Vatandaş, Kılıçdaroğlu'na Sordu: Atatürk'ün İlkelerini Sayabilir misiniz?

Kemal Kılıçdaroğlu'nın Sakarya'da karşılanışı sırasında CHP liderinin yanına yaklaşan bir kişi Atatürk'ün ilkelerini sordu.

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu,Sakaryaziyaretine, Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab'da şehit düşen sözleşmeli er ÖmerAkkuş'unKaynarcailçesindeki ailesini ziyaret ederek başladı. Bu aradaSakarya'da karşılanışı sırasında CHP liderinin yanına yaklaşan bir kişiAtatürk'ün ilkelerini sordu.

ŞEHİT EVİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu,Sakaryaziyaretine, Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab'da şehit düşen sözleşmeli er ÖmerAkkuş'unKaynarcailçesindeki baba ocağını ziyaret ederek başladı.

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu,Sakarya'ya gelişinde TEM OtoyoluArifiyegişeleri çıkışında karşılandı.

Kemal Kılıçdaroğluburadan Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab'da şehit düşen sözleşmeli er ÖmerAkkuş'unSakarya'nınKaynarcailçesindeki baba ocağını ziyaret etti.Kılıçdaroğlu, şehit ÖmerAkkuş'un babası Mahmut ve annesi AyşeAkkuş'a başsağlığı dileğinde bulundu.

' 'ATATÜRK'ÜN İLKELERİNİ SAYAR MISINIZ EFENDİM?''

Kılıçdaroğlu'na şehit evinin yan tarafında bulunan Uzakkışla Köyü Camii bahçesinde çay ve kuru pasta ikram edildi. Burada bir süre şehit ailesi ve vatandaşlarla sohbet edenKılıçdaroğludaha sonraAtatürkSpor Salonu'nda8 MartDünya Kadınlar Gününedeniyle düzenlenen programa katılmak üzereAdapazarı'na gitti.

Bu aradaKılıçdaroğlu'nun TEM otoyoluArifiyegişelerinde karşılanışı sırasında Yakup Çoruh adlı bir kişi yanına yaklaşarak, "Atatürk'ün, büyük liderin partisinin genel başkanı hoş geldinizSakarya'mıza. Sakaryalılar olarak bir ricam var efendim sizden.Atatürkilkelerini sayabilecek misiniz efendim? Bir ikincisi de oylanacak olan anayasanın 18 maddesinin 8'inci maddesinde başbakanın olmadığını araştırırsanız görürsünüz efendim." dedi.

''BU SORUYU SORARSAN SENİ KUTLAYACAĞIM''

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanma. Bir şey söyleyebilir miyim? Başbakanlık zaten yok. Oradaki açıklama şu; Ben size şunu söyleyeyim. Diyelim ki seçimler oldu. Bir parti çoğunluğu sağladı parlamentoda. Normalde bugünkü şartlarda onun başkanının başbakan olması lazım. Bugünkü şartlarda öyle olması lazım. Şimdi diyelim ki ilk seçimde yüzde 51'i tutamadı. İkinci seçime gidiyoruz, başkan için yüzde 51'le partide çoğunluğu değil, bir başka kişi başkan seçildi, mümkün mü? Olabilir. O zaman mecliste çoğunluğu olan partiyle başkan uyumlu çalışabilir mi?" dedi.

Gürsel Tekinise, "Sen de onlara şunu sor, deyin ki, 'Yahu bir ülkeninBakanlar Kurulu'nun 3'te 1'i ülkeyi soydu, bunlara neden hesap sormadınız?' bu soruyu sorarsan seni kutlayacağım." dedi.

Yakup Çoruh'un bir kamu kurumundaişçiolarak çalıştığı, daha önce de bir cenaze töreni sırasındaHakan Şükür'e tepki gösterdiği, sosyal medya profilinde deCumhurbaşkanı'nın fotoğrafını kullandığı belirtildi.

08 Mar 2017 - 17:45 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.