Üniversite de yeni cemaat yapılanması iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Şanlıurfa Harran Üniversitesinde yeni bir cemaat yapılanmasının olduğunu iddia etti.

Gariban vatandaş
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfalı

CHP

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Harran Üniversitesinde yeni bir cemaat yapılanmasının olduğunu iddia ederek Başbakan Yıldırım’a soru önergesi yöneltti.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği önerge şöyle;
“Devletin tüm kurumlarında, hükümetin arka bahçesi olarak cemaat yapılanmalarına göz yuman AKP hükümeti; yol arkadaşı rant ortağı FETÖ/PDY ‘nin çıkar çatışmasından ve devleti tümüyle ele geçirmek istemesinden dolayı kalkıştığı 15 Temmuz kanlı darbe girişimini çabuk unutmuşa benziyor. Bu çıkar çatışması ve kanlı darbe girişimi devlet yönetiminde, bürokraside liyakat esaslı atamaların ve görev dağılımının önemini gözler önüne sermesine rağmen, OHAL kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararnamelerle boşaltılan kadrolara AKP hükümeti yeni bir arka bahçe yaratmak için diğer cemaatleri yerleştiriyor” dedi.
Bu iddalar çerçevesinde konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan Tanal, Başbakan Yıldırım’a şu soruları öneltti:

2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesi döner sermayesi zarar etmiş midir? Eğer etmiş ise zarar ne kadardır?

2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesinin zarar eden döner sermayesinden Üniversitesi Rektörüne ve personeline ek ödeme yapılması yasaya uygun mudur?

2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesinin piyasaya borcu var mıdır? Hakkında kaç icra takibi yapılmıştır? Yapılmış ise; icra dosya numaraları, alacak miktarları ve dosyaların alacaklıları kimlerdir?

2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesinin döner sermaye borçlarını ödeyemediği için hakkında aciz vesikası alınıp müflis durumuna düşürülmüş müdür?

Şanlıurfa Harran Üniversitesi döner sermayesi 2015 yılında zarar etmiş ise, zarara rağmen kaç kişiye döner sermayeden ek ödeme yapılmıştır? Yapılan bu e ödemeler usulsüz ise hakkında tarafınızdan ne tür bir işlem yapılmıştır ya da ne tür bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

2015 yılında Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü döner sermayeden ek ödeme almış mıdır? Bu ödemelerin yapılmasıyla Harran Üniversitesi döner sermayesi 2015 yılında zarar etmişse, bu ödemelerin yapılması yasaya uygun mudur?

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Cemaatler Koalisyonunun kurulduğuna ilişkin haberler basında çıkmaktadır. Bu cemaatler hangileridir? Cemaat örgütleri maddi hukuk devleti ile bağdaşır mı? Şanlıurfa Harran Üniversitesinde liyakat esası yerine cemaat referansı alınarak tayin, terfi, atama yapılmakta mıdır?

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü göreve geldikten sonra bazı kadrolarda yaptığı görevlendirmelerdeki kişilerin FETÖ Terör Örgütleri bağlantısı olup olmadığını araştırmış mıdır? Elde edilen bulgular karşısında ne tür bir işlem yapılmıştır?

24 Eki 2016 - 10:56 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.