Meclis'te Yeni Anayasa Tartışması!

23 Nisan özel oturumunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözleri tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu'na Başbakan Yıldırım ve Adalet

TBMM'de 23 Nisan özel oturumu Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında gerçekleştirildi.Meclis'teki özel oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izleyici olarak yer aldı.

MECLİS'TE YENİ SİSTEM TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında yeni anayasa ile gelen Cumhurbaşkanına vekalet modelini eleştirmesinin ardından Meclis'te tartışma çıktı.

Kahraman, kendisine yönelik sözlerin ardından Kılıçdaroğlu'na "Ben kuvvetler ayrılığının demokrasinin ana prensibi olduğuna inanırım. Bu sıralarda bakanlarımız oturuyor, hepsi seçimle mi geliyor. Benim naciz kanaatim bu." dedi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Bu konuda Meclis Başkanı İsmail Kahraman, söz isteyen Başbakan Binali Yıldırım'ı kürsüye çağırdı.Binali Yıldırım, "Böyle bir tartışmanın içinde olmayı arzu etmezdim. Ancak doğruların bilinmesi adına söz aldım. Sayın genel başkan, cumhurbaşkanına, başkan yardımcısının vekalet etmesini demokratik bulmadığını ifade ediyor. Bu hali hazırda bizim anayasamızda da mevcuttur. Sayın Numan Kurtulmuş, başbakan yardımcısı olarak tayin edildiğinde milletvekili değil ve başbakana vekalet etti." diye konuştu.

23 Nis 2017 - 15:45 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.