'FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur'

AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünde video konferans ile seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Gezi olayları ile toplumsala kaos

Arkandayız reyiz
Haber albümü için resme tıklayın

15 Temmuz'da en alçak, kanlı, sinsi tehdit ile karşı karşıya kaldık. O gece TSK'nın içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütüne mensup bir grup asker müsveddesi ne yazık ki bu tür terörist kendi milletine, devletine karşı darbe girişiminde bulundu. Bu hainler devletin namuslarına emanet ettiği tankları, uçakları … yine millete karşı kulandılar. Biz gerekirse yıllarca bedel ödeyeceğiz ama milletimize ödetmeyeceğiz demiştik. Bu hassasiyet ile mücadele ettik. FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kurucu Genel Başkanı olmaktan iftihar ettiğim Ak Parti ile olan hukuki bağımı 27 Ağustos 2014 tarihindeki olağanüstü kongrede kopartmak zorunda kalmıştım. Tam 13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmanın hüznünü ve milletimin tamamıyla kucaklaşacak olmanın sevincini birlikte yaşamıştım. Partimle bağım kopmuş olsa da birlikte yol aldığım dava arkadaşlarım ile gönül bağım asla bitmemişti, bitmeyecektir" diye konuştu.

"GEZİ OLAYLARI İLE TOPLUMSALA KAOS DENEMESİ YAPTILAR TUTMADI"

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Her seçimde oyumuzu artırdık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de oldukça sancılı geçti. 2007 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için 367 garabeti dahi oynamadık oyun bırakmadılar. Düğümü milletimiz çözdü. Gezi olayları ile toplumsala kaos denemesi yaptılar tutmadı. Oradan da netice alamadılar.

FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

15 Temmuz'da en alçak, kanlı, sinsi tehdit ile karşı karşıya kaldık. O gece TSK'nın içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütüne mensup bir grup asker müsveddesi ne yazık ki bu tür terörist kendi milletine, devletine karşı darbe girişiminde bulundu. Bu hainler devletin namuslarına emanet ettiği tankları, uçakları … yine millete karşı kulandılar. Biz gerekirse yıllarca bedel ödeyeceğiz ama milletimize ödetmeyeceğiz demiştik. Bu hassasiyet ile mücadele ettik. FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur."

"PARTİNİN VE MENSUPLARININ MEDENİYET DAVASI BİN 400 YILLIK KADİM BİR DAVA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir. AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un Fethi'nden Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'DAN SONRA"

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın neresinde bir mazlum varsa akan göz yaşını silen bir eldir. Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz'dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır. Bu millet, ülke, devlet, bayrak, ezanlar varsa biz varız. 15 Temmuz'da hepsine birden saldırdılar.

ARTIK 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ DAVRANAMAYIZ. CUMHURBAŞKANI OLARAK BEN DAVRANAMAM

Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum."

"AK PARTİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Erdoğan, "Ak Parti'den yeni dönemde de aynı öncü misyonunu devam ettirmesini bekliyorum. Kurucusu olduğum Ak Parti'nin kuruluş yıldönümü gönülden kutluyorum" dedi.

14 Ağu 2016 - 20:26 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.