Kılıçdaroğlu, Yürüyüşüne Başladı, İlk Açıklamayı Yaptı: Bedel Ödenecekse Önce Ben Öderim

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'adalet yürüyüşü'ne Güvenpark'tan başladı. Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi 'Artık bıçak kemiğe

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) lideriKemal Kılıçdaroğlu, hakkında 25 yıl hapis cezası verilenCHPİstanbulMilletvekiliEnis Berberoğlu'nun tutuklanmasına karşı bugünAnkara'danİstanbul'a yürüyüş başlatıyor.

Eşiyle birlikte evinden çıkarken gazetecilere konuşanCHPlideri, "Umuyorum vicdanları sağır olanlar, bizim sözümüze kulak verirler. Adalet için yürüyüşü başlatıyorum.İstanbul'a kadar yürüyeceğim, bizim yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek. Bedel ödemek gerekirse, önce ben öderim" dedi.

"ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"

Daha sonra yürüyüşün başlayacağı Güvenpark'a gelenKılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada "Artık bıçak kemiğe dayandı. Herkesin düşüncesine saygılıyız ama herkes yargının bağımsızlığını savunmak zorundadır. Herkes için adalet istiyoruz." dedi.

28 GÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR

AnkaraGüvenpark'tan başlayacak veMaltepeCezaevi'nde son bulacağı belirtilen yürüyüşte,Kemal Kılıçdaroğlu'nun günde 18 km katedeceği belirtildi.NTV'nin haberine göre,KılıçdaroğluveCHP'lilerin yürüyüşünün 28 gün sürmesi bekleniyor. 69 yaşındakiCHPLideri'nin, bu nedenle yürüyüşün yaratabileceği sıkıntıları kendisiyle paylaşanlara, "Siz kendinize bakın" şeklinde yanıt verdiği gelen bilgiler arasında.

BERBEROĞLU TUTUKLANMIŞTI

Berberoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada, görüntüleri eskiCumhuriyet GazetesiGenel MüdürüCan Dündar'a vermekle suçlanıyordu.

Dünkü duruşmada kararını açıklayan mahkeme, Berberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Müebbet kararı 25 yıl hapis cezasına çevrilen Berberoğlu tutuklanarak,MaltepeCezaevi'ne gönderildi.

15 Haz 2017 - 13:26 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.