Cumhur İttifakı’nda Büyük Endişe: "Yeni Dalga İstifalar Gelebilir"

Cumhur İttifakı'nda Bursa ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere birçok ilde adaylar gözden geçiriliyor. AK Parti ve MHP genel merkezleri

AK Parti ve MHP kanadından art arda gelen, “Cumhur İttifakı’nda düzenlemeye gidilecek. Bazı il ve ilçelerde adaylar çekilecek” açıklamaları üzerine, iki partinin teşkilatlarında yeni bir bekleyiş başladı. MHP’den Sadir Durmaz ile AK Parti’den Mehmet Özhaseki’nin, özellikle son iki gündür yeni aday düzenlemeleri için yoğun bir çalışma içerisinde olduğu bildirildi. Tarafların, aday değişiklikleri hakkında ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

“LİSTELER 19 ŞUBAT SALI GÜNÜ VERİLECEK”

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak siyasi partilerin, aday listelerini 19 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar seçim kurullarına bildirmesi gerekiyor. MHP ve AK Parti Genel merkezleri; Bursa ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere birçok il ve ilçe için yeni düzenleme çalışması içinde.

“MERSİN VE BURSA İÇİN YOĞUN MESAİ”

Parti genel merkezlerine gelen tüm anketlerde Mersin ve Bursa’nın AK Parti ve MHP tarafından kaybedileceği görüşü ağır bastı. Bilindiği üzere Mersin’in mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz İYİ Parti’den aday. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde ise AK Parti Genel Merkezi tarafından istifaya zorlanan Recep Altepe’nin ardından Alinur Aktaş başkanlık koltuğuna oturmuştu. Alinur Aktaş, Cumhur ittifakının başkan adayı. Ancak son anketlerde CHP adayı Mustafa Bozbey’in, Aktaş’ın önünde olduğu ortaya çıktı.

“YENİ DALGA İSTİFALAR YAŞANABİLİR”

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Türkiye genelinde seçim çalışmalarını yürütmeye başlayan AK Parti ve MHP parti teşkilatları genel merkezlerinden gelecek habere kilitlendi. Bursa ve Mersin başta olmak üzere, Cumhur İttifakı’nda yaşanacak olası aday çekme hamlesine karşı, AK Parti ve MHP kanadından yeni toplu istifa haberlerinin gelebileceği bildirildi.

Kaynak Yeniçağ

15 Şub 2019 - 04:17 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.