Başkan Yetim'den Şike Açıklaması

Şanlıurfaspor kulüp Başkanı Emin Yetim şike konusunda Tff'den bir sonuç çıkmazsa .Fifa ve uefa başvuracaklarını açıkladı.

ŞanlıurfasporBaşkanı EminYetim, şike sonucu ligden düştükleri iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na (

TFF

) yaptıkları başvurunun olumsuz sonuçlanması durumunda ligden çekilebileceklerini açıkladı.

Şanlıurfaspor Kulübü, TFF 1'inci Lig’den küme düşen ve daha sonra bazı maçlarda aleyhlerine yönelik şike yapıldığını iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayette bulundu. Sarı yeşilli ekibin TFF Etik Kurulu’nda görüşülmekte olan iddialar ile ilgili verilecek kararı merakla bekleniyor. Kulüp başkanı Emin Yetim, federasyonun olumsuz karar vermesi durumunda konuyu FIFA ve UEFA’ya da taşıyacaklarını belirterek, şöyle dedi:
"Belge, delil ve tapelerle birlikte TFF’ye şikayette bulunduk. Ortada ciddi iddia, belgeler var. Deliller net. Şike yapıldığı ortada. Bu nedenle Şanlıurfaspor olarak fikstür çekiminin durdurulması için de TFF'ye müracaatta bulunmuştuk ama fikstür çekildi."

Şike yaptığını ileri sürdükleri takımın ligde devam etmesinin Şanlıurfa ve Şanlıurfaspor’a büyük haksızlık olacağını, futbol camiasında da büyük kaygılar yaratacağını vurgulayan Yetim, şöyle dedi:

"Bu kadar ciddi deliller olmasına rağmen herhangi bir ceza, bir yaptırım, küme düşürülme gibi bir karar çıkmadı. Böyle ciddi bir olayın normalde 20 gün içerisinde, fikstür çekimi yapılmadan karara bağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak, fikstür çekimi yapıldı, herhangi bir tedbir, durdurma falan olmadı. TFF'den konuyla ilgili kararını biran önce vermesini istiyoruz. TFF’den aksi bir karar çıkması durumunda konuyu FIFA ve UEFA’ya da taşıyacağız. Ayrıca ligden çekilmeyi de düşünüyoruz.

25 Tem 2017 - 17:17 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.