"Kazlıçeşmeyi Dolduran Yüz Binlere Selam Olsun"

Miting için gelen vatandaşlar polis noktasında arandıktan sonra alana alınıyor. Mitinge katılanların bazıları yöresel kıyafetleriyle alana geldi. Konuşma

Miting için gelen vatandaşlar polis noktasında arandıktan sonra alana alınıyor. Mitinge katılanların bazıları yöresel kıyafetleriyle alana geldi. Konuşma platformunun sol tarafına “Gezi şehitlerini saygıyla anıyoruz" pankartı asıldı.Mitingde bazı kişilerin elinde hem Türk bayrağı hem de HDP bayrağı olduğu görüldü. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitingde Aynur Doğan'ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar sahne aldı.

KAZLIÇEŞME'DE KONUŞAN DEMİRTAŞ: YENİKAPI'DA DA KARDEŞLERİMİZ TOPLANIYOR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Kazlıçeşme'de yaptığı mitingdeki konuştuDemirtaş, alanda toplananları, "Merhaba İstanbul; Gezi'den Kobani'ye bütün direniş renklerini, özgürlüğün olağanca güzelliğiyle bu meydanda barışın, kardeşliğin sesi olan tüm kardeşlerime, Fetih'in 562. yılında, İstanbul'da gönülleri fethetmek için Kazlıçeşme'yi dolduran milyonlara selam olsun" şeklinde selamladı.

Selahattin Demirtaş, "Öylesine çirkin bir politikayla, tekçi politikalarla Türkiye'yi kutuplaştırdılar ki, birbirimize selam veremeyecek hale gelelim istediler" dedi.Demirtaş, "Ama bizler bu oyuna, bu tuzağa düşmedik. Biz varız, kimliklerimizle, inançlarımızla varız. Bunları yok etmeye çalışmak bir devlete, bir hükümete düşmez dedik. Biz bütün renkleri görünür kılacağız dedik. Her şeyi devletten beklemek yerine, birbirimize karşı saygıyla, demokratik kültür içerisinde eşitçe yaklaşacağız dedik. Bu meydan da çarşafı ile, başörtüsüyle, sakalıyla, yaşam tarzıyla Müslüman kardeşlerim var. Bu meydanda başı açık yaşam tarzıyla, genciyle, yaşlısıyla , her dinden, her kimlikten insan var. Bu şekilde yaşamak hiç de zor değilmiş. Nasıl bu meydanda bir araya gelebiliyorsak, nasıl birbirimize öfke duymadan müdahale etmeden, birbirimizden kinle, nefretle söz etmeden, birbirimizin yaşam tarzına sahip çıkarak çoğulcu bir demokrasiyi var edeceğiz" diye konuştu.

"HDP İŞTE O MERHEMİN, O İLACINA ADIDIR"Demirtaş, "Biz yaralılar ülkesiyiz. İstedik ki önce yaralarımız saralım. Devletten de beklemeyelim birbirimizin yarasını biz saralım. Biz yaralarımıza merhem olalım istedik ve o merhemin adını koyduk. O ilacın adını koyduk. HDP işte o merhemin, o ilacına adıdır.

Türkiye'de zordur denileni, imkansızdır denileni başardık. Bütün kimlikler, inançlar bir araya geldik ve parti olarak seçime giriyoruz" dedi.

"BİZİ KİRLİ OYUNLARLA, KİRLİ İTTİFAKLARLA İÇ İÇE GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR"Demirtaş, "Ne kadar tuhaftır, daha geçen yıla kadar, ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı, şunu söylüyordu bize, 'cesaretiniz varsa, parti olarak seçime girin, niye bağımsız seçime giriyorsunuz?' diyorlardı. İşte bak cesaretimiz varmış, şimdi parti olarak seçime giriyoruz. Bu cesaret seni korkutacaksa; niye o zaman yıllardır, parti olarak seçime girmemizi teşvik ediyordun. Parti olarak, HDP olarak seçime girme kararı aldık, tutturdular, 'bir üst akıl bunları yönetiyor' dediler. Uluslararası tezgah senaryoları, komplo senaryoları ile bizi kirli oyunlarla, kirli ittifaklarla iç içe göstermeye çalıştılar" şeklide konuştu.

"KAZLIÇEME MEYDANI BUNUN İSPATIDIR"Selahattin Demirtaş, "Bizde akıl var ama üst akıl değil. Ortak akıl yönetiyor, HDP'yi ortak akıl. Ortak vicdanla HDP'yi yönetiyoruz. İşte Kazlıçeşme Meydanı bunun ispatıdır. Burada ki fotoğraf bunun ispatıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar, kullandıkları dil; kutuplaşma ve gerilim siyaseti dili olsa da, biz bu duruşumuzdan var geçmeyeceğiz" dedi.

"SABIRLA HAREKET ETMEMİŞ OLSAYDIK...""Bakın şu sırada da Yenikapı'da da kardeşlerimiz toplanıyor. Yenikapı'da bir araya gelecek olan halk bizim düşmanımız değil. 8 Haziran'da da komşumuzdur, akrabamızdır, kardeşimizdir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beraber yaşayacağız, bunu unutmadan siyaset yapacağız ve buna layık bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Bunu söyleyebilecek yürekleri var mı? Yok maalesef. Bir partiye oy vermek, gönül vermek, HDP'ye gönül vermek bunların nazarında vatan hainliği olarak adlandırılıyor. Bizler HDP olarak şu anda ortaya koyduğumuz siyaseti başarıyla yürütmemiş olsaydık bu seçim döneminde provokasyonlara önüne geçmemiş olsaydık, sağ duyumuzla, sabırla hareket etmemiş olsaydık, Türkiye'de çok gerilimli, Allah korusun her gün kan dökülen bir seçim yaşanacaktı. Buna asla izin vermedik. Çünkü bizim öncelikle iç barışa, toplumsal barışa ihtiyacımız var dedik. Seçimden de oydan da, sandıktan da daha kıymetli olduğuna inandığımız için."

EZANI BEKLEDİKonuşması sırasında ezan okununca Selahattin Demirtaş, "Değerli arkadaşlarım ezan okunuyor. Bu lafımızın üstüne herhâlde doğru söylüyoruz ki ezan denk geldi. dinleyim hep beraber sonra devam ederiz" dedi.

"ARTIK BU İŞİN UZUYACAK BİR TARAFI YOK"Demirtaş, işe ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyulan barışı gerçekleştirerek başlayacaklarını ifade ederek, "8 Haziran'da barış güneşine bu ülkenin semalarında kara bulutları dağıtacak şekilde inşa etmekle işimize başlayacağız. En fazlada yüreği yanık anneler hak ediyorlar. Bugün cumartesi annelerinin 20. yılı. Onlar hak ediyorlar. Yüreği yanmış asker anneleri, polis anneleri, faili meçhulde kaybetmiş gerilla anneleri. Bütün acı çekmiş anneler barışı hak ediyorlar. Artık bu işin uzayacak bir tarafı yok. HDP'nin başarısı demek, barışın başarısı demektir. HDP için sandığa atacağınız her zarf, bu ülkede artık kardeşçe, barış içerisinde yaşamak istiyoruz demektir. Çözüm Süreci'nin garantisi de HDP'nin başarısıyla inşallah kalıcı hale gelecek. Ve sizler barışı inşa etmenin gururunu yaşayacaksınız. O akşam, 7 Haziran akşamı bütün barış severlere, barışı hak eden herkese zafer armağan etmek istiyoruz. Bunun da gençlerle, kadınlarla olacağını biliyoruz. İstanbul ayağa kalkmışsa, İstanbul ben varım dediyse, yıkılmıştır o baraj yıkılmıştır. Bölgemizde de, bütün Ortadoğu'da da barışın garantisi olacağız" diye konuştu.

"BİZ ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEBİLECEK DURUMA GELDİK"Demirtaş, "Güçlü bir HDP, parlamentoda da güçlü bir HDP, Suriye'de de, Irak'ta da savaşın yaşandığı her yerde barışa biraz daha fazla yaklaşmak demektir. IŞİD barbarlığının bütün insanlığı tehdit ettiği bir dönemde bizler yani emekçiler, ezilenler, bütün kimlik ve inançlarımızla parlamentoda olursak, o parlamento savaş kararı alamayacak. Suriye'deki halklarımız için, Irak'ta yaşanan vahşet ve dram için, Yemen'e kadar, mazlum Filistin halkına, her yere destek için HDP'ye bir oy vermek yetecek. Biz artık ülkeyi yönetebilecek duruma geldik. Bütün arkadaşlarımız nitelikli bir kadro hareketi, ülkemizi yönetmeye talibiz artık. Bizler barajı elbette ki yıkıp, aşarak diğer partilerin de önünü açmış olacağız" dedi.

"HDP'NİN KADINLARI ÜLKEYİ YÖNETECEK"Selahattin Demirtaş, "Tek rengi dayatanlar, tek ırkı, tek mezhebi dayatanlar, Türkiye'ye hakaret ediyorlar. Bu parlamento artık renkli bir çiçek bahçesi olmak zorunda. HDP'siz bir Türkiye, parlamento renksiz olur renksiz. Gri olur gri" diyerek şu ifadeleri kullandı:"Ama HDP'nin varlığı parlamentoda güllerin açması demektir. biz aynı zamanda bir kadın partisi, bir kadın özgürlük hareketiyiz. Adaylarımızın yarısı kadın çünkü toplumun yarısı kadın. Kadınların parlamentoda sesi gür çıksın istiyorsanız, kadın-erkek eşitliği toplumsal bütün alanlarda var olsun istiyorsanız, onun tek adresi var artık HDP. HDP'nin kadınları ülkeyi yönetecek. Bir HDP kadın ülkenin Eş Başbakanı olsun istemiyor musunuz. İşte onun tarihsel fırsatı duruyor önümüzde. İşte artık Türkiye eş başbakanlıkla yönetilecek"

KAZLIÇEŞME'DE KONUŞAN DEMİRTAŞ: KANDİLLİ RASATHANESİ YANLIŞ ALARM VERDİ. KAZLIÇEŞME TİTRETİYOR...

Eş Başkan Selahattin Demirtaş, "Artık kölelik düzenine son demek için HDP'ye evet diyor musunuz? Alın teriyle, emeğiyle ülkeyi var edenler, tarlada, bağda bahçede atölyelerde alın teri ile çalışanlar, işçiler parlamentoda olsun, hırsızlar değil diyor musunuz? O zaman hep birlikte HDP diyeceğiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:"Esnaf kardeşim sizler kepenk kapatacak noktaya geldiniz. Artık esnaf kardeşlerimin de parlamentoda sesi çıksın. Esnaf milletvekillerimiz parlamentoda olsun diyor musunuz? HDP bunların tamamıdır. HDP çiftçidir, tarlada üretendir, onların tamamı biziz. O nedenle biler meclise demeye hazır mıyız? Yaşadıklarımız birere kabus olabilir. Bize dayatılan şey birer kabus olabilir ama 7 Haziran'da HDP barajı aşmışsa o kabus ortadan kalkacak, rüyalarımız gerçek olacak, hayallerimiz gerçek olacak, özgürlük sevdalıların direniş bugüne kadar barikatta, meydanda, alanlarda hınca hınç direnişle bugünlere gelenlerin özgürlük rüyaları gerçek olacak. İşte o neden biz mecliste olacağız. Bize rağmen bu ülkede asla demokrasi olmaz. Halkı dışlayarak, partileri baraj altında bırakmaya çalışarak demokrasi olmaz. Düşünün ki bir ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı işi gücü bırakmış Türkiye'nin dördüncü büyük siyasal gücü Türkiye'nin en renkli en demokratik gücü parlamento dışı kalsın diyorlar. AKP'ye oy istemiyorlar artık. HDP'ye oy vermeyin kime oy verirseniz verin diyorlar. Bu bile tek başına HDP'ye oy vermek için yeterlidir. Bu kibirli, bu uzun burunluları, bu kendinden geçmiş iktidar ve güç zehirlenmesi yaşayanları, başkanlık sevdalılarını durdurmak istiyorsanız, hepimizin bir tek çaresi var, HDP. HDP dışında bu çılgın gidişi durduracak başka bir güç yok."

"KENAN EVREN GİTTİ, ANAYASASINIDA ARKADAN GÖNDERMEYE EVET DİYOR MUSUNUZ?"Demirtaş, oy kullananların dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Bütün kardeşlerim oyunu kullanırken bu matematiğe, bu aritmetiğe dikkat etmelidir. Sizler HDP baraj altında kalırsa, 8 Haziran'da nasıl bir Türkiye'ye uyanacağınızı düşünün. Bu HDP'nin tek başına problemi değil. Tüm Türkiye olarak sorunlarımız katmerli yaşamaya devam edeceğiz. Ama oyunuz HDP'den yana olur ve biz barajı aşmış olursak korkmanıza gerek yok. Artık bu çılgınları durdurabilecek akıllılar olacak parlamentoda. Akıllılar demokrasi gücü bu çılgınları durduracak işte o gün. Bunu düşünün sadece bu bile HDP'ye oy vermek için yetecektir. Bizler yeni sevil demokratik bir anayasada buluşabilecek anayasayı yarattık. Kenan Evren'in başımıza bela ettiği, AKP'nin 13 yıldır arkasına sığındı bu anayasayı da ortadan kaldırıp, yepyeni gıcır gıcır anayasa, özgürlükçü bir anayasa yapacağız. Kenan Evren gitti, anayasasını da arkadan göndermeye evet diyor musunuz?" dedi.

"BUGÜN HDP'Yİ KİRLİ PROJE OLARAK SUÇLUYORLAR"Demirtaş, "Ne üst akıl, ne komplo teorileri, bunlara asla inanmayın" diyerek şu ifadeleri kullandı:"8 Haziran'dan itibaren, ülkemizin ve halklarımızın zararına olacak hiç bir projenin içinde olmayız, olmadık. Sadece ezilenleri düşüneceğiz. Sadece bu ülkenin bütün insanlarının, yurttaşlarını, eşit yurttaşlık temelinde buluşturacağız. Başka kirli bezlerde bizim tarağımız olmaz. Kendilerine baksınlar. Bizi kirli proje olarak sunanlar kendilerine baksınlar. 2002 yılında iktidara gelmeden önce kimlerle pazarlık yaptılar, kimlerle anlaştılar, hangi tezgahları kurarak iktidara geldiler bunun hesabını veremeyenler, bugün HDP'yi kirli proje olarak suçluyorlar. Bizler bu lafları, bu kulağımızdan sokup, öbür kulağımızdan çıkaracağız."

"KENAN EVREN'İN DE, ERDOĞAN'IN DA BARAJLARI TARUMAR OLSUN ARTIK"Demirtaş, verilecek en büyük dersin dinlememek olduğunu ifade ederek, "İzlemeyin bunları, dinlemeyin bunların yalanlarını. Kulağınızı HDP'ye açın. HDP'nin adayları, HDP'nin gönüllüleri, çalışanları ne diyorsa, inanın doğru söylüyorlar. Halkı kandırmadan, aldatmadan, bugün ne söylüyorlarsa 8 Haziran'da da aynısını söyleyerek yoluna deva edeceğiz. İşte buradaki yönetim kadrosu, sizler yani genç arkadaşlarım, ülkenin geleceği sizlerin elinde. Ülkenin genç nüfusu maalesef ki en işsiz, en fazla yoksulluk çeken nüfustur. Genç arkadaşlarım sizin bir partiniz, HDP var. Gençlerin partisi, gençlerin emeği ve omuzları üzerinde parlamentoya taşınırsa Türkiye o zaman kurtulmuş olur. Felaketten kurtarmanın, kıyametten kurtarmanın yoludur artık HDP. Tek bir oy neyi değiştirir demeyin? Yurt dışında yarın oy vermenin son günü. Elbette halen oy vermemiş olanlar olabilir. Onlara Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün yurttaşlarına sesleniyorum. O bir oy henüz kullanmadığınız bir oy Türkiye'nin kaderini değiştirecek oydur. Lütfen sandığa gidin, oyunuzu değişimden, oyunuz demokrasiden oyunuzu HDP'den yana kullanın ki, yurtdışından vereceğiniz destek Kazlıçeşme ile buluşsun, Kenan Evren'in de, Erdoğan'ın da barajları tarumar olsun artık" diye konuştu.

"KADİM İSTANBUL'UN VEKİLLİĞİNİ DE ALLAH BİZE NASİP EDECEK"Demirtaş, İstanbul'dan adaya olduğunu hatırlatarak, "İşte bu medeniyeler beşiği, kültürler mozaiği, kadim İstanbul'un vekilliğini de Allah bize nasip edecek. Siz arkamızda olduktan sonra, biz İstanbul ile birlikte bütün Türkiye'yi değiştireceğiz. Hepimiz buna hazırlıklı olalım, hepimiz değişeceğiz. Değişmeyen, dönüşmeyen sadece yaradandır" dedi.

"TÜRKİYE'DE NE VARSA İSTANBUL'DA VAR""Var olsun İstanbul, İstanbul'un emekçileri, İstanbul'un gülleri, çiçekleri, renkleri" diyen Eş Başkan Demirtaş, "İstanbul tıpkı Türkiye gibi, küçük Türkiye. Türkiye'de ne varsa İstanbul'da var. Bizler yaşadığımız şehirleri koruyarak, çevremizi, ekolojimizi koruyarak, doğamıza, ormanımıza, ağacımıza sahip çıkarak değişim ve dönüyüm yaşayacağız. Ekonomide demokrasi, fabrikada demokrasi, sokakta demokrasi, evde, okulda demokrasiyi dönüşümle sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"RANT YARATMAK İÇİN DEĞİL, MÜTEAHİTLERE PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN DEĞİL"Selahattin Demirtaş, "Asla çevremizde, doğamızda zarar vermeden, sağlıklı ekonomik büyümeyi gerçekleştirmek istiyorsak çılgın projesi olanlara değil, akıllı projesi olanlara destek verin, HDP'ye destek verin, İstanbul'u kurtarın artık. Sizlerin arasında biliyorum ki çok sayıda özellikle bu kentsel dönüşüm mağduru arkadaşlarım var. Onlar kentsel dönüşüm mahalleler birliğini kurarak doğal yaşam alanlarını korumaya çalışıyorlar. Biz iktidar olursak yerinde dönüşümü, sizi mahallenizden kovarak değil, mahallemizde ki kültürü de, yaşam tarzınızı da koruyarak insanca yaşayabileceğiniz alanları birlikte yaratacağız. Rant yaratmak için değil, müteahhitlere peşkeş çekmek için değil, mahallenizde onurunuzla yaşayacağınız, insani koşulları ve konutları yaratmak için yerinde dönüşüm yapacağız. Binlerce insan mağdur edilmiş, zorla mahallesinden göçe zorlanmış. Onların hepsinin bir kurtuluş umudu var. Çılgınlığa prim vermeyin akıllı davranalım. Akıllıca el ele İstanbul'u da, ülkemizi de değiştirelim artık. İstanbul hazırsa, Türkiye hazırdır. Türkiye hazırsa, biz HDP olarak değişime hazırız" diye konuştu.

"SEFERBERLİK HEYECANIYLA, HEP BİRLİKTE 1 HAFTA BOYUNCA HDP'Yİ BÜYÜTMEYE HAZIR MIYIZ"Demirtaş, seçime 1 hafta kaldığını hatırlatarak, "Önümüzde sadece 1 hafta var. 1 hafta sonra bugün seçim kampanyamızın son günü olacak. Pazar günü sandık başına gideceğiz. Bugün buradan bütün partilileri seferberlik ilanıyla, ruhuyla çalışma davet ediyor, çağrısını yapıyorum. 7 gün boyunca durmak, dinlemek, uyumak yok. Seferberlik heyecanıyla, hep birlikte 1 hafta boyunca HDP'yi büyütmeye hazır mıyız. Sizin bu tertemiz yüreğiniz Türkiye'yi değiştirecek" dedi.

"KANDİLLİ RASATHANESİ BİLE BUGÜN YANLIŞ DEPREM ALARMI VERDİ"Demirtaş, "Zangır zangır titrediklerine bakmayın. Saraylarının camlarını sizlerin yürüyüşüyle titriyor. Kandilli Rasathanesi bile bugün yanlış deprem alarmı verdi. Kazlıçeşme titretiyor, Kazlıçeşme. Kazlıçeşme inletiyor artık" diye konuştu.

"ELEKTRONİK SİSTEMLE İNTERNETTEN ÜZERİNDE OY KULLANMA SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ"Demirtaş, "Bu mitingden sonra hemen bulunduğunuz il ve ilçe teşkilatlarına başvuru yapın, müşahit olun, gözlemci olun. Sandığı koruyacak güç biziz. Hırsızlara güven olmaz. Maalesef ki ülkemizde oyların çalınabileceğine dair bir korku kaygı var. Bu da bizden kaynaklı değil. Bu bir utançtır. 2015 yılına geldik ve halen insanlar oyum çalınacak diye korkuyorsa bu utançtır. İnşallah önümüzde ki dönem bu utançta bitecek. Bizler daha güçlü bir şekilde parlamentoda olursak artık sandığa oy atmayı bitireceğiz. Elektronik sistemle internetten üzerinde oy kullanma sistemine geçeceğiz ve artık hırsızlık, yolsuzluk kaygısı son bulacak. Türkiye'yi bu utançtan kurtarmanın yolu da, yine HDP'dir. Bütün utançlarımız, bize yaşatılan bütün acılarla, geçmişimizle, hakikatlerle yüzleşmenin yolu artık HDP'den, sizlerden, bizlerden geçiyor" diye konuştu.

"KAZLIÇEŞMEYİ DOLDURAN YÜZ BİNLERE SELAM OLSUN"Selahattin Demirtaş zorlu bir yoldan yürüdüklerini belirterek, "Yürüdük, yürüdük. Direndik, düşmedik, boyun eğmedik. Ne Amed zindanında, ne Gezi'de, ne Rojova'da, ne Kobani'de, ne işkence tezgahlarında boyun eğmedik. Direndik bugünlere geldik, direnerek ülkemizi yeniden kardeşçe inşa edeceğiz. Kazlıçeşmeyi dolduran yüz binlere selam olsun. Milyonluk mitingle artık baraj yıkılmıştır, HDP'yi parlamentoya taşıyacağız diyen yüreklere selam olsun. Allah hiçbirimizi halkımızın huzurunda, bizlere güvenen inanan halkımızın huzurunda mahcup etmez inşallah" ifadelerini kullandı.

#

30 May 2015 - 21:40 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.