BAL Liginde 1928 Maç Oynandı

Şanlıurfa'yı Bölgesel Amatör Liginde temsil eden ve play off maçında Mardinspor'u saf dışı bırakan Karaköprü Belediyespor'un yer aldığı

Türkiye 3. Ligine yükselme bölgesel amatör liginde şampiyon olup adını 3. Lige yazdıran KaraköprüBelediyespor’un yer aldığı lig tescillendi.

Türkiye Futbol Federasyonu 2016-2017 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL), oynanan grup, Play-Off ve baraj müsabakalarının sona ermesiyle tamamlandı. BAL'da 79 ilimizden 156 takım mücadele etti. 12 takımla temsil edilen İstanbul'u, 6 takımla İzmir, 5 takımla Ankara, 4 takımla da Bursa, Aydın, Balıkesir, Manisa ve Trabzon takip etti. 12 kent 3 takımla, 20 kent 2 takımla, 40 kent de 1 takımla temsil edildi.

Grup birincisi takımlar, statü gereği Play-Off 1. Kademe ve 2. Kademe müsabakaları oynadı. Bu müsabakalar sonunda Ş.Urfa Karaköprü Bld.Spor, Osmaniyespor Futbol Kulübü, Güzel Orduspor, Turgutluspor, Utaş Uşakspor A.Ş., Ergene Velimeşespor, Yeni Altındağ Belediyespor, Erokspor ve Arsinspor takımları, Spor Toto 3. Lig'e yükseldi.

BAL'da 12 grupta 1859, Play-Off'larda 9 ve baraj müsabakalarında 60 maç olmak üzere toplam 1928 maç oynanırken, tüm müsabakaları toplamda 1 milyon 413 bin 373 seyirci tribünlerden izledi. Maç başına düşen seyirci sayısı 733, 9 Play-Off maçında seyirci ortalaması 3 bin 971 kişi oldu.

Hakemlerin 1040 kırmızı kart gösterdiği BAL'da Çine Madranspor, Karpuzlu Belediye ve Alaçatıspor 12'şer ile en fazla kırmızı kart gören takımlardı. Diyarbakır Yolspor, Sarıkamış Belediyespor, Yeni Amasyaspor ve Beyköy Belediyespor ise birer kırmızı kartla en az kırmızı kart gören takımlar şeklinde sıralandı.

Toplam 5 bin 290, maç başına 2.7 gol atılan maçlarda, 61 golle en skorer takım Ş.Urfa Karaköprü Bld.Spor olurken, 7 gol ile Bağlar Belediyespor da en az gol yiyen takımlar arasında ilk sırayı aldı.

Hakan Doğan (Osmaniyespor FK.) 21 ile en çok gol atan futbolcu unvanını kazanırken, onu 17 gol ile İbrahim Ülüm (Ş.Urfa Karaköprü Bld.Spor), Ndong Meye Laurys (Malatya Yeşilyurt Bld.S.) ve Silvino Joao De Carvalho (Gebzespor) takip etti.

Bölgesel Amatör Lig'in 12 grupta tamamlanmasının ardından toplam 60 baraj müsabakası oynandı. Bu müsabakaların 43'ünü BAL takımları kazanırken, 17'sini yerel amatör lig takımları kazanarak 2017-2018 sezonunda BAL'da oynama hakkını kazandı.

14 Haz 2017 - 08:43 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.