CHP ve HDP'den HSK Kararı

HSK üyelik seçimleri için Anayasa ve Adalet Komisyonu'nda alt komisyon kuruldu.

CHPveHDP, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) üyelik seçimi için Anayasa ve Adalet Komisyonu'nda kurulan alt komisyona üye vermeyecek.

CHP'nin anayasa komisyonu üyesi Bülent Tezcan, partinin alt komisyona üye vermeyeceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Karma komisyon işi aday adaylarının içinden adayların tespit edilerek genel kurula gönderilmesidir. Ama belli noktalara işaret etmeyi zorunluluk veya görev olarak görüyoruz. Süreci daha başından itibaren sakat bir biçimde inşa etmeye dönük girişimler tıpkı mühürsüz seçimin yarattığı gayri meşru ortam gibi bundan sonraki süreçte yargıda da esaslı bir meşruiyet tartışmasını başlatacaktır. Biz bu meşruiyet sorununun bir parçası olmayacağız. Bu yapılanmalara katkı veren pozisyonda olmayacağız. Belki bu çalışmalarda aday seçim sürecinin belirlenmesine ilişkin bazı çalışmalar yapılacak. Sayın başkanın bizimle gayri resmi görüşmelerinde söylediği bir alt komisyonun ön çalışmaları yaparak komisyona getirilmesine ilişkin bir eğilim var. Şunu vurgulamayı zorunlu hissediyoruz. Mühürsüz seçimle oluşturulan gayri resmi bir yapı üzerinden gayri resmi bir yargı düzeni yaratma girişimlerine başlarken oluşturulacak bu komisyona katılarak herhangi bir katkı vereceğimizi düşünmüyoruz. Bu nedenle bu komisyona CHP olarak üye vermeyeceğiz. Yapının başından sakat kurulan bir süreçle başlarken aşağıda yanlış bir temele çakıl taşlarının nasıl dizileceğine ilişkin bizden alabileceğiniz bir katkı yoktur"

MİTHAT SANCAR: SÜRECİ MEŞRULAŞTIRAN HİÇBİR FAALİYETTE YER ALMAYACAĞIZ

HDP'li Mithat Sancar da ana komisyonda çalışmalara katılacaklarını ancak HSK adaylarının belirleneceği bir alt komisyon kurulması halinde üye vermeyeceklerini söyledi. Sancar "Hem anayasa hem referandum süreci gayri meşru, hem de getirilecek sistem adalet konusundaki yaraları kangrene dönüştürecektir. Bu süreci meşrulaştıran hiçbir faaliyette yer almayacağız. Sonucu belli bir maça çıkmayı kimse bizden beklemesin. Bizim üzerimizden bir meşruiyet verilmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

04 May 2017 - 20:23 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.