SP İle Kritik Görüşme... Erdoğan Talimat Verdi

Erdoğan Karamollaoğlu'na 'Birlik ve beraberlik içinde olunması gereken günlerden geçiyoruz. Yerli ve milli olan herkes elini taşın altına koymalı”

halil dağ
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul etti. Basına kapalı kabul yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmede Erdoğan, birlik beraberlik mesajı verdi. Kabulde AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın yanı sıra Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ile Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ da hazır bulundu.

1 AY ÖNCEDEN RANDEVU TALEBİ

Saadet Partisi'nin yaklaşık 1 ay önceden bu görüşme için randevu talep ettiği öğrenildi. Görüşmenin planlanandan uzun sürmesi üzerine Başbakan Yıldırım MKYK toplantısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytin Dalı operasyonu ile ilgili geniş bilgi verdiği, Suriye ile ilgili yaptığı temasları aktardığı, terörle mücadele konusunda sınır içinde ve dışında gelinen noktayı değerlendirdiği öğrenildi. Toplantıda Karamollaoğlu, OHAL'in kaldırılmasını istedi, kararnamelerle gerçekleşen bazı ihraçların mağduriyetlere sebebiyet verdiğini iddia etti. Erdoğan'ın da Türkiye'nin zor ve olağanüstü bir süreçten geçtiğine, bu nedenle OHAL'in uzatıldığına dikkat çektiği belirtildi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: SP BİLGİLENDİRİLECEK

Görüşmede AK Parti ile MHP arasında devam eden Milli Mutabakat Komisyonu çalışmaları da konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın komisyon çalışmalarıyla ilgili olarak bir yetkiliyi Saadet Partisi'ne bilgi vermek için görevlendireceği ifade edildi. Kritik görüşmede ittifak konusu net ifadelerle gündeme gelmedi.

Erdoğan'ın, "Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Yerli ve milli olan herkesin elini taşın altına koyması gerekir" dediği öğrenildi.

Ortadoğu başta olmak üzere Endonezya ile Malezya'daki gelişmeleri de ele alan Erdoğan ve Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin kurucusu ve eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı ve bu coğrafyalarda yaptıklarını yad ettiler.

.

HABER7

10 Şub 2018 - 09:13 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.