Beklenen Oldu O Takımın 6 Puanı Silindi

Lige maddi sıkıntılar sebebiyle eksi 3 puan cezasıyla başlayan Grandmedical Manisaspor'a FIFA Disiplin Kurulu tarafından eksi 6 puanlık bir ceza daha

Ligin başından bu yana aldığı skorlarla kötü günler geçiren siyah-beyazlılar, toplamda aldıkları eksi 9 puan cezanın ardından 1 puanla ligin dibine demir attı. FIFA Disiplin Kurulu, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında G.Manisaspor forması giyen Ariza Makukula’ya olan 6.5 milyon TL’lik borç nedeniyle siyah-beyazlı kulübe eksi 6 puan ceza verdi.

TFF, FIFA’dan gelen yazı üzerine Manisaspor’un 6 puanını sildi. Konuyla ilgili İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen, "Bu ceza Makukula dosyası sebebiyle verildi. Sezon başında Makukula’nın kulübü olan Benfica ile de görüşmelerimiz oldu. Kulübe bir miktar ödeme yaparak, oradan gelecek cezayı dondurmuştuk. Makukula ile de sözel olarak anlaşmalar yapmıştık.'' diye konuştu.

Oyuncu ile avukatı arasındaki kopukluğun süreci durduramamasına değinen Mergen, kısa bir zaman içerisinde 120 bin euro ödeme yaptık. Ancak sanırım oyuncu ile avukatı arasında bir diyalog kopukluğu oldu. Avukat süreci durduramayınca FIFA da, TFF’ye ’bu cezayı uygula’ diye yazı gönderiyor. Bu süreçte oyuncunun avukatı FIFA’ya ’Biz 6 puan cezasınını uygulanmasından vazgeçtik’ yönünde yazılar yazdı. Biz de ödediğimiz paraların makbuzlarını gönderdik. Oyuncuyla sözel olarak anlaştığımızı yazdık. Fakat yazılarımıza red cevabı geldi. Süreç devam ediyor. Hem oyuncunun avukatı hem de biz FIFA’ya yazılarımızı gönderiyoruz. Cezayı döndürebilmek için uğraşıyoruz. Federasyon ile görüştük. FIFA kararı kaldırırsa TFF tekrar puan iadesini yapacağını ifade etti" dedi.

Devre arası takviyelerle inşallah bunları telafi ederiz

Şu anda güncel borçlarına anca yetebildiklerini aktaran Abdullah Mergen, "Daha önce basın yoluyla da sıkça gündeme getirmemize rağmen şehirden bir destek alamadık. Çok önceden yapılan hataların sıkıntılarını, bedelini ödüyoruz. Önümüzde sadece sıkıntılı olarak bu dosya var. Bu puan kayıplarını sahada biraz daha fazla çalışarak telafi etmek istiyoruz. Devre arası takviyelerle inşallah bunları telafi ederiz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: CNNTÜRK

17 Kas 2017 - 16:19 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.