'Tüm sınavların mercek altına alınması gerekiyor'

Bakan Canikli AA muhabirine yaptığı açıklamada paralel yapının birçok önemli alanda organize bir şekilde kanunlara aykırı faaliyetlerde bulunduğunu

Bakan Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paralel yapının, birçok önemli alandaorganize bir şekilde kanunlara aykırı faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, bu faaliyetlerindelillendiğini ve bu delillerden bir tanesininKPSS olduğunu söyledi.

Geçmişte paralel terör örgütü tarafından KPSS hakkında çok büyük çalışmalar yapıldığınıifade eden Canikli, "Paralel terör örgütünün bu alanda çok büyük geçmişte çalışmalar yaptığını, soruları kendi sempatizanlarına ve elemanlarına vererek onların kamuya yerleşmelerini sağladığını bugün biliyoruz" diye konuştu.

"Şimdi çorap sökülmeye başlandı" diyen Canikli,"Başlangıçta deşifre etmek, ortaya çıkarmak bu tür yapılarıve bu tür terör örgütlerinin illegal faaliyetlerini ortaya çıkarmak biraz zaman alırdı, zordur. Ama ipinbir ucundan yakaladığınız anda çorap söküğü gibi gelir. Şu anda o aşamadayız" ifadelerini kullandı.

Canikli, her gün paralel yapınınyeni kanunsuzluklarının deşifre edildiğini, ortalığa döküldüğünüve yargı tarafından soruşturmaya konu edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemlerde paralel terör örgütünün çok daha farklı yönlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak delilleri hep birlikte göreceğiz. Yani belki hiç hayal edemeyeceğimiz alanlarda dahi terör örgütünün faaliyette bulunduğunu, koordine ettiğini, organize ettiğini göreceğiz."

"Belki başkasınavlar da mercek altına alınacak"

KPSS ile ilgili soruşturmanın hukuken sonuçlanmasının çok zaman almayacağını düşündüğünü anlatan Canikli, şu anda delillerin büyük bir bölümünün ortaya çıktığını belirtti.

Canikli, bunların zaman zamankamuoyuyla paylaşıldığını vurgulayarak, "Ama belki başkasınavlar da mercek altına alınacak. Bunu belki dillendirmek doğru değil ama paralel terör örgütünün hakim olmayı amaçladığı başta polis, emniyet ve yargı olmak üzere diğer bütün kamu alanlarında yapılan tüm sınavların mercek altına alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Yargı tarafından öldürücü darbeyi almıştır"

Paralel yapı çarkınınplanlandığı şekilde işlemediğini ve birçok çarkının kırıldığını vurgulayan Canikli, "Yine çark dönüyor ama ağır aksak dönüyor" dedi.

Paralel terör örgütünün bundan sonra tekrar ayağa kalkmasının mümkün olmadığını vurgulayan Canikli, "Yargı tarafından öldürücü darbeyi almıştır. Bundan sonra da her geçen gün daha da kan kaybedecek." diye konuştu.

#

20 Nis 2015 - 12:00 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.