İşte CHP'nin Kulislerde Konuşulan Aday Listesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aday listesine son şeklini veriyor. Kurmayları ile toplantı üstüne toplantı yapan Kılıçdaroğlu pazar günü aday listesini

Pazar günü liste PM'ye sunulacak

CHP'de gözler pazar günü toplanacak Parti Meclisi'nde (PM). 600 kişilik milletvekili listesi önce PM'nin onayına, pazartesi de YSK'ya sunulacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aday listesine son şeklini vermek üzere kurmaylarını Çevre Sokak'taki parti okulunda topladı. 5 genel başkan yardımcısının katıldığı toplantıda il il vekil adayları belirleniyor.

Grubun yarısının yenilenmesi bekleniyor

MYK üyelerinin tamamı ile Parti Meclisi üyelerinin yarısının da listelerde olması bekleniyor. Aday olmak üzere istifa eden 24 il başkanın büyük bölümünün de aday gösterileceği konuşuluyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yine İzmir'den aday olacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer vereceği yeni isimler arasında ise Abdüllatif Şener, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu, ÖDP'li Alper Taş ile bazı eski bakanların olması bekleniyor.

CHP listesinde SP'liler

CHP'nin listelerindeki en büyük sürpriz ise Saadet Partili isimler olacak. Edinilen bilgilere göre; ana muhalefet millet ittifakı çatısı altında buluştukları Saadet Partisi'nden 5 ila 10 kişiyi listelerınden aday gösterecek. Saadet Partisi'nin seçim sonrası grup kuracak sayıya ulaşmasını amaçlayan görüşmelerin bir iki gün içinde tamamlanması planlanıyor.

CHP alanlara 25 Mayıs'ta inecek

CHP aday listelerini açıkladıktan sonra 24 Mayıs'ta seçim bildirgesini açıklayacak ve Kılıçdaroğlu 25 Mayıs itibariyle alanlara inecek. 15 civarında miting yapması beklenen CHP lideri daha çok 16 Nisan referandumu öncesindeki gibi STK'lar ve vatandaşlarla buluşacağı organizasyonlara katılacak.

18 May 2018 - 13:50 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.