Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK'yı Belirleyecek, Yıldırım'ı Vekil Atayacak

Brüksel'de dün NATO Karargâhı'nda Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katılan AB liderleriyle kritik görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı

AK Parti’nin 21 Mayıs’taki 3. olağanüstü büyük kongresinde katılımcı delegelerin oylarının tamamını alarak 998 gün sonra yeniden partisinin genel başkanı seçilen CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, partinin en üst karar organı olan merkez karar ve yönetim kurulunu da (MKYK) yine delege desteğiyle yaklaşık yüzde 40 oranında değiştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, revizyonun ikinci ayağını merkez yürütme kurulunda (MYK) yapacak. MKYK’da, Erdoğan MYK üyelerini yeniden belirleyecek.

PARTİNİN 2 NUMARASI YILDIRIM

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre; AK Parti’nin halen görevini sürdüren MYK’sından 3 isim, 21 Mayıs’taki kongrede delege onayına sunulan MKYK listesine girememişti. Listeye giremeyen Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli, Yasin Aktay ile Nükhet Hotar, MYK’dan çıkacak. Erdoğan, 50 üyeli MKYK’dan 13 genel başkan yardımcısı ile bir genel sekreteri belirleyecek. Bu isimlerden biri, aynı zamanda partinin sözcülüğünü de üstlenecek. Çarşamba günüAK PartiTBMM Grubu basına kapalı olarak toplanmış ve Başbakan Binali Yıldırım’ı grup başkanı olarak seçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK toplantısında Yıldırım’ı da AK Parti Genel Başkanvekili olarak atayacak.

ERDOĞAN'IN OLMADIĞI DÖNEMLERDE KURULLARA BAŞKANLIK EDECEK

Olağanüstü büyük kongrede yapılan tüzük değişikliği ile ihdas edilen genel başkanvekilliği makamı kapsamında genel başkanvekilliğini üstlenecek olan Yıldırım, Erdoğan’ın olmadığı dönemlerde partinin yetkili kurullarına başkanlık edecek. Böylece partinin 2 numarası Başbakan Yıldırım olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK’da üyelere ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi talimatını da verecek. Hiçbir şeyin yüz yüze görüşmenin yerini tutamayacağını vurgulayacak olan Erdoğan, ramazan ayında iftar ve sahur ziyaretlerinin ihmal edilmemesini, vatandaşların dertlerinin dinlenmesini ve sorunlarına çözüm yolları aranmasını isteyecek.

26 May 2017 - 09:59 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.