siyahi futbolcuları katarak lige başladı. Evinde ve deplasmanda oynadığı maçlarda kişisel hatalarla puan kaybederek şampiyonluk yolunda kan kaybetti.

Haftalar geçtikçe Suruç Pirsusspor yine toparlanmaya başladı. Deplasmanda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçen Pirsusspor ligi 36 puanla ve gol averajıyla zirvede tamamladı.

Ligin ikinci sırada aynı puanla tamamlayan Edessaspor ile baraj maçı oynadı. Baraj maçında rakibine 4-2 mağlup olan Pirsusspor büyük avantajı kaçırdı.

17 May 2018 - 09:18 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.