Demirtaş'tan hükümet açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hükümetin darbeyle ilgili yapacağı hukuki mücadelenin yanında olacaklarını söyledi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde partisinin verdiği barış yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili konuştu. “Darbelerin, cuntanın, halkın iradesini hiçe sayan sivil ve masum insanları bombalayan katliamcı zihniyetin karşısında olacağız" diyen Demirtaş Parlamentoyu bile bombalayacak, barbarlığa, gözü dönmüşlüğe cesaret eden bu darbecilerin karşısında olacaklarını ifade etti. Demirtaş, "İlk saatlerden itibaren hiçbir şekilde darbenin meşru bir zeminin olmadığını ortaya koyduk. Türkiye’nin birçok kısmı, bu düşünce etrafında birleşti. Ülkedeki ne kadar yanlış olursa olsun, yaptıkları ne kadar yanlış olursa olsun, muhalefet olarak eleştirilerimiz ne kadar yüksek olursa olsun, sonuçta beğeniriz, beğenmeyiz, adil bir seçim olmuştur ya da olmuştur, ama görevdeki bir yönetime askeri bir darbe ile müdahalenin makul gerekçesi olamaz” diye konuştu.

'İNSANLAR MAĞDUR OLURSA, TOPLUMDAKİ ADALET DUYGUSU ZEDELENİR'

Olağanüstü hali uzatmaya gerek olmadığını ifade eden Demirtaş,"3-5 gün, 1 hafta, ondan sonrası ülkenin geneline tehdittir. Tutuklanan insanların adil yargılama, işkence görmeme hakkı vardır. Bu insanlar darbeci mi değil mi, yargılama sürecinde belli olacaktır. Bu kadar adil yargılama olmadan, insanlar mağdur olursa toplumdaki adalet duygusu zedelenir. Bizim savunduğumuz darbeyle mücadele sistemi hukuk mücadelesi olandır. Hükümetin darbeye karşı yapacağı her türlü hukuki mücadelenin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

'BİR TEK, BİZ KANDIRAMADIK'

Hükümeti eleştiren Demirtaş, "14 yıldır yaptıklarınız aklınızı başınıza getiremezse, yapacak bir şey yok. Gelen sizi kandırdı, giden kandırdı. Bir tek biz kandırmadık. Bende ona yanarım. İnanın o da bizim dürüstlüğümüz. Kandırmaya çalışmadık. Kandırmaya çalışsak cemaatçilerden daha çok akılcıyız” şeklinde konuştu.

'PROVOKASYONA GELMEMELİYİZ'

Bu dönemde Alevi, Sünni, Türk, Kürt, laik, dinci, HDP'li, AK Partili gibi söylemlerle kışkırtma yapanlar olabileceğine dikkat çeken Demirtaş, “Dikkatli olun. Daha önce de açıkladık. Her gece alanlarda darbeye karşı olanlar bizim de desteklediğimiz insanlardır. Bu durum herkesin hakkıdır. Darbeye karşı herkes sivil bir direniş ortaya koyabilir. Onlara saygı duyuyoruz ve tebrik ediyoruz. Provokasyona gelmemeliyiz. Ben meydanlara çıkanları, IŞİD’çi olarak göstermedim. Birileri çarpıtıyor. Ben, ‘Bu gösterileri fırsata çeviren IŞİD’çi kafaların olduğunu’ söyledim. IŞİD sevdalıları, hücreleri var. Bunlara karşı dikkatli ve duyarlı olun çağrısı yaptım. Biz de dikkatli olalım. Bizi birbirimize karşı kışkırtmalar olacaktır. Darbelerin en çok istediği şey budur. Darbe başarılı olamadı ama, Kürt ile Türkü, Alevi ile Sünniyi birbirine düşürüp, iç savaş çıkartırız düşüncesi olanlar vardır. Onlara karşı dikkatli olalım” şeklinde konuştu.

24 Tem 2016 - 16:25 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.