'Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girerse işte bunlar olur'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İlk defa katılıyorum sana
Haber albümü için resme tıklayın

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hala etkilerini toplum üzerinden atmış değil. Bu girişimden Hepimiz ders çıkarmalıyız. Şunu herkesin iyi bilmesi lazım. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girerse işte bunlar olur. Camiye siyaset girmemeli. Farklı inançlar var. Birilerinin emir ve komutasında olmamalı. Din farklı bir alan. Kışlaya siyaset asla girmemeli. Orduyu ele geçireceğiz. Sınav sorularını çalıp yandaşlarımızı harp okullarına sokacağız. Niçin göz yumdunuz bugüne kadar? Niçin gereğini yapmadınız bugüne kadar?" dedi.

Terör ile mücadeleye değinen Kılıçdaroğlu, "Terörden şikayet etmek kolay, terör ile mücadelenin akıl, mantık yolu ile yapılması lazım. Kolektif yapılanması lazım. bir siyasal iktidar ben tek başıma terörü engellerim derse olmadı, olamadı zaten. Teşhisin doğru konulması lazım. Sadece PKK terörü değil IŞİD terörü de var. Türkiye'de 70 ilden IŞİD terör örgütüne katılım varsa, bu terör örgütü de Türkiye'de taban tuttu demektir. Sorgulamamız gereken pek çok alan var" dedi.
"14 YILDA 6 KEZ MALİ AF ÇIKARILDI"Mali Af Kanunu'na ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Mali Af Kanunu'nun da yanayız ama düzenlemenin eksik tarafları var. 14 yılda 6 kez mali af çıkarıldı. 2 yılda bir af kanunu çıkıyorsa, vatandaş vergi ve sigorta primini ödeyemiyor duruma geliyorsa hepimizin düşünmesi lazım. Demek ki yönetimde bir sorun var. Arkadaşlarımız küçük esnaf için ödeyebileceği bir taksitlendirmeden yana olduklarını söylediler ama kabul görmedi. Umarız amacına ulaşır. Dürüst mükellef var bir de. Vergisini sigorta primini ödeyenler var. Adaletli devlet bunları da ödüllendirmeli, avantaj sağlamalı. Yüzde 1 düşük vergi almalı" diye konuştu.
HÜKÜMETİ BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ TÜRKİYE KARA PARA CENNETİ OLURÜzerinde durdurduğumuz diğer bir nokta ise, para uyuşturucu parası mı, terör örgütünün mü kaynağı belli değil Türkiye'ye gelsin. Kara para aklanmak için geliyor. Türkiye bu noktaya taşınırsa dünya ekonomi çevrelerine vereceğimiz hesaplar var. bizim bankalarımız için risk. Türkiye itibarını kaybeder Türkiye kara para cenneti olur. Saygınlığını, itibarını kaybeder. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz. Bu teklif bu haliyle yasalaşırsa bunun ceremesi çok ağır olur. Kimse bize hatırlatmadı demesinler. Bu söylediklerimiz muhalefet şerhine yazdık. Dün bu konuda sayın başbakana da açıklamalarda bulundum. Ülkemizi seviyor itibarını korumak istiyoruz."
"CAMİYE, KIŞLAYA, ADLİYEYE SİYASET GİRERSE İŞTE BUNLAR OLUR"15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hala etkilerini toplum üzerinden atmış değil. Bu girişimden Hepimiz ders çıkarmalıyız. Şunu herkesin iyi bilmesi lazım. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girerse işte bunlar olur. Camiye siyaset girmemeli. Farklı inançlar var. Birilerinin emir ve komutasında olmamalı. Din farklı bir alan.
SINAV SORULARINI ÇALIP YANDAŞLARIMIZI HARP OKULLARINA SOKACAĞIZ. NİÇİN GÖZ YUMDUNUZ BUGÜNE KADAR?Kışlaya siyaset asla girmemeli. Orduyu ele geçireceğiz. Sınav sorularını çalıp yandaşlarımızı harp okullarına sokacağız. Niçin göz yumdunuz bugüne kadar? Niçin gereğini yapmadınız bugüne kadar? Atatürk, Nutuk'ta askerin siyasete girmemesi gerektiğini çok net anlatır. Oradaki gelişmelere sıcak siyasetin doğrudan müdahale etmesini sağlamak ya da ortam hazırlamak Türkiye'yi felakete sürükler bugün geldiğimiz nokta budur."

CHP

Parti Okulu'nun sosyal projesi kapsamında projeleriyle ödüle değer görülenler, onur konuğu olarak grup toplantısını izledi.

02 Ağu 2016 - 14:31 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.