"Çözümün garantisi AK Parti"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Çok net bir şekilde ifade ediyorum, çözümün garantisi AK Parti'dir, bu Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştıracak olan tek siyasi irade AK Parti'dir" dedi.

Seçim çalışmalarını Şanlıurfa'da sürdürenÇelik, GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'ndedüzenlenen programda, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çelik, Şanlıurfa'nın sorunlarını konuşmak üzere toplandıklarınıbelirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye'nin kritik bir seçim virajında bulunduğunu ifade eden Çelik, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını temenni etti.

Bakan Çelik, memleketin2002 yılında AK Parti'yle yeniden doğduğunu ve büyük bir ivme yakaladığını belirterek, Türkiye'nin 2015 yılında her alanda 3 kat büyüyen bir ülke konumuna geldiğini anlattı.

Bu sürede AK Parti'nin önünün kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"Geriye dönüp bakınca denemedikleri bir şey kalmadığını görüyoruz,bu seçimde de yeni bir görev üstlenmiş kesimler görüyoruz. Geçmiş dönemlerde parti kapatma da dahil bazı gördüğünüz,görmediğiniz müdahaleler,son dönemlerde Gezi'den, 17-25 Aralık müdahalelerine varıncaya kadar tamamı seçimlerde seçmeni manipüle etmek ve AK Parti'yi düşürmek, dolayısıyla o dönemde genel başkan olan Sayın Cumhurbaşkanımızı gözden düşürmek, ona eksi yazabilmek, ona leke sürebilmeye dönük binbir türlü senaryolar bu dönem içerisinde yaşandı, biz de bunun şahidi olduk. Yeni dönemde deçok daha farklı bazı önemli konular gündeme geldiği zamanhem CHP'nin hem HDP'nin bazıkonulardaMHP'nin ve birçok diğer siyaset dışı unsurların bu konulara müdahil olduğunu ve birliktelik sergilediklerini görme imkanı bulduk. Aslında bunları kendi yayın organlarında da görmek mümkün, amaç bir partiye barajı aştırma mücadelesi,enteresan bir şey, partiliden çok, partili olmayanlar daha çok gayret içindeler."

Çelik, AK Parti'nin ise diğer partilerden çok farklı olarak sadece ülkeyi güçlendirmek ve vatandaşın huzurunu sağlamaya yönelik atılımlar gerçekleştirme mücadelesi içinde olduğunu söyledi.

Partisinin siyasi arenada tek başına mücadele ettiğini aktaran Çelik, bundan sonrada Türkiye'nin geleceği için seçmenin kendilerini tercihedeceğini dile getirdi.

- "Çözümün garantisi AK Parti"

Hiçbir şekilde Çözüm Süreci'nden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Çözüm Süreci mutlaka nihayete ermeli ve Çözüm Süreci başarıya ulaşmalı. Bu konuda çok şeyler konuşuldu, çok şeyler yazıldı, eksik bilgisi olan da konuştu. Silahlar bırakılmadan bu kadar hak konuları konuşulduktan sonra, verilmesi gerekenhaklarınverilmesi konusunda samimi birçok adım atıldıktan sonra, eğer halen silah ve barış yan yana duruyorsa bunu kimsenin izah etmesi mümkün değildir. Hükümet hiç kimseyle bir pazarlığa girmeden2002 yılından beri ülkenin demokratikleşmesi konusunda ve Türkiye'nin bölgeler arası kalkınmışlık konusundaki çelişkileri kaldırma konusunda ve haklar konusunda atılması gereken ne adım varsa bunları bir bir atan bir hükumettir."

Faruk Çelik, yaptıkları çalışmaların muhalefet partilerince görmezden gelindiğini,buna hayret ettiğini söyledi.

Diğer partilerin çözümden yana değil, kavgadan yana tavır takındığını savunan Çelik, "Bakanlar Kurulunda siz bir karar alıyorsunuz, siz hakkın verilmesi gerektiği cihetiyle ilgili bir karar alıyorsunuz, onlar bölgeye gelip'Biz bu hakkı söke söke aldık' gibi basit, yüzeysel,politik ağzadönüştürüyorlar.Çok net bir şekilde ifade ediyorum,çözümün garantisi AK Partidir, bu Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştıracak olan tek siyasi irade AK Parti'dir. Keşke iradesini ortaya koyacak, 'Artık silahlar sussun'diyecek, 'Barış, kardeşlik ortamı pekişsin' diyecek parti sayısı çok olsa biz de onlarla övünsek, isimlerini zikretsek ama maalesef diğer siyasi partilerböyle bir tablonun çok uzağında" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra 2'nci Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan iplik fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

#

09 May 2015 - 08:00 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.