CHP'den Devlet Bahçeli'ye Yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili

CHP

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin İstanbul MilletvekiliEnis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattıkları yürüyüşle ilgili

MHP

Genel BaşkanıDevlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Kışkırtan, tahrik içeren açıklamaların hiçbir karşılığı yoktur. Sayın Bahçeli'nin zihniyetini göstermesi bakımdan da önemlidir." dedi.

Bingöl, yürüyüş kapsamında Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarında kurulan kamp alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Adalet Yürüyüşü"nün yaklaşık 434 kilometrelik mesafe boyunca süreceğini belirten Bingöl, yürüyüşle ilgili şu bilgileri verdi:

"Planlamamız, günlük 17 ila 18 kilometre arasında bir yürüyüşü öngörüyordu. Ancak bugün bu süreyi aştık. Daha erken saatte ilk konaklama yerine ulaşmış olduk. Yarın ikinci konaklayacağımız mevziyi gidip tespit ettik. Orası 21 kilometrelik bir yürüyüşe tekabül ediyor. Bugün sadece bir kere mola verdik. Yarın üç ayrı noktada yaklaşık 5'er kilometrelik mesafelerde molalar vereceğiz. Üç moladan sonra dördüncü molamız, konaklama şeklinde sonuçlanacaktır."

"SON DERECE TALİHSİZ VE ÇİRKİN BİR AÇIKLAMA"

Yürüyüşe yarın sabah saat 8'de devam edeceklerini bildiren Bingöl, "Planlamaya göre 24 günün sonunda Maltepe Cezaevinin önüne varmış olacağız. Ancak Sayın Berberoğlu, bir başka cezaevine taşınırsa yürüyüşümüzün sonlanması elbette o cezaevine kadar sürecek." dedi.

Bir basın mensubunun, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yürüyüşle ilgili Twitter'dan yaptığı "Merak ediyorum ki, İstanbul’dan karşı bir yürüyüş başlarsa karşılaşma ve buluşma noktası neresi ve nasıl olacaktır?" paylaşımının anımsatılması üzerine Bingöl, şu değerlendirmede bulundu:

"Son derece talihsiz ve çirkin bir açıklama. Tahrik edici bir açıklama. Burada hiçbir şekilde şiddete meydan vermeden bir demokratik hak kullanılıyor. Demokrasiye tahammülü olmayalar böyle açıklamalar yaparlar. Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamayı kimse ciddiye almayacaktır. Yol boyu Bahçeli'nin kullandığı işareti kullanarak yürüyüşe destek veren onlarca, yüzlerce vatandaşımızla karşılaştık. Onun için kışkırtan, tahrik içeren açıklamaların hiçbir karşılığı yoktur. Sayın Bahçeli'nin zihniyetini göstermesi bakımdan da önemlidir."

15 Haz 2017 - 21:47 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.