'Benim bakanlığımada sızmış bu hainler'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fetullahçı terör örgütünün kendi bakanlığına da sızdığını belirterek ''Benim bakanlığıma

Dışişleri BakanlığıMevlüt Çavuşoğlu, Konya’da Mevlana Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetindeki halka seslendi. Darbe girişiminde bulunan Fetullahçı terör örgütünün PKK, DHKP-C ve IŞİD’den farkının olmadığını söyledi.

”DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDA O TERÖRİST BAŞI FETO VARDIR”

Fetullah Gülen’in de Amerika Birleşik Devletleri’nden getirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Pelsinvanya’daki terörist başını da Türkiye’ye getireceğiz. Müttefikimiz

ABD

’ye sesleniyoruz. Evet size hukuki belgeleri veriyoruz, gerekli dökümanları veriyoruz. Ama artık bu kişiyi vermek için bize delil lazım diyemezsiniz. Sizde biliyorsunuz, dünyada biliyor, bu darbe girişiminin ardından o terörist başı Feto vardır, bunu herkes biliyor, sizde biliyorsunuz. O nedenle girişimlerimizi sürdüreceğiz. Adalet bakanımız gerekli belgeleri hazırlıyor. İfadeler var, ek deliller, belgeler hazırlandıktan sonra onları da vereceğiz. ABD’den isteyeceğiz. Biz bugüne kadar ABD ile bu konularda işbirliği yaptık. Aramızda da anlaşma var. Biz her zaman sözünde duran millet, sözümüzde duran devlet olduk. Dolayısıyla ABD’nin de bizimle işbirliği yapması lazım. Bize mazeret lazım değil. İnşallah sonucu da alacağız” diye konuştu.Çavuşoğlu, Azerbaycan'da Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait üniversite ve televizyonları kapandığını, Somali’de Bakanlar Kurulu kararıyla faaliyetlerin durduğunu, Nijer’deki okulların kapanmak üzere olduğunu, başta Türki Cumhuriyetleri olmak üzere diğer ülkelerdeki faaliyetlerini durdurmak için gerekli adımları attıklarını söyledi.

”BENİM BAKANLIĞIMI DA SIZMIŞLAR”

Çavuşoğlu, Fetullahçı terör örgütünün kendi bakanlığına da sızdığını ifade ederek, şöyle konuştu:”Benim bakanlığıma da sızmış bu hainler. Hem de soruları çalınarak, ya da sorular verilerek girmiş. Kapasitesi yol. Dil bilgisi yok ve değişik kurumlardan özellikle stratejik noktalara getirilerek bizim bakanlığı da yerleştirmişler. Şimdi bunların çalışmalarını yapıyoruz. Bakanlığımı da bu hainlerden temizleyeceğiz. Tüm kurumlarımızı bu hainlerden temizleyeceğiz. Yarın sabah arkadaşlarımızla birlikte gerekli işlemleri yapacağız. Adımlarımızı da atacağız. Çünkü bu hainler içerde olduğu sürece bize huzur olmaz.”

25 Tem 2016 - 10:00 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.