Trabzon Milletvekili Urfa'da

CHP Milletvekili Pekşen Erdoğan Cumhurbaşkanlığından azledilmeli.

Trabzon Milletvekili Urfa'da
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Anayasa Mahkemesine 110

CHP

milletvekili imzalarımızı götürüp teslim edeceğiz bunun Türkiye’de Cumhurbaşkanı yapma ehliyetinin liyakatının olmadığına Anayasa mahkemesinin tespit etmesi kararını isteyeceğiz. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığından azledilmeli ve Türkiye rahat nefes almalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelerek parti binasında basın toplantısı düzenlendi. İl Başkanı Aziz Aydınlık ve parti üyeleri tarafından karşılanan Pekşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığından azledilmesi için Anayasa Mahkemesine 110 milletvekili ile birlikte imza vereceklerini ifade ederek şunları söyledi.

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı Amerika Birleşik Devletlerine giderken neredeyse yalvaracak duruma gelmiş. Size Erdoğan ile ilgili ne anlatayım. Erdoğan’la ilgili aklıma gelenleri sizlere anlatsam hepsini biliyorsunuz. Önemli olan bu adamdan nasıl kurtulacağız. Erdoğan’dan kurtulmak istiyormuyuz medya kurtulmak istiyor sermaye kurtulmak istiyor bürokrasi kurtulmak istiyor, yargı illallah diyor. Bu adam gitsin bu ülke bir refaha kavuşsun diye herkes mücadele veriyor. Bunun için yapılacak olan şey açık Erdoğan mutlaka Anayasa Mahkemesine taşınmalı ve böyle birisine Türkiye daha fazla tahammül etmemelidir. Anayasa Mahkemesine 110 CHP milletvekili imzalarımızı götürüp teslim edeceğiz bunun Türkiye’de Cumhurbaşkanı yapma ehliyetinin liyakatının olmadığına Anayasa mahkemesinin tespit etmesi kararını isteyeceğiz. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığından azledilmeli ve Türkiye rahat nefes almalıdır. Erdoğan azledilmedikçe Türkiye ne dış politikada ne de iç politikada huzur yoktur. Şiddet, kavga, ayrıştırma yapmadığı şey kalmadı. Hesap masaya gelecek. Masa nerede yüce divanda emin olun onu yüce divana taşıyacağız ve o alnından boncuk boncuk terleri getirteceğiz” dedi.

CHP Parti Meclis üyesi Ali Öztunç, ise “Rıza Sarraf Amerika’ya gitti ve orada yakalandı. Dün sayın Cumhurbaşkanı ABD’ye gidiyordu. Tuhaf bir şey vardı Cumhurbaşkanı Havaalanında açıklama yaparken dedi ki Rezza bey dedi sayın Erdoğan’a göre Zarraf bey oldu. Ah Bülent Arınç, ah sana o diyor Rezza’ya bey diyor. Yıllardır aynı yolda yürüdüğü Bülent Arınç, bir süre sonra o şahıs demişti ama Rezza’ya bey diyor para böyle bir şey demek ki ben ABD’de Rezza Saraf’ın öteceğine inanıyorum. Öttüğü zamanda burada birilerinin rahat oturamayacaklarını görüyorum” dedi.

30 Mar 2016 - 13:17 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.