Muharrem İnce'ye Ne Kadar Bağış Yapıldı?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hesabına seçim kampanyasında kullanması için 9 milyon liraya yakın para yatırıldı.

Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra bağış için hesap açtıran İnce'ye, 3 milyonu aşkın vatandaş 1 liradan 13 bin liraya kadar bağışta bulundu. Sözcü’den Başak Kaya'nın aktardığına göre, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, İnce'nin hesabına 13 bin lira bağış yaptı. Nazlıaka, İnce'nin seçim gezilerine de katılacağını açıkladı. Bağış yapan vatandaşlara teşekkür eden İnce, "Yapılan bağışlar var. Sanıyorum 9 milyon TL'ye yakın para toplanmış. Tabii ki vatandaşlarımın katkılarını bekliyoruz. Destek de korkunç. Yaşar Tüzün (Bilecik Milletvekili) bakıyor o işe, o yetkili. Ama Yaşar, ‘Şunu da yapalım, bunu da yapalım' dediğine göre para var demek ki. Emekli vatandaşlarıma da teşekkür ediyorum, korkunç para yatırıyorlar" dedi. Yasa gereği cumhurbaşkanı adaylarına en yüksek devlet memuru aylığını geçmeyecek oranda ve en fazla 13 bin 900 lira bağış yapılabiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İnce'nin hesabına 13 bin 900 lira yatırmıştı. İnce, Recep Tayyip Erdoğan dâhil tüm cumhurbaşkanı adaylarına 500'er lira bağış yapmıştı.

Kaynak: YeniÇağ

HABER MERKEZİ

25 May 2018 - 13:24 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.