Kılıçdaroğlu: Ok Yaydan Çıktı

CHP'de Selin Sayek Böke'nin sürpriz bir kararla 'Mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum” diyerek merkez yönetim

CHP

'de Selin Sayek Böke'nin partideki görevlerinden istifasının ardından parti meclisi (PM) bugün Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevkini oylayacak. Sağlar’ın, YDK’ya sevki için 60 üyeden 31’inin “Evet” oyu kullanması gerekiyor.

'BARIŞÇIL YOLLA ÇÖZELİM' ÖNERİSİNE 'OK YAYDAN ÇIKTI' YANITI

Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; Bir grup PM üyesi dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, Sağlar’ın ihraç edilmesi durumunda partide yeni kırılmaların yaşanabileceğini ve muhalefet cephesinin genişleyebileceğini belirterek, “Sağlar ile konuşun, o da geri adım atsın; bu sorunu barışçıl yolla çözelim” önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, “Ok yaydan çıktı. Süreç başladı. Bu aşamadan sonra geri adım olmaz” dediği ve bu öneriyi kabul etmediği öğrenildi.

CHP kulislerinde, Sağlar hakkında disipline sevk kararı çıkmazsa Kılıçdaroğlu’nun, “güven oylaması” ve “PM’nin yenilenmesi” için olağanüstü kurultay seçeneğini gündemine alabileceği ifade ediliyor. Sağlar’ın disipline sevkine ilişkin MYK kararının geçtiği durumda ise Kılıçdaroğlu’nun, parti vitrininde köklü revizyona gidebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun, Böke’den boşalan koltuğa atama yapmak yerine MYK’nın yarıdan fazlasını değiştirebileceği ifade ediliyor. Böke’den boşalan Parti Sözcülüğü koltuğuna ise Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın oturması bekleniyor.

07 May 2017 - 09:13 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.