CHP lideri Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşuyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

CHP lideriKemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumunun ardından partisinin ilk grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu referandum nasıl yapılmalıydı? Nasıl yapılacağını ben belirleyemem."

"Anayasa şöyle söylüyor: Seçimlerle halk oylaması serbest eşit gizli tek dereceli genel oy ve döküm esaslarına göre yargı yönetim ve denetimi altında yapılır. SOru şu: Gerçekten de referandum anayasanın öngördüğü bu kurallar altında mı yapılıyor? Anayasada öngörülen bu kurallara göre bir halk oylaması yapılmadı. Biz bütün bunlara rağmen sandığa gidip oyumuzu kullandık. Bütün baskılara rağmen oyumuzu kullandık. Eşit olmayan koşullarda bir referandum yapıldı. Bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, hangi partiden olursa olsun, elinizi vicdanınıza koyup düşünün, evlatlarınızı düşünün: Bu referandum adil miydi?"

"Devletin bütün bürokratlarını kullandılar. Valileri, kaymakamları, savcıları hepsini kullandılar. Devletin bütün mali imkanlarını kullandılar. Arabalarını, uçaklarını, televizyonlarını her şeyi kullandılar. Buna rağmen yılmadık, yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz."

"Sadece bununla da yetinmediler. OHAL'den yararlanarak bir kanun çıkardılar. Çünkü OHAL çerçevesinde çıkan kanun dolayısıla anayasa mahkemesi de ben buna bakmam diyor. Bütün özel televizyonların tek taraflı yayın yapmasına her türlü imkanı sağladılar. Aşağı yukarı bütün televizyon kanalları kendiler için çalıştı."

18 Nis 2017 - 13:47 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.