'Yiğitsen Açıkla'

‘Afrin'e doğru ilerliyoruz az kaldı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Ana muhalefetin başındaki zata sesleniyorum. Ey Bay Kemal şimdi kongre

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bitlis İl Kongresi’nde İsmail Eren Kapalı Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara ve partililere hitap etti. Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

-

AFRİN

’E AZ KALDI: İşte 14. gün, silahlı kuvvetlerimiz Afrin’de. Afrin’de benim halkıma, milletime zulmeden, benim Bitlis’imde adeta mezarlıklarda mahkemeler kuran o PKK’ya, PYD’ye, o

YPG

’ye oraları mezar etti mi? Onlara ‘bu ülkede bizim halkımızın, milletimizin huzurunu kaçırmayın. Eğer milletimizin huzurunu kaçırırsanız, bak sizin başınıza F16 oluruz, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla sizi o inlerinizde yok ederiz’ demiştik. O kurdukları mahkemeler, o sahte mezarlar şimdi nerede? İla cehenneme zümera. Şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez. Oradaki dağlar hamdolsun alınmaya başlandı. Şimdi Afrin’e doğru ilerliyoruz, az kaldı ama sizin müjdeleriniz onların onurudur, gururudur, heyecanıdır.

- AP’YE BAYRAK TEPKİSİ: Bizde ayrım yok. Tek bayrak. Avrupa Parlamentosu’nda bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar paçavraları boynuna takarak, PKK’yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz. Tek vatan. 780 bin kilometrekarelik bu vatan topraklarından başka bizim vatanımız var mı? Öyleyse vatanımıza sahip çıkacağız. Tek devlet. Paralel devletmiş, şu devletmiş, bu devletmiş asla. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok.

- IŞIK DOĞU’DAN GELİR: 2019’da Bitlis’ten çok daha farklı, çok daha büyük müjdeler bekliyorum. Toplam 7 belediyesinin 4’ü kayyum tarafından yönetilen bir Bitlis, asla bizim özlediğimiz, görmek istediğimiz bir Bitlis değildir. Bunun için 2019 Mart’ında Bitlis’ten 7’de 7 haberi bekliyorum. Aynı şekilde milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de tüm bölgeye, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir netice bekliyorum. (Cemil Meriç’in “Işık doğudan gelir” dediğini anımsatarak) Bizim ışığımız, doğudan başlayıp Avrupa’nın içlerine kadar asırlarca insanlığı aydınlatmıştır. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Bitlis işte bu büyük yürüyüşe ilmi ve irfanıyla hep destek olmuş, güç katmıştır. Davanız büyük olunca karşınıza çıkan sorunlar da büyük oluyor.

- KUYRUKLARINI KISTIRIRLAR: Bu ülkede ne hesap uzmanı Kemaller ne muhasebeci Kenanlar eksik olur. Unutmayın, aynı zamanda bu ülkede daima damgasını vuran Sultan Alparslanlar, Ertuğrul Gaziler, Fatih Sultan Mehmetler, Yavuz Sultan Selimler, Abdülhamitler, dün Fırat Kalkanı Harekâtı’nı, bugün Zeytin Dalı Operasyonu’nu yöneten aslanlarımız var, Mehmetlerimiz var. İşte 14. gün. Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu kıstırıp kaçmak düşer. Daha düne kadar sırtlarını dayadıkları güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin, inleri başlarına geçince nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz. İşte 14 gün. 825 terörist ile cehenneme zümera.

-

YİĞİTSEN

AÇIKLA

: Türkiye’de sözde bir anamuhalefet var. Bir tanesi çıkıyor, ‘PYD bir terör örgütü değildir’ diyor. Senin zaten PKK’dan ne ayrılığın var ki? O da PKK için ‘Terör örgütü değildir.’ diyordu çünkü onlar parlamentoya terör örgütünün verdiği destekle girdiler. Benim Bitlis’teki bütün ilçelerimi, köylerimi tehdit ederek, aldıkları oylarla gelip girdiler fakat şunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemezler. Ana muhalefetin başındaki zata sesleniyorum: Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla ama açıklayamayacaksın çünkü sen onların Meclis’teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin.- FÜZEMİZLE ZIRHLIMIZLA: Yıllarca kendi geçmişine yabancı, kendi ecdadına düşman haline getirilen bir ülkenin önünde artık maziden atiye kurduğumuz köprüyle yepyeni bir ufuk açtık. Adeta göz boyamaya yönelik bir kaç montaj sanayisi dışında tasarımı, araştırma geliştirmesi, üretimi olmayan Türkiye’yi dünya devleriyle yarışan bir ülke konumuna yükseltme yolunda ilerliyoruz. Bu ülke toplu iğne yapamıyordu. Nereden nereye. Savunma sanayisinde geçmişteki birkaç ferdi teşebbüsü dahi ayak oyunlarıyla toprağa gömen zihniyetin tepesine ürettiğimiz insansız hava araçlarıyla toplarla füzelerle zırhlı araçlarla helikopterlerle adeta balyoz gibi iniyoruz. Artık bizim kendi helikopterimiz, füzelerimiz var mı? Var. Hamdolsun şu anda kendi tüfeğimiz, tankımız var mı? Var. Bütün bunlarla beraber işte Burseya’dayız. Öyle kuşatıldı ve öyle alındı. Tanklarımız yoluna devam ediyor.

‘Seçmene hakaret eden parti değiliz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis’in ardından geldiği Batman’da da şöyle konuştu: “16 Nisan’da Batman genelinde yüzde 36.5 oy oranında kaldık. Biz anamuhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan, millete hakaret eden bir parti değiliz. Biz sıkıntıyı vatandaşımızda aramadık. Önce kendimizi hesaba çektik. 2019 seçimlerine kadar eksiklerimizi giderip, Batman’da hedeflediğimiz tabloyu yakalayacağız. 15 yılda Batman’a yaptığımız yatırım 12 milyar liradır. Teröristler Hasankeyf barajının yapılmasını istemiyorlar. Çünkü Hasankeyf barajı onların yolunu kesen en önemli bir projeydi.”

MİLLİYET

04 Şub 2018 - 08:30 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.