17 Yaş Altı Maçında Korkunç Olay! Öldüresiye Dövdüler…

Türkiye Bölgesel Amatör Ligi'nde Didim Belediyespor ile Sökespor 17 yaş altı takımları arasında oynanan maçta korkunç olaylar yaşandı…

İddialara göre Sökespor'un genç yıldızı Bilal Yağız Kılıç'ın etkili oyununun durdurulması için hamle yapan Didimspor’un antrenörü İskender İbrahim Ağaoğlu, oyuna aldığı Akın isimli genç futbolcusuna, “9 numarayı (Bilal) durduracaksın, kart görmek serbest” diyerek talimat verdi.

Hocasının verdiği görev için oyuna giren Akın, rakibi Bilal'e arka arkaya sert müdahaleler yapmaya başladı. Ancak buna rağmen durmayan Sökesporlu Bilal Yağız Kılıç, sert darbelere rağmen ayakta kaldı ve 85. dakikada skoru 2-0’a getiren golü atmayı başardı. Ne olduysa bu golün ardından oldu…

Onu engellemek için oyuna giren Didimspor oyuncusu Akın, gol sevinci yaşayan rakibi Bilal’in ensesine yumruk atarak yere düşürdü.

Yaşanan o saldırının ardından Didimsporlu diğer futbolcular da yerdeki Bilal'in üzerine çullandı. Tribünden atlayanlar ve Didim Belediyespor U19 takımının oyuncuları da da kavgaya karıştı. Öldüresiye dövülen ve her tarafı mosmor olan genç futbolcu, baygın şekilde hastaneye kaldırılıp, tedavi altına alındı.

Yaşanan korkunç olayla ilgili Sökespor Altyapı sorumlusu Süleyman Uzgur, SKOR’a şu açıklamaları yaptı…

”Karşılaşma oynanmadan 1 hafta önce bizim takımın oyuncularına sosyal medya üzerinden maç ile ilgili, “Eğer bu maçı kazanırsanız sizi öldürürüz” şeklinde tehditler başladı. Benim oyuncularım bu tehditler sonrasında bana geldiler ve ben onlara korkmamaları gerektiğini söyledim. Ancak maç sert geçti. İlk yarı 0-0 bitti ve devre arasında yine benim oyuncularıma, ‘eğer maçı kaybetmezseniz dayak yersiniz’ diyerek tehdit ettiler. Ben maç oynanırken kötü olayların gerçekleşeceğini anladım ve saha gözlemcisine durumu belirttim. Saha gözlemcisi emniyet güçlerinin dışarıda olduğunu ve onları çağırmamı söyledi. Emniyet güçlerine durumu anlattım, korkmamam gerektiğini söylediler. Maçta 1-0 öndeyken rakip takımın antrenörü İskender İbrahim Ağaoğlu, oyuna aldığı Akın isimli futbolcusuna, “9 numarayı (Bilal) durduracaksın, kart görmek serbest” diyerek talimat verdi. Oyuna giren Akın, Bilal'e sert müdahaleler yapmaya başladı. Buna rağmen Bilal Yağız Kılıç, 85. dakikada gol attı. Bunun üzerine oyuna giren o futbolcu Bilal’in ensesine yumruk atarak saldırdı. Daha sonra da bütün futbolcular saldırmaya başladı. Tribünden taraftarlar ve aynı takımın U19 futbolcuları bile sahaya atlayıp futbolcularıma saldırdı. Emniyet görevlileri olaya müdahalede yavaş davrandı ve sonrasında Bilal hastaneye kaldırıldı.’

Attığı gol sonrası saldırıya uğrayan Bilal Yağız Kılıç’ın babası Ayhan Kılıç korkunç olay ile ilgili şunları söyledi…

”Benim oğluma kin duyulmuş zaten whatsapp konuşmaları ortada. Whatsapp yazışmalarını yapan bu çocuklardan biri Didimspor’da diğeri Kuşadasıspor’da oynuyor ama isimlerini veremem. Çocukları mağdur etmemek lazım. Bu hafta 3-0 kazandıkları maçtan sonra yine çocukları dövdüler. Bunlar böyle bir takım… Benim çocuğumu maçtan ambulans ile hastaneye götürdüler baygın bir şekilde.

Arabada giden başka bir kulübün başkanı yanındaymış o anlattı; “Hayatımda 2 kez ağladım. Bir eşimin cenazesinde bir de çocuğunuzun başında ağladım. Çünkü ben ambulansta çocuğunuz öldü sandım” dedi. Çocuğun üzerine 15-16 kişi saldırıyorlar, taraftarlar sahaya atlayıp saldırıyor. Bilal hastanede 1 gün, evde 5-6 gün kaldı. Şu an sağlık durumu iyi ama psikolojik olarak iyi durumda değil. Bu olaylarla ilgili tribünden görüntüler var ama onu vermiyorlar. Ben bu görüntüleri arıyorum. Hatta bu görüntüleri getirene para vereceğimi söyledim ancak henüz görüntüler yok ortada. Aynı ligde, aynı grupta Kuşadasıspor’da oynayan bir çocuk benim oğlum Bilal’in arkadaşı ve maçtan sonra Bilal’e Didimspor’da oynayan çocukla yaptığı konuşmayı gönderiyor. ‘Çocukların suçu yok bunu tamamen hocaları yaptırmış’ diyor.

Didimsporlu futbolcuların maçtan sonra yaptıkları paylaşımdan biri.

“FEDERASYON’DAN DÖNÜŞ YOK KIZGINIM!”

Federasyondan olayla ilgili hiçbir dönüş yok. Benim en büyük kızdığım olay bu. Bu takımın kolları öyle uzun ki, saha kapatma cezası almadı, hocaları ceza almadı 4-5 tane çocuğa 5-6 maç ceza, bir çocuğa 9 maç ceza verdiler. Sporda şiddet yasası var ama bütün takım ve taraftarlar, tribündeki U19 takımı oyuncuları da atlıyor. 15-20 kişi saldırıyorlar. Ne yaptı benim çocuğum? Sadece gol attı diye… Ve saha kenarından bağırıyor “9 numaranın ayağını kırın serbest” diye. Hoca bir gün önceki maçta ceza alıyor ama ertesi gün tribünden bağırıyor. Sonradan oyuna giren Akın’a talimat veriyor “9 numaranın ayağını kıracaksın, ağzını burnunu kıracaksın” diye…
Didim Başkanı bana ziyerete geldi. Ben de etik olarak kabul ettim. Bana söz verdi, ‘ne gerekiyorsa her şeyi yapacağım’ dedi. Ancak 15 günlük süreçte herhangi bir ceza ve kadro dışı olmadı. Ve ben başkana dedim ki; “Sen bu çocukların babası gibisin bunlara senin ceza vermen gerekir.” Bu çocuklar yine 1 sene önce başka bir takımı çok fena şekilde dövmüş. Aynı futbolcular, aynı hoca. Başkan bana yemin etti haberim yoktu diye. Ama hiç sonuç alınmadı. Bu hoca son 2 haftada en az 5 maça çıktı. U17 ve U19’u çalıştırıyor. Ben Cezmi Başkan’a dedim “Bu hocayı nasıl çalıştırıyorsun geçen sene de aynı olayları yapmış” Başkan yemin etti haberim yok diye, “Biz A takımla uğraşıyoruz” dedi. Sonradan kendi aralarında futbolcular sosyal medyadan paylaşımlarda bulunmuşlar Bilal’e hakaret edip, nasıl yaptık diye…
Bizim takımın 7 numarası Bilal’i korumak için üzerine yatıyor. Hastaneye gittik sağlık raporunu vermediler. Maç sonrası çocuk şubeden ifadelerini ve hastane darp raporunu almışlar… Savcılıkta ama bize vermediler. Emniyete gittim vermediler. Ben “Burası Didim ve bu ifadeyi değiştirirler” dedim ama emniyet bana “Kimse ifadeyi değiştiremez” dedi. Ben bu adamlara güvenmiyorum, kolları uzun. Federasyonun kulübe ceza vermesi gerekirken hiçbir yaptırımı yok. Şu an dava açtık. Ambulansla giden ve sahaya Bilal’i kurtarmaya giren kişi avukatmış, bu işin ve bizim avukatımız. Avukatımız olayı birebir yaşayan şahit olan kişi.

”BİLAL’İN ANNESİ PERİŞAN”

Olaydan sonra annesinin psikolojisi bozuldu bir haftadır annesinin gözleri dayak yemiş gibi ağlamaktan şişti. Bilal’in şu an durumu iyi tekrar futbola döndü bu hafta Kuşadası’na karşı oynadı golünü de attı.

Didimspor ile Kuşadası futbolcuları arasında gerçekleştiği iddia edilen Whatsapp konuşmaları…

Saldırıya uğrayan Bilal Yağız Kılıç’ın avukatı olay ile ilgili şunları söyledi…

‘Ben de başka bir kulüpte yöneticiyim. Maçı izlerken olay koptu. Çocuk bildiğiniz bayıldı ve ambulansla gitti. Bizim kulübün başkanı yanında refakatçi götürdü çocuğu… Karakola yönlendirdim herkesi, ifadeler alındı şu an şikayetçiyiz devam ediyor süreç. Henüz dava açılmadı… Emniyet daha tahkikata devam ediyor, savcılığa geçecek savcı davayı açacak 1-2 aylık süreç. Dosyalar daha emniyette, kim ne ifade verdi biz de tam bilmiyoruz, dosya savcılığa gelince tam anlamıyla müdahil olacağım olaya.

Şimdi 10-11 kişinin ifadesi alınacak. Çünkü bir takım Whatsapp kayıtları var, hocanın azmettirdiğine dair. İşte bu iddialar doğru mu değil mi? Didimsporlu çocuklar ne ifade verdi? Ona göre şekillenecek dosyada. Savcılıkta ve mahkemede bu çocuklar tekrardan ifade verecek. Rakip teknik adam “Kart görmek serbest direk ayağını kırın” diye bir ifade kullanmış. Biz diğer taraftaydık, duymadık ama kulübenin arkasındaki çocuklar böyle söylendiğini ifade etti.

Gözlemci raporuna ancak savcılık talimatı ile dosya 1-2 ay içinde ifadelerden sonra savcılığa gelecek, savcı talimatla isteyecek amatör spor kulübü federasyonundan. 1-2 aylık ifadelerin alınma süreci var ve o süreci bekliyoruz. Biz Didimspor yönetimiyle de konuştuk maç pazar oluyor başkanın çarşamba günü haberi oluyor olaydan. Hoca kimseye bir şey demiyor, böyle de bir sıkıntı var. Sezonun bitmesini bekledi yönetim, bitti sezon hocayla artık çalışmayacaklarını söylediler kifayen ama resmiyette yok. Şu an resmiyette hocanın istifasını aldık diye bir durum yok. Yeni sezonda devam edip etmeyeceği de o zaman belli olur. Kavgaya karışan çocuklar 8-10 maçlık ceza aldı. O çocuklara da kimsenin sahip çıkacağını sanmıyorum. Sadece Bilal’e yönelik İskender Hoca’nın sadece Bilal’i hedef gösterdiği söylendi. Çocuklar 1-2 haftadan beri Didimli çocuklar Sökeli çocukları taciz ediyorlarmış sosyal medyadan.

DİDİM BELEDİYESPOR’DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI VE ZİYARETİ

Didim Bediyespor Başkanı Cezmi Arslan ve yöneticiler yaşanan olayların ardından Sökesporlu genç futbolcu Bilal Yağız Kılıç’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip Didim Belediyespor sosyal medya hesabından geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Didim Belediyepor Kulübü Başkanı Cezmi Arslan yaşanan olaylarla ilgili şunları söyledi…

‘Ben önce Amatör Spor Kulüpleri Başkanını aradım sonra maçın hakemi ile görüştüm, çünkü adil tarafsız inanabileceğim tek durum buydu, çünkü bizimkiler kendine göre konuşacaktı Sökespor tarafına kendine göre bir şey konuşacaktı, dolayısıyla maçın hakemi birebir şahit olan kişi. Bana 7 tane isim yazdırdı kavgaya karışan bir de hocamız hakkında bir takım dedikodular vardı dedikodu diyorum çünkü işin aslı astarı olmadığı için şimdi dedikoduya göre insanların işine son vermek abesle iştigal olur. Elinizde bir görüntü olur bir kanıt olur insanları o zaman kulüp olarak gereken işlemi yaparsınız. Biz zaten cuma günü için bir toplantımız var. Biz kendimiz söyledik 17 yaş altı takımımızı ligden ihraç edeceğiz, olaylara dolaylı ya da direk karışmış tamamını ligden çekeceğiz. Hatta birkaç tane olaylara karışmış 19 yaş altı oyuncularımız da var işin içinde. Görüntü yok maalesef insanların güvendiğimiz spor adamlarının anlatmasıyla bize isimlerini vermesiyle bu insanları kesinlikle kulüpten uzaklaştıracağız. Hocayla ilgili bir serzeniş var. Ben Sökespor hocasına dedim, “Hocam siz de hocasınız onların büyüğüsünüz abilerisiniz çıkıp oyuncularınıza böyle işte onların ayağını kırın diye bir talimat verir misiniz? Asla demem dedi. Peki bunu meslektaşınızın söyleyeceğine nasıl kanaat getiriyorsunuz” dedim. İşte “Çocuk yazmış” dediler. Şimdi çocuk yazdı diye bunu ele alıp hocanın işine son vermek çok doğru değil, çünkü elimizde görüntü yok, ses kaydı yok… Dolayısıyla biz gereken futbolcularımızla da yüz yüze görüştük ama ortada ciddi anlamda futbol dışı bir olay yaşanmıştır. Aydın’da sürekli tekrarlanan şeyler bunlar. 15 gün önce büyük olaylar yaşandı, birkaç kişi hastanelik oldu. 1 hafta önce Aydın’da daha büyük olaylar oldu hakemi dövdüler 6 tane futbolcu 8-10 maç ceza almıştı. Bunların hiçbiri gündeme gelmedi.

Ben hoca ile birebir konuşmadım. Maçta olan insanları araştırıyoruz Sökeli bir ağabeyimiz varmış maçta onunla da konuştuk ve bize “Ben birebir maçtaydım ve hocanızın böyle bir şey demediğine dair kişiliğim şerefim üzerine söz veririm” dedi. Bunu diyen de koyu Sökespor taraftarı, yaşını başını almış eğitimci bir insan. Yenihisar Başkanı Ünal Bey de maçtaydı. Ünal Bey ile de görüştüm Başkan bana “Ben ağladım” dedi. Ben gözlemini sordum hoca hakkında olaylarla ilgili. “Ben o gün oradaydım hocanın tek söz söylediğini duymadım. Belki söyledi bilemem ama ben duymadım” dedi. Ben de topçuya soruyorum, kaçak cevap veriyorlar, hocaya soruyorum “Eğer bunu ispat etsinler Didim’i terk edeceğim. Benim de çocuğum var bunu söyler miyim” diyor. Vicdanen düşününce bu insanı düşündürüyor. Elimizde hocayla ilgili ispat yok ama topçularla ilgili durum belli.

17 YAŞ ALTI TAKIMINI LİGDEN ÇEKECEĞİZ

Ben Akın denen oyuncuyla konuşmadım ama 17 yaş altı takımı ile perşembe ya da cuma toplanıp toplantı yapacağız. Bütün yazışmaları her şeyi konuşacağız, işin aslını soracağız ve 17 yaş altı takımını kesinlikle ligden çekeceğiz bunun kurtuluşu yok. Olaya karışan 19 yaş altı takımı ile ilgili belki onlarında tamamını ligden çekebiliriz.

Olayın benden saklandığı ile ilgili şöyle diyebiliriz. Biz de altyapıdan sorumlu arkadaşımızın o gün maçta olmaması, salı günü sadece Başkan yardımcımıza “Küçük bir kavga” olduğu söylendi ve ben olayı öğrendikten sonra direk Sökespor Kulüp Başkanını aradım ve aileyi arayıp özür diledim. Çünkü bu benim ayıbım, oyuncularım beni küçük düşürdü. Didim Belediyespor çok köklü bir kulüp, bugüne kadar hiç böyle bir şey karşılaşmadı karşılaştığında da gerekeni yapacaktır zaten 2-3 gün sonra bununla ilgili gerekli radikal kararı alacağız.

Gözlemci raporunda sadece futbolcular ile ilgili bir durum var, hoca ile ilgili bir durum yok. Ben zaten maçın hakemi Serkan hocayla da görüştüm. Hocanın dediği 48 numaralı futbolcu (Akın) girdi, sertlikle yaptığı hareket var. O arkadaş herhalde kendince kafasında dışarıda bilendi. Biz karşı takımın hocasıyla da konuştuk, “Böyle böyle dediler” diyor o da duymadı herhalde böyle olunca 1-2 kişini ağzından çıkan cümle. Hocayla ilgilide biz vicdanı olarak bir karar vereceğiz.

Hocamız ile ilgili net kararı cuma günü alacağız ama 17 yaş altı takımı ile ilgili kesin olarak ligden çekeceğiz. Çünkü ben o çocuğun halini gördüm, ailesini gördüm, benim de evladım var. Hiçbir vicdan kabul etmez bu durumu. Ben açık söylüyorum o topçu demek istemiyorum bizdeki 6-7 kişiye ahlaksıza diyorum ve ben onlarla birebir görüşmek istemedim çünkü kendimi tutamayacağım, rahatsızım çünkü. O çocuğu öyle gördüm. Yenihisarspor Başkanı bana anlatırken benim gözüm doldu. Çünkü Başkan “Öldü diye hüngür hüngür ağladım” dedi. Ben burada anlatırken bile tüylerim diken diken oldu. Bu insanlarla ilgili karar alındı sadece hoca ile ilgili karar alınmadı. Hocamız ile ilgili de cuma günü bu kararı alacağız. Ben Belediye başkanımızı da aradım 17 yaş altı takımını ligden çekeceğim muhtemel olaya karışan 19 yaş altı takımından oyuncular var onları da takımdan ihraç edeceğim. Hocamız ile ilgili kararı cuma günü açıklayacağız ve kararın olumlu yada olumsuz arkasında duracağız.

Bizim bu olayda beklememizde ki en önemli nokta böyle bir kısa görüntü var ama ortada yok bunu bizde araştırıyoruz bu görüntüye maalesef ulaşamıyoruz. Biz maçta kim varsa ulaşıp rica edip görüntüyü almaya çalışacağız.

19 Nis 2018 - 00:00 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.