Davutoğlu: Kimse, yalanlarla, iftiralarla Türkiye'yi yanlış bir resmin içine koyamaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddialarına ilişkin, "Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez. Kimse, yalanlarla, iftiralarla Türkiye'yi yanlış bir resmin içine koyamaz" dedi.

Türkiye'nin Azerbaycan'dan Doğalgaz talebini arttırıp arttırmayacağına ilişkin bir soruya Davutoğlu, "Bu yeni konjonktürde hem yaşananları hem sayın cumhurbaşkanı Aliyev ve başbakan ile kapsamlı bir şekilde mutlaka ele alacağız. Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji işbirliğinin artması yönünde temaslarda bulunacağız. Böyle bir olay yaşanmamış olsa da biz zaten Azerbaycan'da en yoğun enerji işbirliğini sürdürme iradesine sahibiz. Rusya ile olan ilişkilerimizden bağımsız olarak Azerbaycan ile ilişkilerimiz gelişmiştir, gelişecektir" diye yanıt verdi.

Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddialarına ilişkin ABD'den yapılan açıklamaların Türkiye'nin yaptığı açıklamaları desteklediğini ve Sovyetler Birliği döneminden verdiği örneklerle iddiada bulunan Rusya'yı eleştiren Davutoğlu, "Yapılan açıklamalar bana gençliğimi hatırlatıyor. Soğuk savaş döneminde Sovyet propaganda makinesi vardı. Her gün değişik yalanlar üretir, önce kendileri inanır sonra da dünyanın inanmasını beklerlerdi. Bunlar, 'Pravda yalanları, palavraları' diye anılırdı. Rusya'nın son 20-25 yıl içerisinde, soğuk savaş sonrasında unuttuğunu zannettiğimiz özellikleri, Sovyetler'den kalan Sovyetik özellikleri birer birer ortaya çıkıyor. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez" ifadelerini kullandı.

"KİMSE, YALANLARLA, İFTİRALARLA TÜRKİYE'Yİ YANLIŞ BİR RESMİN İÇİNE KOYAMAZ"

Davutoğlu, "Bütün bu sorunları örtmek için bir propaganda mekanizmasını çalıştırmak eskiden olan bir özellikti, şimdi kendini ortaya çıkarıyor. Türkiye-Suriye sınırı bütün dünya tarafından gözlenen bir sınır. Burada DEAŞ'tan petrol alacağız da satacağız da...böyle bir şeyin tartışılması bile akla ziyan. Her gün çok sayıda ülkenin koalisyon olarak uçuş yaptığı bölgede kirli bir alışverişten bahsetmenin anlamı yok. Ellerinde bir delil varsa ortaya koyarlar. Aksine DEAŞ'ın Suriye rejimiyle girdiği kirli işler konusunda bir çok delil var. Kimse, yalanlarla, iftiralarla Türkiye'yi yanlış bir resmin içine koyamaz" diye konuştu.

"RUS OPERASYONLARI DEAŞ'IN SINIRIMIZDAN SÖKÜLMESİNİ ENGELLEYEN FAKTÖRLERDEN BİRİ"

Davutoğlu, "911 kilometrelik sınırda bizim ahlaki sorumluluğumuz var mültecileri almak. Stratejik sorumluluğumuz var, güvenliğimizi sağlamak. AB sınırına yönelen mülteci akınına dur diyebiliyor mu? Ki bizim sınırımızın diğer tarafında işleyen bir yönetim de yok. Rusya'nın Azaz'a karşı yaptığı operasyon DEAŞ'a karşı mücadele eden muhaliflere yönelik. Rusya’nın DEAŞ'a karşı olmayan operasyonları, DEAŞ'ın sınırımızdan sökülmesini de engelleyen faktörlerden biri" dedi.

#

03 Ara 2015 - 17:15 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.