2020 Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'de Oynanacak!

2020 Avrupa Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'a verildi. Dev final Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan Kiev’de bugün UEFA yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının gündem başlıkları içinde olan 2020 Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi final maçlarına ev sahipliği yapacak şehirler açıklandı. Ayrıca finansal fair play kurallarının yeni versiyonu ile EURO 2020 maç takvimi de gündem maddeleri arasında yer aldı.

Şampiyonlar Ligi’nde 2019-20 sezonunda oynanacak final maçı için iki aday bulunuyordu. Bunlardan biri İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı, diğeriyse Lizbon'daki Estadio da Luz'du. Atatürk Olimpiyat Stadı, dev maçı organize etmek için seçildi.

76 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı daha önce bir numaralı kupada, 2005 finaline ev sahipliği yapmış, 3-0 geriden gelerek maçı penaltılara götüren Liverpool’un zaferi unutulmazlar arasına adını yazdırmıştı. Final için bir diğer aday olan Lizbon’daki Luz Stadyumu’nda da 2014’ün kupaya uzanan ekibi belli olmuştu.

UEFA Avrupa Ligi final karşılaşması ise Polonya'nın Gdansk ekibine verildi.

SÖZCÜ

24 May 2018 - 15:02 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.