Alt Yapı Seçmeleri Ceylanpınar’da Yapıldı

Şanlıurfa Spor Kulübünün alt yapısında yetiştirilmek üzere başlatılan seçmeler devam ediyor.

Ceylanpınar ilçesine gelen Şanlıurfa Spor altyapı teknik heyeti Ceylanpınar Belediyesi bünyesinde yetişen futbolcu gençler tarafından düzenlenen maçı izledi.

Profesyonel spor yapma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayıp, gençlerin kötü alışkanlıklarından uzak tutulmasının yanı sıra Şanlıurfa Spor’un alt yapısını güçlendirilmesi amacıyla başlatılan ve Ceylanpınar Belediyesi alt yapısında yetişen genç yetenekli futbolcular izleme heyetinin gönlünü feth etti.

Ceylanpınar ilçe stadında genç yetenekli futbolcular arasında düzenlenen maç ile futbolcular yeteneklerini sergiledi. Şanlıurfa Spor alt yapı sorumlusu İhsan Karabulut, "Biz seçmeyi Ramazan içerisinde 4 gün Şanlıurfa merkezde yaptık. Orada gözlemlediğimiz ilçelerden gelen çocukların imkânsızlıklarından dolayı veya tarlada çalışıyor olmasından velisinin getirememesinden kaynaklı yeterli katılım göremedik. Böyle bir karar aldık çocuklar gelemiyorsa biz ilçelere gidelim. Bütün 10 ilçemizi dolaşalım merkez ilçeler hariç oradan oyuncu seçimi yapalım. Biz merkezde seçmelerde 200-250 kişi geliyor ama 80-90 ortalamayla 1.000 üzerinde ilçelerden seçme eleme ihtiyacımız var.

Bu anlamda da Akçakale ve Birecik ile başladık bugünde Ceylanpınar’dayız. Bozova’da da dün bulunduk katılım baya iyi ve yetenekli oyuncu sayısı fazla biz urfa merkezdeki maçlarda lisanlı oyunculara bakabiliyoruz. Burada ise lisansız oyuncuda çok fazla bunları görme şansımız daha fazla bizle beraber ilçede bulunan diğer takımlar en azından gözlemlemiş oluyor. Bu anlamda Şanlıurfa Spor adına yararlı faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Ceylanpınar Belediye Spor Kulübü Başkanı Hidayet Dik, ’’Bugün Urfa spor açısından önemli bir gün her şeyden önce Urfa sporumuzun alt yapı sorumlusu ihsan hocam ve ekibini kutluyor ve hoş geldin diyorum.

Yaptıkları çalışmaları destekliyoruz çok yerinde bir düşünce özelikle Urfaspor ve Urfasporun geleceği için çok önemli bir adım burada ilçe ilçe gezip yetenekli sporcuları yerinde tespit etme çalışması yerinde bir çalışma buda ileride Urfa sporumuza profesyonel futbolcu gönderme açısından da önemli bir adım kendilerini tebrik ediyor Ceylanpınar Belediyesi olarak ta kendilerini destekliyor ve ağırlamaktan gurur duyuyoruz" ifadelerinde bulundu.

Ceylanpınar ilçe stadında seçmelere giren yaklaşık 45 genç yetenekli futbolcu yapılan maçın ardından teknik heyetin izlenimi ile birlikte son buldu.

21 Tem 2017 - 16:08 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.