Yıldırım Da İşareti Verdi! Mevlüt Uysal'ın Başkanlığı Kesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı teamül yoklaması sırasında kulislere aday olarak

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 51 yaşında. Antalya’nın Alanya ilçesinde doğan Uysal, ilk ve orta eğitimini burada tamamladıktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukat olarak iş hayatına atılan Uysal, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29

Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimlerde ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Mevlüt Uysal, Hatice Uysal ile evli ve dört çocuk babası.

YILDIRIM: BİR İLÇE BAŞKANI OLACAK

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla ilgili olarak dün şunları söyledi: “İstifa tek taraflı bir iradedir. Ben sonuca bakarım. Bunun en güzel cevabı Kadir Bey’dedir. Kadir Bey’le istifa öncesinde ve sonrasında görüştüm. Gerekçesini bana söylemedi, sadece bilgi verdi. Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir. Bununla ilgili pazar günü Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız geniş katılımlı bir istişare yaptı. Hafta sonunda süre doluyor. Perşembe günü belediye meclisi seçim yapacak, bir arkadaşımız görevi doldurmuş olacak.”

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal

'FENA GÖNÜL KOYDUM BUNU BİLİN KADİR BEY'

Öte yandan Hürriyet gazetesi yazarı Kanat Atkaya da, Kadir Topbaş'ın istifasını köşesine taşıdı. Kadir Topbaş'ın “Gönül koymasın bana İstanbullular bırakıp gittiğim için” sözlerine gönderme yapan Kanat Atkaya'nın 'Fena gönül koydum bunu bilin Kadir Bey' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

Kadir Topbaş 13 yılı başkan olmak üzere, danışmanlığını da sayarsak yaklaşık çeyrek yüzyıl etkili oldu İstanbul’un “şekillenmesinde”...

Neden ayrıldığını kendisi, partisinin yöneticileri, yakınları biliyordur ama bıraktığı şehrin yaşayanları olarak bizler bilmiyoruz.

Açıkçası çok da umurumda değil görevini niye bıraktığı; yerine gelecek kimdir onu da merak ettiğimi söyleyemem çünkü gücü, etki alanı, iradesinin hükmü kendisine çizilen çizgiler içinde kalacaktır.

Ayrılırken haliyle duygusal, biraz da kırgın bir ifadeyle “Gönül koymasın bana İstanbullular bırakıp gittiğim için” diyordu.

Ben gönül koyanlardanım. Hatta dönemini hayırla yâd etmeyecek olanlardanım.

Niye mi?

Sayayım mı?

Emin misin Kadir Bey?

BETON YEŞİLİ DELERKEN

Yeşil beton rengine evrilirken mühür sizdeydi, ondan gönül koydum Kadir Bey...

Afet toplanma alanları, parklar, bahçeler rant kokan projeler için açılırken mühür sizdeydi, ondan gönül koydum Kadir Bey...

İstiklal Caddesi’nin geldiğiniz günkü görüntüsü belli, bugünkü görüntüsü belli; açın bakın fotoğraflarına beğenecek misiniz o perişanlığı acaba Kadir Bey?

Taksim Meydanı bir beton göldür şimdi, içinize siniyor mu mesela o manzara Kadir Bey bırakıp giderken?

Boğaz’ı bir Heybeliada kadar betonla doldurdular devr-i iktidarınız sırasında, ayıp değil midir en basitinden Kadir Bey?

TOST MAKİNESİ VAPURLAR

İstanbul’un iki yakası arasında şehrin ortak hafızası olan, kuğu gibi dolaşan Boğaz vapurlarının arasında tost makinesi gibi yeni üretim vapurlar belirdi sayenizde; beğeniyor musunuz onları hakikaten Kadir Bey?

Unkapanı’ndan Süleymaniye tarafına bakınca, o sivri kulaklı estetik fakiri köprüyü görünce içim kalkıyor vallahi benim, siz iyi misiniz bari Kadir Bey?

Şehrin siluetine saplanan gökdelenler için, konut projeleri ve AVM’ler için arsızca yediler bu şehri gözlerimizin önünde, sizin için rahat mı Kadir Bey?

2013’te “Vatandaşa sormadan bir otobüs durağının bile yeri değiştirilmeyecek”demiştiniz ama en ufak bir itiraza bile kulak asmadan yolunuza devam ettiniz; içinize siniyor mu cidden Kadir Bey?

SENİ SEVMİYORUM MARTI PROJESİ

Mesela o çirkin Martı Projesi için Boğaz’ın bağrına kazıklar çakılıyor Kabataş’ta; şahmerdanın her darbesinde kulaklarınızı çınlatıyorum, duyuyor musunuz Kadir Bey?

HABER MERKEZİ

26 Eyl 2017 - 08:17 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.