Dağ koşusunda Dünya Şampiyonası Şanlıurfa'dan

Andorra'nın ev sahipliği yaptığı 34. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Hüseyin Can Şanlıurfa'nın gururu oldu.

Andorra da düzenlenen 34. Dünya dağ koşuları şampiyonasında Türkiye’miz Genç Erkeklerde Dünya 3. ve Şanlıurfamızın Gururu Hüseyin Can yaptığı derece ile dünya 6. Oldu.

Andorra’nın Canillo kentinde 40 ülkeden 311 atletin katıldığı 34. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Türkiye, U20 erkekler takımda üçüncülüğü elde etti. Bu kategoride Hüseyin Can, İslam Adli, Veysel Tüminçin ve Ahmet Alkanoğlu ile yarışan Türkiye’nin dört atleti ilk 12 içinde finiş gördü. İlk üç atletin derece toplamıyla oluşan klasmanda Uganda 6 puanla şampiyonluğu kazanırken, Britanya 22, Türkiye de 23 puan yaptı. Ay-yıldızlı gençler, böylece sıralamada podyuma çıkmayı başararak dünya üçüncülüğüne ulaştılar. Hüseyin Can, ayrıca bireysel olarak şampiyonada Türkiye’nin en iyi derecesini yaparak dünya altıncısı oldu.

U20 kadınlarda Eylem Gür 15., Dilek Öztürk 16., Sabriye Güzelyurt 20. sırayı alırken, Türkiye takım sıralamasında 51 puanla dördüncü olabildi ve madalyayı kaçırdı.

Büyük erkeklerde Rıdvan Taş 15., büyük kadınlarda Bahar Atalay 31. olarak en iyi dereceleri elde eden milli atletler oldular. Bu iki dalda Türkiye, takım sıralamasında podyumun dışında kaldı.

Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden atletlerin sonuçları şu şekilde:

U20 kadınlar

15. Eylem Gür

16. Dilek Öztürk

20. Sabriye Güzelyurt

42. Özlem Özdemir

U20 Erkekler

6. Hüseyin Can

8. İslam Adli

9. Veysel Tüminçin

12. Ahmet Alkanoğlu

Büyük kadınlar

31. Bahar Atalay

38. Elif Mert

57. Dilan Atak

76. Rahime Tekin

Büyük Erkekler

15. Rıdvan Taş

21. Ercan Kısrık

27. Ferhat Bozkurt

48. Ahmet Arslan

19 Eyl 2018 - 20:00 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.