TERÖRÜN İLK MAĞDURU FATİH BUCAK

PKK'nın 1978'de Lice'nin Fis köyünde yaptığı kuruluş kongresinin ardından ilk silahlı saldırı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı

Hilvan Kırbaşı köyünde PKK’nın Bucak’a yaptığı saldırı, örgütün ilk eylemi olarak tarihe geçti. Hilvan’daki terör saldırısında 1979’da henüz 8 yaşında olan Fatih Bucak ise ayağından yaralandı. Babası Mehmet Celal Bucak’ta saldırından yaralı olarak kurtuldu. Bu saldırı ile PKK kuruluş bildirisini olay yerine bıraktı ve kuruluşunu Dünya’ya bu olayla duyurdu. Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Celal Bucak, o tarihlerde Günaydın Gazetesi’ne verdiği röpörtaj da anlattıklarıyla adeta o günlerden bugünleri görmüş oldu. Bucak aşireti tarihten sonra PKK ile mücadeleye girdi. Aşiret Siverek bölgesinde PKK’nın aktif olarak rol oynamasını önledi.
Daha olayların başlangıcındayız.
Günaydın Gazetesi’nden Kurthan Çakır’a konuşan Milletvekili Mehmet Celal Bucak ‘Henüz olayların başlangıcındayız. Bunun sonu gelmeyecektir’ dedi.
Devlet gücünü göstermek zorundadır.
Toplam 5 kişinin öldüğü baskının ardından tedavi gördüğü Siverek’teki evinde Günaydın’a açıklama yapan Mehmet Celal Bucak ‘Devlet bu bölgede gücünü göstermek zorundadır. Hükümet eğer kara güçlere karşı devlet gücünü kullanamıyorsa, yerini kullanabileceklere terk etmelidir’ diye konuştu.
Asla teslim olmayacağız.
Misafir bulunduğu evi iftar sofrasında basıp kurşun yağmuruna tutanların amaçlarının bir milletvekili öldürerek çevrede siyasi güç sağlamak olduğunu söyleyen Celal Bucak ‘Ama asla onlara teslim olmayacağız’ dedi.
1979 tarihinde Mehmet Celal Bucak ile yapılan röportajlardan bazıları ve tarihe not düşülen açıklamaları;
URFA (AKAJANS)
TBMM Bugün Bucak’sız toplanıyor.
Apocu militanların öldürmek istediği Urfa Milletvekili Mehmet Celal Bucak değil Ankara’ya gelmek, Siverekteki evinden dışarı çıkamıyor. Bucak kendisi ile görüşen Akajans Muhabirine ‘Değil evden çıkmak, odadan odaya geçemiyorum’ dedi. Meclis ve Senato’nun bugün yapacağı toplantılarda 14 Ekim’de seçilen sanatör ve milletvekilleri yemin edecek. Danışma Kurulu’nun bugün yapacağı toplantıda, yeni yasama döneminin 1 Kasım’da başlaması kararı alınması bekleniyor.
AP’li Celal Bucak Meclis’e, çocukları okula gidemiyor.
Siverek ilçesinde oturmakta olan Adalet Partisi Urfa Milletvekili Mehmet Celal Bucak, kendisi dışarı çıkamadığı gibi, çocuklarının da okula gidemediklerini söylemiştir. Siverek’teki evinde Akajans Muhabiri ile konuşan AP Milletvekili M. Celal Bucak, biri ortaokula, ikisi de ilk okula devam etmekte olan üç çocuğunun bu yıl okula gidemediklerini ve dışarıya çıkamadıklarını açıklamıştır.
Mehmet Celal Bucak, ayrıca üç kız kardeşi ile bir erkek kardeşinin de toplam 9 çocuklarının okula gidemediklerini belirtmiş, diğer yakınlarının da 10’dan fazla çocuğunun okula devam edemediğini ifade etmiştir.
Bucak, kendisinin ve yakınlarının çocuklarının can güvenliğinin olmadığı için, başka bir şehirdeki okula gönderilmelerini düşünmediklerini, ancak yatılı özel veya resmi bir okula kayıt yaptırmak için çalıştığını belirtmiştir. Öte yandan Adalet Partisi Genel Merkezi de telefonla M. Celal Bucak’ı arayarak Millet Meclisi’ne gelip gelmeyeceğini sormuş, M. Celal Bucak ‘’Can güvenliği sağlandığı takdirde’’ gelebileceğini bildirmiştir.

KAYNAK:güneydoğutv.com

#

03 Eyl 2015 - 21:31 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.