Sürpriz Zirvede Dikkat Çeken Detay!

TBMM'deki tezkere görüşmeleri sırasında gerçekleştirilen liderler zirvesinde Başbakan Binali Yıldırım referandum konusunda İsrail lobisinin etkili

orhan
Haber albümü için resme tıklayın

TBMM’de önceki gün kabul edilen Irak ve Suriye tezkeresine dair görüşmeler devam ederken, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Sizden 5 dakika istiyorum” diyerek, oturuma ara verdi. Arada, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yi odasına çay içmeye davet etti. Meclis Başkanı Kahraman’ın “o zaman çayı benim odada içelim” teklifiyle Kahraman, Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’ndaki Meclis Başkanlığımakamına geçti. Görüşmede; Ak Parti’den İsmet Yılmaz, Mustafa Elitaş, CHP’den Bülent Tezcan, Levent Gök, MHP’den Erkan Akçay ile Erhan Usta da hazır bulundu.

ÖNCE TEŞEKKÜR

Görüşmede Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye tezkereye verdiği destek nedeniyle teşekkür etti, iki lidere referanduma karşı atılacak olası adımlar konusunda MGK ve Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlara ilişkin bilgi verdi.

İSRAİL LOBİSİ

Suriye’deki gelişmeler konusunda da kısa bilgiler aktardı. Kılıçdaroğlu’nun ABD’nin tavrını “gerçekten samimi mi” diyerek sorması üzerine Yıldırım, “Sorduk, konuştuk istemediklerini söylüyorlar ama... Referandumda İsrail etkisi var. İsrail yapılmasını istiyor, İsrail’in ABD’deki lobi faaliyetleri etkili olur tabi” karşılığını verdi.

TALABANİ KARŞI

Yıldırım, Talabani’nin partisi KYB’nin referandumun yapılmasını istemediğini söyleyerek, bölgede tam bir birlik olmadığını da sözlerine ekledi. BM’nin referandumun ertelenmesine ilişkin çıkışı konusunda da Yıldırım, “BM referandumun ertelenebileceğini söylüyor ama biz bunu kabul etmeyiz” dedi.

Türkiye’nin bölgedeki etkinliğinin azalabileceğinden hareketle Yıldırım, BM’nin devreye girmesine de sıcak bakmadıklarını belirtirken, “Onların dahil olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Yıldırım referandumun iptal edilip edilmeyeceği konusunda ise Barzani’nin direnç gösteren bir söylem içinde olduğunu vurgularken “iptalden hala umutluyum” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu da hassas bir süreç yaşandığını belirterek, soğukkanlı davranılması ve dikkatli adımlar atılması konusunda uyarılarda bulundu.

HABER MERKEZİ

25 Eyl 2017 - 08:03 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.