Gülpınar, Alreşi aşireti ile bir araya geldi

Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar Alreşi aşiretine mensup Mahmut Hadioglu'nun ev

Milletvekili Gülpınar, millet olarak hep birlikte aydınlığa çıkmak için

EVET

demeleri gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Devletin ve yürütmenin başı olacak

Mahmut Hadioğlu'nun ev sahipliğinde ailesi ve dostlarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum hakkında bilgiler veren ve çoğu gençlerden oluşan toplantıya katılanların sorularını cevapladı.

Toplantıda konuşan Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, “Öncelikle şunu çok iyi bilelim. Tayyip Erdoğan baki değil, fani. Hiçbirimizin 16 Nisan’a çıkacağına dair bir garantisi var mı? Dolayısıyla biz burada bir sistem mücadelesi veriyoruz, olay bir sistem mücadelesidir. ‘Erdoğan’dan sonra ne olacak?’ deniliyor. Ne olacak; Millet ne derse o olacak, Allah ne derse o olacak. Cumhurbaşkanı halkın % 51’inin oyunu alarak seçileceğine göre, kimi seçersek ona saygı göstermeliyiz. Anayasa değişikliği ile yeni bir hükümet sistemi inşa ediliyor. Önerilen yönetim modelinin ismi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Bu sistemde yasamayı da, yürütmeyi de doğrudan Millet oluşturmaktadır. Kanun yapma tekeli TBMM’ye aittir. Cumhurbaşkanı ve bakanların kanun teklif etme yetkileri yoktur. Kanun teklifini, hiçbir şarta bağlı olmadan sadece milletvekilleri yapabilecek. Kanun yapma tekeline sahip olan TBMM, hem çıkaracağı kanunlarla hem de araştırma, inceleme, yazılı soru ve soruşturma mekanizmalarıyla denetim yetkisini daha etkin bir biçimde kullanacaktır. Bu sistemde Cumhurbaşkanı, Devletin ve yürütmenin başı olacak, yürütmedeki iki başlılık sona erecektir. Mevcut Anayasada yetkilerle donatılmış, ancak sorumsuz konumda olan Cumhurbaşkanı, hem Meclise hem de Millete karşı sorumlu hale gelmiş olacak, bir başka anlatımla ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ modelinde yetki kullanıp da sorumlu olmayan hiçbir makam ve kişi kalmayacaktır” dedi.

Şer güçlere ülkemizi bırakmayacağız

Milletvekili Gülpınar, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu sürecin anlamını hepiniz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Sizlerin buradaki heyecanını görüyorum, inşallah bu heyecan 16 Nisan’da EVET olarak yansıyacak. Bu seçim ne Milletvekilinin davası, ne Belediye Başkanının davası, ne de İlçe Teşkilatının davası. Bu bütün Türkiye’nin davası, hepimizin davası. Bölge üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak için gayret edeceğimiz, işte işin başa düştüğü adeta ikinci kurtuluş savaşı yaşayacağımız günler önümüzde. Ve bugüne kadar yaşanan olaylara baktığınızda; ta Libya’dan tutun da Suriye, Irak, bütün bölge ülkelerinin başına gelenleri hep birlikte çok iyi okuduğunuzu ben çok iyi tahmin ediyorum. İşte aynı oyunu 15 Temmuz’da Türkiye’ye oynamaya çalıştılar. Ama Allah’ın izniyle halkımızın basireti ile o bazılarının ‘göbeğini kaşıyan halk’ dediği eğitiminden dolayı küçümsediği, ‘çobanın oyu ile profesörün oyu neden bir’ diye aşağıladığı ama tankın önüne herkesten önce koşan, profesör dedikleri okumuş kesim ise bankalardan para çekip, ekmek kuyruklarına girerken, işte bu ‘göbeğini kaşıyan’ diye aşağılanan ki; sizler baş tacısınız. Hiçbir şekilde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sizler hep birlikte topların önüne koştunuz ve bu ülkeyi şer güçlerin eline bırakmadınız. Hep birlikte aydınlığa çıkarmak için canınızı malınızı feda ettiniz. Kiminiz sağlığınızdan oldu, kiminiz hayatınızdan oldu. Ama Allah’ın izniyle bugünlere ulaştık. İşte onların yarım kalmış diye düşündüğü o davayı, biz toptan bitirmek için 16 Nisan’da hep birlikte gayret edeceğiz. Şer güçlere ülkemizi bırakmayacağız.”

AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, konuşmasının sonunda salondaki çoğu gençlerin sorularını cevapladı.

26 Mar 2017 - 13:43 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.