Büyük Birlik Partisi Referandumda 'Hayır' Verecek

TBMM dışındaki siyasi partilerden Büyük Birlik Partisi 16 Nisandaki referandumda 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur,

TBMM

'de düzenlendiği basın toplantısında partisininreferandumkararının 'hayır' olacağını açıkladı. Öznür'un açıklaması özetle şöyle: "Bu sistemle tek parti 'tek adam' sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AK Parti tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM'den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken İnsanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AK Parti iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır."

DESTİCİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

BBP

Genel Başkanı Mustafa Destici, iki gün önce yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacakreferandumda "Bilinçli bir şekilde oy vermeye çalışıyoruz. Kararımızı toplantımızın ve istişarelerimizin ardından kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuşmuştu.

07 Mar 2017 - 17:50 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.